题目内容

【题目】Tom, an 11-year-old boy, was ill. He had got a cough, and his mother was worried and took him to see a doctor. The doctor looked over Tom carefully and said, “Tom, nothing serious.” Then he gave him some medicine. These are the words on the instruction of the cough medicine.

Instruction(说明)
Take three times a day after meals.
Dose (剂量): Grown-ups: 2 spoon(汤匙) each time
Children (8-14 years old): one spoon
(4-7 years old): 1/2 spoon
Not fit for children below(……之下) the age of 4.
Notes: 1.Store in a cold place.
2.Use before Oct., 2006.
Add: No. 10 Nanjing Road, Shanghai

根据短文内容,判断正(T)(F)

1Tom should take three spoons a day.

2Tom had better have his meals before he takes the medicine.

3The medicine can be kept in a fridge(冰箱).

4Children aged five can’t take this medicine.

5From this instruction we know Tom can go on using the medicine after Oct. 2006.

【答案】

1T

2T

3T

4F

5F

【解析】

试题本题主要讲述了汤姆生病后,妈妈带他去看医生的事情。短文的重点阅读内容是药品使用说明,注意其中的关键信息。

1T细节理解题。通过an 11-year-old boy Take three times a day after meals.Children (8-14 years old): one spoon三处我们可以判断,本题是对的。故答案为T

2T细节理解题。通过Take three times a day after meals.可以看出,本药是应该饭后吃的。所以本题是对的。故答案为T

3T细节理解题。通过Store in a cold place.“储存在冷的地方,所以放到冰箱中是可以的。所以本题是对的。故答案为T

4F细节理解题。通过Not fit for children below(……之下) the age of 4.可以看出,此药不适合四岁以下的孩子。5岁的孩子可以吃。所以本题是错误的。故答案为F

5F细节理解题。通过Use before Oct., 2006.可以看出,本药不能超过200610月。所以本题是错误的。故答案为F

练习册系列答案
相关题目

【题目】Complete the following passage with the words in the box. Each can be used only once.(将下列单词填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次)

A. where B. In this way C. Yet D. improving E. What’s more

F. written G. international H. information J. problems

If you want to find out a piece of information about anything, the best place to search for it is Wikipedia. This online encyclopedia is 1(write) by thousands of people around the world. Anyone can add or change the information if he or she finds it not correct or not well written. 2, people who know a lot about a certain subject can write about it even they are not university professors.

3, Wikipedia includes articles written in about 253 languages. This fact makes it one of the few websites (网站) on the Internet that are truly 4 . It was started in 2001 by Larry Sanger and Jimmy Wales, as a free online English-language encyclopedia project. By April 2008, over 10 million articles had be put on Wikipedia. A quarter of the5 is English. Wikipedia is also a place6 people can find the latest news.

However, Wikipedia has its own 7. There have been many complaints that some of the information on Wikipedia is not accurate and some important subjects are not included. This has led to arguments between the writers of the articles. The people running Wikipedia say that the accuracy of the information is8 and that it is one of the top 20 visited websites on the Internet.

So, if you are looking for some information, why not try Wikipedia?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网