题目内容

【题目】 Sarah lives in the country, and she loves_______by the river near her house. But her father gets_______in a big city, so he moves there with his family.

Their new house in the_________has a garden, but the garden is very_________. Sarah isn’t happy. “Is there a river near here?” she asks her mother_______the first morning. Her mother answers, “No, there isn’t, but there is a nice park near here and there is a_______in it. We are going there this afternoon.” Sarah is happy now. After lunch, Sarah and her mother go to the park. Sarah wants_______near the pool, but there is a sign before it. Her mother_______it to her, “Warning: This pool is_________. 367 people fell into it.” Sarah looks into the pool carefully, and she says, “But I can’t see________.”

1A.playB.playingC.plays

2A.a jobB.a workC.jobs

3A.countryB.cityC.world

4A.bigB.beautifulC.small

5A.onB.inC.at

6A.riverB.poolC.lake

7A.to walkB.walkC.walking

8A.readsB.speakC.talks

9A.dangerousB.interestingC.difficult

10A.himB.herC.them

【答案】

1B

2A

3B

4C

5A

6B

7A

8A

9A

10C

【解析】

本文是一则小笑话。萨拉一开始居住在农村,她非常喜欢在河边玩耍。但是由于父亲工作的原因,搬到了城市。城市里公园一个池塘,很危险。妈妈告诉她掉进去367个人,但是她说,她看不到。

1句意:萨拉居住在乡村,她喜欢在她房子旁边的河边玩耍。

play玩,动词原形;playing动名词;plays第三人称单数。根据搭配“喜欢做某事like doing sth.”故选B

2句意:但是她的父亲在大城市得到一个工作,所以他和他的家人搬到那里。

a job一个工作;a work 错误搭配;jobs工作,复数。主语为她父亲,应该是得到一个工作,故选A

3句意:在大城市的新房子有一个花园,但是花园非常小。

country乡村;city城市;world世界。根据上文“in a big city”可知,他们去大城市了,故选B

4句意:在大城市的新房子有一个花园,但是花园非常小。

big大的;beautiful美丽的;small小的。根据下文“Sarah isn’t happy.”她不高兴,可知,这个花园是小的,故选C

5句意:她第二天早上问她的母亲:“附近是否有河流?”

on在……,加具体某一天;in在……,加一段时间;at在……,加具体时间点。根据“the first morning”故选A

6句意:她的妈妈回答:“不,没有。但是附近有一个美丽的公园,里面有一个池塘。”

river河流;pool池塘;lake湖。根据下文“near the pool”可知,公园里有一个小池塘,故选B

7句意:萨拉想要在池塘旁边走路,但是池塘前有一个标牌。

to walk步行,不定式;walk动词原形;walking现在分词。根据固定搭配“想要做某事want to do sth.”故选A

8句意:她的妈妈把它念给她听:“警告:这个池塘是危险的。367个人掉进去了。”

reads读;speak说;talks谈论。根据“it to her”可知,是把警告念给他听,故选A

9句意:她的妈妈把它念给她听:“警告:这个池塘是危险的。367个人掉进去了。”

dangerous危险的;interesting有兴趣的;difficult困难的。根据“367 people fell into it”可知,这个池塘很危险,故选A

10句意:萨拉仔细地观察池塘,说:“但是我看不见他们。”

him他;her她;them他们。根据上文“367 people fell into it”可知,不是一个人,故选C

本题中,有许多固定搭配,比如want to do sthlike doing sth。根据固定搭配可以正确选出选项。需要注意第5小题的介词辨析。三个词都是加时间,我们一般的搭配是in the morning,但是morning前有修饰词时,介词用on。因此第5小题选择A项,同学们注意不要错选B项。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I’m Jack .I was born with a problem in my leg . Having greater mobility(行走能力) was a big challenge for me.Thanks to my teachers and friends.my school life was excellent.

My friends and I used to sit together and have lots of fun Whenever we were free, we played games.I took part in most student activities as long as I could, such as art festivals, English corners and birthday parties .My friends also helped me with my study When I was absent from class they took notes for me.

My English teacher was a beautiful lady.The moment she entered the class, we would all sit quietly and open the books.She would encourage me by giving me important schoolwork. She would listen to my English debate(辩论), which encouraged me to take part in debate competitions. The same was true of my biology and science teacher. She was very nice and sweet. She would always give me extra instructions on the biology project .I could not go to the lab for experiments, so she would bring the lab down and help me with the biology and science . experiments and would give me excellent marks.

I was never made fun of or scolded(批评)by any of my friends and teachers .I really want to express my love and thanks to all my wonderful teachers and friends. Without them ,my school life would not have been so excellent and unforgettable.

根据短文内容,回答下列问题。

1Is there anything wrong with Jack's leg or arm?____________________

2Who made his school life excellent?____________________

3What did the jack's friends do when he was absent from class?____________________

4How did the English teacher encourage Jack?____________________

5What do you think of Jack's teachers and friends?____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网