题目内容

【题目】Little Mike’s grandma died(去世) weeks ago. He missed her very much. One afternoon Mike went to the city park. There he saw an old lady. She looked very kind. She was sitting there, watching pigeons(鸽子). Little Mike went up and sat next to her. He took out his food and drinks and gave some to her. She smiled(微笑) at him and seemed to(似乎) like him. Her smile was so sweet, just like Mikes grandmas. Mike was very happy.

They sat there all the afternoon, eating and talking. When its getting dark, Mike had to go home. Before he left, he hugged(拥抱)the old lady and she gave him her sweetest smile.

When Mike got home, he said to his mother, “I met a granny in the park. Her smile was like grandma’s.”

The old lady also went back to her home happily. She told her son that she had food and drinks with a little boy. “He was so lovely just like Brittany.” she said. Her son was surprised, because he never saw her so happy after Brittany, her grandson, died weeks ago.

【1】Little Mike went to the park and ______.

A. played with pigeons B. met an old lady

C. fed pigeons D. saw a friend of his grandma’s

【2】The old lady smiled because ______.

A. she met the boy before B. she wanted to get some drinks

C. she saw her grandson D. she liked the little boy

【3】When Mike got home, he was ______.

A. sad B.happy C. tired D. busy

【4】Which is TRUE?

A. Mike missed his grandma.

B. The old lady is Mikes grandma.

C. Brittany is at home now.

D. Mike didnt give food to the old lady.

【答案】

【1】B

【2】D

【3】B

【4】A

【解析】

试题分析:这篇短文中作者主要介绍了公园里相遇的一对老小,彼此善待对方并且使自己更加开心。意在要我们善待别人,善待自己。

【1】B细节理解题。根据One afternoon Mike went to the city park. There he saw an old lady.可知小汤姆遇到了一个老奶奶。故选B。

【2】D细节理解题。根据She smiled(微笑) at him and seemed to(似乎) like him.可知老人微笑是因为她喜欢汤姆,故选D。

【3】B推理判断题。根据The old lady also went back to her home happily.老人也高兴地回家了。可知汤姆是高兴的回到的家中,故选B。

【4】A是非判断题,根据Little Mike’s grandma died(去世) weeks ago. He missed her very much可知小汤姆想念奶奶,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】People all around the world drink tea. But people have very different ideas about drinking tea in different countries.

In China, for example, people always drink tea when they are getting together. They usually serve the guests with tea. The Chinese drink it at any time of the day at homes or in teahouses. They prefer their tea with nothing else in it.

Tea is also important in Japan. The Japanese have a special way of serving tea called tea ceremony(仪式). It is very old and full of meaning. Everything must be done in a special way in the ceremony. There is even a special room for it in Japanese homes.

Another tea-drinking country is England. In England, the late afternoon is “tea time”. Almost everyone has a cup of tea then. The English usually make tea in a teapot and drink it with milk and sugar. They also eat cakes, cookies and sandwiches at tea time. This is the so-called “Afternoon Tea” in Britain.

In the United States, people drink tea mostly at breakfast or after meals. Americans usually use tea bags to make their tea. Making tea with the bags is faster and easier than making tea in teapots. In summer, many Americans drink cold tea“iced tea”. Sometimes they drink iced tea from cans, like soda.

阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。

1The Chinese drink tea at the same time of the day.

2The Japanese like to drink tea with milk and sugar in it.

3In Britain, most people enjoy “Afternoon Tea”.

4Americans usually make their tea with tea bags.

5The passage is mainly about the history of tea.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网