题目内容

【题目】 A Tomato Fairy

A few years ago, I was working a part-time summer job at a local _______ shop. While handing a hot fudge sundae to an old woman at the drive-thru window, I noticed that she had a box of purple _______.

As I handed her the sundae, I said, “Those tomatoes look so special! What kind are they?"

She grinned(露齿而笑)and replied, “Here, have some!”, Within _______, I had a handful of purple tomatoes.

“Oh, no, you don’t need to give me any!" I said. "They're purple! They must be very _______.

“Here, have more," she _______ and now I had six of the prettiest tomatoes I had ever seen. I weakly tried to _______, "Really you didn't have to give me any but thank you a lot."

The woman smiled again and said, "I hope you enjoy_______. And to answer your question, it’s very 'expensive' because it’s an heirloom(祖传)type that my mom used to _______.

I said thank you again, and she sped off. She was like a tooth fairy: I _______ her ice cream and she gave me tomatoes.

About two weeks later, my boss at the ice cream store sent me a text ________. "I want to let you know that your gardener dropped off a box of vegetables for you.” Baffled (困惑不解),I replied, “ ________?”

That night, my boss showed me the ________. It was full of carrots, beans, potatoes and tomatoes — purple tomatoes. ________ was back!

I never saw her again, but to this day her ________ inspires(激励)me to share what I have with anyone who’ll have it.

All I ask is an ice cream cone ________. Better yet, pay it forward and be someone else's secret gardener.

1A.vegetableB.fruitC.ice creamD.hamburger

2A.tomatoesB.carrotsC.beansD.potatoes

3A.yearsB.hoursC.minutesD.seconds

4A.expensiveB.cheapC.sweetD.tasty

5A.remindedB.orderedC.criedD.insisted

6A.thankB.acceptC.refuseD.explain

7A.itB.themC.yourselfD.myself

8A.buyB.plantC.pickD.sell

9A.lentB.boughtC.madeD.gave

10A.messageB.descriptionC.introductionD.instruction

11A.WhoB.WhenC.WhereD.Why

12A.shopB.messageC.boxD.garden

13A.My bossB.My momC.My gardenerD.My tomato fairy

14A.happinessB.kindnessC.selfnessD.business

15A.in troubleB.in needC.in returnD.in use

【答案】

1C

2A

3D

4A

5D

6C

7B

8B

9D

10A

11A

12C

13D

14B

15C

【解析】

文章主要介绍了作者在一家冰淇淋店打工,招待一位女士时看到她的紫色的西红柿非常特别,于是女士把一些西红柿送给了作者,并在两周之后又给作者送去了很多各种各样的新鲜蔬菜,她的行为让作者很感动,作者把这种善举传递了下去。

1

句意:几年前,我在一家冰淇淋店做兼职。

vegetable蔬菜;fruit水果;ice cream冰淇淋;hamburger汉堡;根据句意理解及后文I ___9___ her ice cream and she gave me tomatoes.可知,这里指的是“冰淇淋”,故选C

2

句意:我注意到她有一箱紫色的西红柿。

tomatoes西红柿;carrots胡萝卜;beans豌豆;potatoes土豆;根据句意理解及后句As I handed her the sundae, I said, “Those tomatoes look so special! What kind are they?”可知,这里表达的是“西红柿”,故选A

3

句意:几秒钟之内,我就有了一把紫色的西红柿。

years年;hours小时;minutes分钟;seconds秒;根据句意理解及前句She grinned(露齿而笑)and replied, “Here, have some!”可知,这里表达的是“几秒之内”,故选D

4

句意:它们一定很贵。

expensive昂贵的;cheap便宜的;sweet甜的;tasty美味的;根据句意理解及后文And to answer your question, it’s very ‘expensive’ because it’s an heirloom (祖传)type that my mom used to ___8___.可知,这里说的是“昂贵的”,故选A

5

句意:她坚持说。

reminded提醒;ordered命令;cried哭;insisted坚持;根据句意理解及前句“Here, have more,”可知,这里表达的是“坚持”,故选D

6

句意:我弱弱地试图拒绝。

thank感谢;accept接受;refuse拒绝;explain解释;根据句意理解及后句“Really you didn’t have to give me any but...thank you a lot.”可知,这里表达的是“拒绝”,故选C

7

句意:那位女士又笑着说:“希望你喜欢”。

it它;them他们;yourself你自己;myself我自己;根据句意理解及前文now I had six of the prettiest tomatoes I had ever seen.可知,这里代替的是前面提到的tomatoes,所以应该用them代替,故选B

8

句意:因为这是我妈妈过去种的祖传的类型。

buy买;plant种植;pick捡起;sell卖;根据句意理解及前句it’s very ‘expensive’ because it’s an heirloom(祖传)type that my mom used to可知,这里表达“过去种过的种类”,故选B

9

句意:我给她冰淇淋,她给我西红柿。

lent借出;bought买;made制作;gave给;根据句意理解及后句and she gave me tomatoes.可知,这里表达的是“给”,故选D

10

句意:我的冰淇淋店老板给我发了一条短信。

message信息;description描述;introduction介绍;instruction说明;根据句意理解及后句“I want to let you know that your gardener dropped off a box of vegetables for you.”可知,这里表达的是“信息”,故选A

11

句意:谁?

Who谁;When何时;Where哪里;Why为什么;根据句意理解及前面的Baffled可知,这里应该是表达“谁”,故选A

12

句意:那天晚上,我老板给我看了那个盒子。

shop商店;message信息;box盒子,箱子;garden花园;根据句意理解及前文I want to let you know that your gardener dropped off a box of vegetables for you.可知,这里表达的是“箱子”,故选C

13

句意:我的西红柿仙女回来了!

My boss我的老板;My mom我妈妈;My gardener我的园丁;My tomato fairy我的西红柿仙女;根据句意理解及前文She was like a tooth fairy以及空格前purple tomatoes以及文章的描述可知,这里说的是之前送给作者西红柿的那位女士,所以应该是“西红柿仙女”,故选D

14

句意:我再也没有见过她,但直到今天,她的善良激励我。

happiness幸福;kindness善良;selfness自私;business生意;根据句意理解及空格后的句子inspires(激励)me to share what I have with anyone who’ll have it.以及上文的描述可知,这里表达的是“善良”,故选B

15

句意:我要的只是一个冰淇淋蛋卷作为回报。

in trouble困境中;in need在需要中;in return作为回报;in use在使用中;根据句意理解及前句share what I have with anyone who’ll have it.以及后句Better yet, pay it forward and be someone else's secret gardener.可知,这里表达的是“作为回报”,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once there was a piano player in a bar. People came just to hear him play. But one night, a lady asked him to sing a song.

"I don't sing," said the man.

But the lady told the waiter, "I'm tired of listening to the piano. I want the player to sing!"

The waiter shouted across the room, "Hey, friend! If you want to get paid, sing a song!" So he did. He had never sung in public before. Now he was singing for the very first time! Nobody had ever heard the song Mona Lisa sung so beautifully!

He had talent he was sitting on! He may have lived the rest of his life as a no-name piano player in a no-name bar. But once he found, by accident, that he could sing well, he went on working hard and became one of the best-known singers in the US. His name was Nat King Cole.

You, too, have skills and abilities. You may not feel that your talent is great, but it may be better than you think. With hard work, most skills can be improved. Besides, you may have no success at all if you just sit on your talent.

1Why did the lady want Nat King Cole to sing?

A.Because she took the waiter's advice.

B.Because she knew Nat King Cole sang very well.

C.Because she was tired of listening to the piano.

D.Because she thought Nat King Cole played the piano badly.

2Nat King Cole succeeded because ________ .

A.he got help from the ladyB.he caught the chance

C.he sang the song Mona Lisa wellD.he played the piano well

3Which is the best title for the passage?

A.Sing in the BarB.Achieve Success in Life

C.Never Lose HeartD.Find Your Hidden Talent

【题目】 Staying warm and comfortable at home, ordering food delivery services(外卖服务) and shopping online is a common weekend for many people, according to a yearly report made by WeChat.

The report shows not only the app’s users’ interest but also their content of consumption(消费) behaviors.

As well as being a social network, it also allows users to make friends, count steps, shop online, share moments, book taxis, read articles, play games and order food through its mobile payment system.

With more than 1.15 billion monthly users as of September, up 6 percent year-on-year, WeChat is one of the most popular messaging apps.

On the network, nearly 1 million users have friends’ number up to 5,000 which is the for a user.

The most active periods for people to use WeChat are before lunch and after work. After 8 p.m. is the active peak for online games, while after 9 p.m. is for reading.

The average number of steps per day on WeChat sports is 6,932, the report shows.

However, the number of steps for about 12 million users dropped to less than 100 at weekends, which means that besides going to the toilet, these users stay in their beds all day. About 64 percent of such users are female.

Delivery food services and online shopping are mostly used at the weekend for these users.

Besides, people used WeChat Pay 5.8 times per month on average for buying goods last year.

In the WeChat emoji ranking, face palm, open smile, snicker, thumb up and rose are among the top five.

In WeChat Moments where users can share their daily lives with friends, male users prefer to share things about work or games, while female users share food or life.

WeChat mini program has more than 1 million apps over 200 industries. The app users open their mini program four times per day on average. The daily active user number of mini program reached 300 million. Women, younger than 29, prefer online shopping programs, and those aged 29 and above prefer entertainment ones.

This year, WeChat mini program will focus on empowering business ecosystems(商业生态系统) and opening up more capabilities(功能) for developers including livestreaming(直播).

1According to the paragraph, which of the following words can be the most suitable one in the blank?

A.listB.lineC.limitD.level

2According to the passage, which of the following purposes of using WeChat is NOT mentioned(提及) ?

A.To buy goods by mini program.B.To order food delivery services.

C.To share some exciting moments.D.To download paid popular novels.

3What is the best title of the article?

A.Great Advantages of Using WeChat

B.Report on Personality of WeChat Users

C.Influence of WeChat on Online Shopping

D.Suggestions on How to Use WeChat Properly

4What can we learn from the passage?

A.Female aged 29 and above prefer online shopping programs.

B.More than half of the female WeChat users lie in their beds all day at weekends.

C.People use WeChat most not only before having lunch but also getting off work.

D.Male WeChat users prefer to share emojis like open smile or rose with their friends.

【题目】 Today making a phone call is as common as having a glass of water. But when telephones were invented more than 130 years ago, people believed that they were dangerous.

In 1876, when the first telephone was shown to the public, electricity was still new and little understood. Many people had died working with electricity in the early days. That's why most people did not easily accept that it was safe to hear a human voice through the phone.

But on the morning of March 10, 1876, Alexander Bell, and his assistant Thomas Watson, had no such fears. Bell, and Watson had been struggling to make their new invention, the telephone, work. Bell sent his assistant to a room in the basement. In a room upstairs, the telephone inventor spoke seven little words into his invention. These simple words changed the world forever. "Mr. Watson, come here. I want you. "

The telephone was born in March 1876, but it took a few more years for it to gain respect. Bell had to overcome the fears about electricity before people took his invention serious. He also had to convince(使信服) people there was a need for such a machine.

Today, we take telephones in agreement. But on that day in March 1876, there were only two telephones in the whole world. Our world sure has changed, don't you think so?

1How did people like the telephones at first?

____________________

2When was the first telephone invented in history?

____________________

3What was the first sentence that was said on the phone in history?

____________________

4Is it easy or difficult for people to accept the telephone at that time?

____________________

5Put the main ideas (A-E) in the order that the passage is arranged.

____ ____ ____ ____ ____

A.Why people think phone call is dangerous.

B.A new try between Alexander Bell and Thomas Watson.

C.Our world has changed.

D.Telephones were dangerous.

E.It is not easy for people to accept the machine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网