题目内容

【题目】读短文,完成文后的选择题。

I’m Kate, and my sister is Gina. I am tidy, but Gina is not. In our room, my books and tapes are in the bookcase. My keys are in my schoolbag. I have a clock. It is on the desk. Gina’s books are everywhere——on her bed, on her sofa and under her chair. The white model plane is hers. It is under the desk. Where is my ruler?” “Where are my keys?” Gina always asks.

1Who is tidy?

A. Gina. B. Kate. C. Gina and Kate. D. We don’t know.

2What does Kate have in the room?

A. Rulers. B. The white model plane. C. Tapes. D. Beds.

3Where is Gina’s model plane?

A. On her bed. B. On her sofa . C. On her table. D. under the desk.

4Are Kate’s keys in her schoolbag?

A. Yes, they are. B. No, they aren’t.

C. Yes, they aren’t. D. No, they are.

5Which statement is NOT TRUE (下面哪一项不对)?

A. Kate’s books are under the chair.

B. The white model plane is Gina’s.

C. Kate has a clock.

D. Gina is Kate’s sister.

【答案】

小题1B

小题2C

小题3D

小题4A

小题5A

【解析】

试题分析:本文叙述了KateGina是姐妹,她们住在同一个房间里

小题1B细节理解题。根据I’m Kate, and my sister is Gina. I am tidy可知,凯特是爱整洁的,故选B。

小题2C细节理解题。根据In our room, my books and tapes are in the bookcase. 有一些书和磁带在书架上,故选C。

小题3D细节理解题。根据The white model plane is hers. It is under the desk.白色的飞机模型在桌子下面。故选D。

小题4A 细节理解题。根据My keys are in my schoolbag.钥匙在书包里,故选A

小题5A细节理解题。根据my books and tapes are in the bookcase. 可知,凯特的书在书架上,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One will feel happy when others flatter(奉承) him in his face. It is said that the best way of flattering someone is to give him a “top hat” .

A student was going to leave the capital to become official(官员) in a city far away. Before he started, he came to say to his teacher.

“It is job to be a good official.” His teacher said. “You must be strict yourself and never be careless.”

“Don’t worry about me, sir.” The student answered.” I have already one hundred top hats, which will those people quite happy.”

“But we are really gentlemen! could a real gentleman do such a thing.” His teacher was a bit . “Never forget I taught you in class!”

are always right, sir, I also hate such things. But, sir, no one really gentleman like you can be seen in the world now.” said the student. It seemed that he had to do so.

After hearing this, the teacher was . “What you said is true!”

“I have one top hat already. Now I have ninety-nine .” The student said to his friend later on when he asked the student what he had talked with the teacher about.

【1】A. to put on B. putting on C. wearing D. to wear

2A. a B. the C. an D. /

3A. hello B. goodbye C. OK D. thanks

4A. not an easy B. not easy C. a good D. difficult

5】/span>A. about B. with C. from D. to

6A. made B. bought C. prepared D. repaired

7A. give B. let C. keep D. make

8A. How B. What C. Why D. When

9A. anger B. angry C. angrily D. hungry

10A. that B. how C. why D. what

【11A. You B. We C. They D. Us

【12A. hardly B. about C. almost D. nearly

【13A. disappointed B. pleased C. angry D. sorry

【14A. sent out B. bought C. sold D. borrowed

【15A. left B. already C. yet D. Else

【题目】If someone asks you, “What do you usually do with your QQ?’’ You may say, “I just chat(聊天).”

Niu Lianzhong teaches PE in a middle school and he sets up(建立) a QQ group. However, his purpose(目的) is not to chat or show himself. He doesn’t want to do anything for fun, either. He just wants more people to know the QQ group. He hopes to help others and now he saves more than 400 people’s lives.

We all know there are four blood types-A, B, AB, and O. But in fact, a few people’s blood types are very special(特殊). Niu is just one of them. Since he sets up his QQ group, more than 100 special-blooded people in China join in it. Now, when a patient(病人)or a hospital needs some special blood, they just call Niu for help. And Niu contacts(联系)his members of the QQ group quickly.

Till now, he has donated(捐献)his blood for about 20 times. Niu hopes that more people will join his group to help others.

【1】Why does he set up the QQ group?

A. To chat. B. To make friends.

C. To help others. D. To show himself.

2What will the hospitals do when they need some special blood?

A. They will produce(生产)some blood.

B. They will just call Niu for help.

C. They will contact Niu’s members.

D. They will buy some blood.

3How many people does he help in all(总共)?

A. Over 400 people. B. Around 100 people.

C. About 50 people. D.20 people.

4What does Mr Niu do?

A.A doctor. B.A worker. C.A boss. D.A teacher.

5Which of the following is TRUE from the passage?

A. There are three blood types.

B. He donated his blood for about 10 times.

C. More than 100 special-blooded people join in his group.

D. Just the patient call Niu for help.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网