题目内容
【题目】A rich woman began to learn painting(画画). When she was sixty years old, she loved it very much. She painted and painted. ① 十年之后,在她的工作室(workroom)里有许多画。And she thought they are very good.
One day, the old woman is badly ill in bed, but she doesn’t forget her pictures. She says to his grandson, Hand, “②I want to give my pictures to a school, then the students will remember me__But which school do you think is the best, my dear?”
“Well,” says the little boy, “You’d better give ③them to the blind school!”
【1】请将一处句子译为英语。
【2】请将②处句子译为汉语。
【3】请在文章中找出一句话,与所给的句子意思相同。
She loved it so much at the age of sixty.
【4】What does the underlined word “them” in the last sentence refer to(指的是)?
【5】判断正(T)误(F)。
The old woman’s pictures were very good.
【答案】
【1】After ten years, there were lots of pictures in her workroom.
【2】我想把我的画给一所学校,那么学生将会记得我。
【3】When she was sixty years old, she loved it very much.
【4】your pictures
【5】F
【解析】一个富有的老太太非常喜欢画画,她画了很多画,觉得很漂亮,想把他们送给一所学校。她问她的孙子送给哪所学校,她的孙子说应该送给盲人学校。
【1】after在…之后,表示时间,在句中做时间状语;根据句意可知,这句话应使用there be句型来翻译,表示在某处有某物,句型是there be+名词+介词短语。这篇短文中使用的都是一般过去时态,主语lots of pictures是复数形式,故be动词用were;in her workroom是介词短语,在她的工作室里。
【2】句中的谓语动词是want,句型是want to do sth想要去做某事;give sth. to sb.把某物给某人;remember是动词,记得。
【3】所给的这句话的意思是:在六十岁的时候,她是如此的喜爱它。句中短语at the age of sixty表示在...岁的时候,与原文中when she was sixty years old同义;这样我们就可以找到这个同义句了。
【4】根据上文这个老太太说的话I want to give my pictures to a school可知,她想把她的画送给一所学校,问她的孙子该给哪一所学校,她的孙子回答说把他们给盲人学校。由此可知them指代的是老太太的画。
【5】根据文意可知,当老太太问她的孙子把画送给哪一所学校的时候,她的孙子说给盲人学校。盲人是看不到这些画的,这说明这些画根本不像老太太自己以为的那么好。因此这句话是错误的。
【题目】配对阅读。 左栏是五段电视节目内容的解说词。右栏是对应的七个节目名称。请根据左右两栏的信息找出相匹配的一项。(有两个多余项)
【1】People would like to learn about the news home and abroad every day. 【2】Parents often have trouble in getting the children away from the TV to do their homework. 【3】 Even if you could buy the world, you couldn’t buy a happy family, good friends or knowledge. 【4】The Lost World is an exciting American film for people, especially school students. 【5】 People might grow plants and vegetables in the sea in about 50 years. | A. Money Isn’t Everything— a talk about money with young people. B. The Importance of Knowledge — a talk between a famous teacher and some students. C. Today’s News— it tells you important events around the world every day. D. American Films— an introduction to new American films. E. Farms in the Future—a program about science in the future. F. Study Tools—the famous teacher Li Hui will tell you about some useful study tools. G. Parent’s Headaches—a seminar(讨论) with parents who have troubles with their children. |
【题目】Known as the mother river by all the Chinese people, the Huanghe River(Yellow river) is the second longest river in China after the Changjiang River. It is 5464 kilometers long. It starts from the Kunlun Mountains northwestern Qinghai Province. It runs through nine provinces and flows to Bohai Sea in Shangdong Province. The first appearance of the name “ Yellow River” is in The Book of Han. The word “yellow” describes the color of the muddy water in the lower course of the river.
根据以上短文内容,完成下列表格。答案书写在答题卡卷Ⅱ各小题规定的位置。每空一词。
the Huanghe River(Yellow river) | |
It is 5464 km long | the Huanghe River is the second 【1】 river in China after the Changjiang River |
It starts | from the Kunlun Mountains 【2】 Qinghai Province. |
It runs | through nine provinces and flows to Bohai 【3】 in Shangdong Province. |
The first appearance | of the name “ Yellow River” is in The Book of 【4】 |
The word “yellow” | describes the color of the muddy 【5】 in the lower course of the river. |