题目内容
【题目】Choosethebestanswer(根据短文内容,选择最恰当的答案
www.hungryharry.com.hk |
Hungry Harry's Restaurant Guide |
The Green Shadow ﹣ vegetarian food health specialists Address: 40 King's Road, Hong Kong Tel: 5555 1122 Business hours: 11.30 a.m. to 9.30 p.m. (Monday to Saturday) This vegetarian restaurant is above a popular gym with lots of healthy eaters. You can hear soft music and see lots of green plants near the reception area, plus a fountain trickles(滴) peacefully in a corner. The waiters all know how to recommend dishes that suit a customer's blood type. Customer reviews I go there often. The helpful waiters always recommend delicious dishes, like pumpkin soup with healthy wheat bread. The atmosphere is cosy, but the food is expensive. The waiters are little arrogant(自大的); they think they know everything about food. Anyway, how many more vegetarian restaurants does this city need? The Enchanted(令人陶醉的) Café ﹣ a fantasy theme steakhouse Address: 78 Party Lane, Hong Kong Tel: 5555 1369 Business hours: 11 a.m. to 10 p.m. (Sunday to Saturday) The restaurant looks like the inside of an old castle, with dim lighting and mysterious music. Waitresses serve burgers and steaks in witch(女巫) costumes. They also do magic tricks. Customer reviews The Enchanted Café is such a fun place to visit, and the food is really tasty too! The mushroom burgers are pure magic! Yum! I don't care how much the food costs; the performing waitresses are worth the visit! You can also eat some amazing cakes there. Rock and Roll Pizza House ﹣ traditional pizza served with a smile Address: 55 North Avenue, Hong Kong Tel: 5555 9987 Business hours: 1.30 p.m. to 11.30 p.m. (Sunday to Saturday) An American﹣style restaurant serves fresh pizza with a variety of toppings. The waiters go from table to table on roller skates in their bright red uniforms. Customers can enjoy some golden oldies(老歌) from the 1950s in a friendly atmosphere. Customer reviews They don't have any garlic! What kind of place has no garlic? I also asked for some extra cheese on my pizza, but I didn't get any. The service there was horrible! I can't tell you how many times a waiter stumbled(绊倒) while serving the pizza. It is dangerous! They don't sell any good drinks either. |
【1】If you want to go to the Green Shadow, you can dial .
A. 5555 1368
B. 5555 1122
C. 5555 9987
D. 5555 2211
【2】You can go to for lunch at 11:00 a.m. on Sunday.
A. Hungry Harry
B. The Green Shadow
C. The Enchanted Café
【3】The underlined word "cosy" in Line 14 means " ".
A. heavy
B. changeable
C. comfortable
D. amusing
【4】At Rock and Roll Pizza House, .
A. there are a lot of green plants near the reception area.
B. waitresses serve burgers and steak in which costumes.
C. waiters all know how to recommend delicious food.
D. customers can enjoy some golden oldies from the 1950s.
【5】The underlined word "It" in the last paragraph refers to " ".
A. Not having garlic
C.Asking for extra cheese
B. Serving food on roller skates
【6】According to the online restaurant guide, which one of the following is NOT true?
A. All three restaurants received positive reviews.
B. Two of the restaurants open seven days a week.
C. The Rock and Roll Pizza House has the music from the 1950s.
D. The Green Shadow does not serve steak.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【5】C
【6】A
【解析】
本篇文章难度适中,主要介绍“饥饿哈里”饭店的指南,有素食餐厅、牛排店和披萨店,主要介绍了它们的特色以及顾客的评价.
【1】细节理解题。根据"The Green Shadow ﹣ vegetarian food health specialists中的Tel: 5555 1122"可知电话是 5555 1122,故选B.
【2】细节理解题。根据"Business hours: 11 a.m. to 10 p.m(Sunday to Saturday)"可知周日早上11点可以去 The Enchanted Café,故选C.
【3】猜测词义题。根据"The atmosphere is cosy, but the food is expensive"但食物很贵,可推断上一句应该是讲好的方面,应该是说环境是很舒适的,cosy是指舒适的,故选C.
【4】细节理解题,根据"Customers can enjoy some golden oldies from the 1950s in a friendly atmosphere"可知顾客可以听到一些老歌,故选D.
【5】细节理解题。根据"The waiters go from table to table on roller skates "和"I can't tell you how many times a waiter stumbled while serving the pizza"可知服务员是穿着旱冰鞋送餐,很容易绊倒,因此,it应该指代服务员是穿着旱冰鞋送餐,故选C.
【6】细节判断题,根据"They don't have any garlic! What kind of place has no garlic? I also asked for some extra cheese on my pizza, but I didn't get any. The service there was horrible"可知披萨店没有收到好的评价,因此,不是所有的店都收到好的评价,故选A
解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如第3题。
【题目】
Guitar Player Wanted Are you a lover of music? Can you play the guitar? If you are aged 16-25, join our sunshine Rock Band. Please call Mike at 5487-6598 or send an e-mail to sunshine@yahoo.com. |
Swimmer Wanted Can you swim? Do you have experience in training? Do you love children? We need a person over 30 to teach them to swim on Sundays. Come and join us. Call Joe at 8427-8986 for more information. |
【1】Who can join Sunshine Rock Band?
A. A guitar lover aged 15B. A music player aged 20C. A singer aged 30
【2】If you want to teach children to swim, you should ________.
A. have no experience in training
B. be under 30
C. love children
【题目】SUNDAY SPORTS SKILLS CLINIC(诊所)
Are you a sports lover looking for skill development in the offseason?
Joy of the Game (JG) has been working for the past 10 years. Come and join JG to develop skills as you prepare for next season.
Classroom Information | |
Ages | Boys 8th—12th Grade |
Skills | All Skill Levels |
Days | Sunday (A 10Day Program) Half Day: Morning: 9: 00 AM-12: 00 PM Afternoon: 1: 00 PM-4: 00 PM Full Day: 9: 00 AM-4: 00 PM |
Sample Schedule(日程表) | Morning Period (9: 00 AM-12: 00 PM): Basketball, Volleyball, Tennis. Lunch Break: 12: 00 PM-1: 00 PM (Kids Must Bring Their Own Lunch) Afternoon Period (1: 00 PM-4: 00 PM):Basketball, Tennis, Soccer, Relay Races |
Costs | Half Day: $50 per day Full Day: $90 per day |
【1】Who can join JG according to the information?
A. A girl in the 8th grade.B. A girl who likes playing volleyball.
C. A boy in the 11th grade.D. A boy who wants to improve baseball skills.
【2】Allan likes soccer very much, so he can choose the class ________.
A. any time on SundayB. from 1:00 PM to 4:00 PM
C. from 9:00 AM to 12:00 PMD. from 12:00 PM to 1:00 PM
【3】Tom needs to pay ________to join the Half Day class for the whole program.
A. $50B. $90C. $500D. $900
【4】The passage is probably taken from a ________.
A. sports magazineB. textbook
C. storybookD. science book