题目内容
【题目】![]()
It was a cold winter night when the police officer Lee and the detective Smith were walking back to the police station. They saw a robber attacking an old woman on the road. Lee and Smith ran over to the robber immediately.
The robber saw them and ran away as fast as he could. Lee and Smith followed him for a long distance until the robber rushed into an underground station. Lee and Smith ran into the station and tried to find him. It was quite dark outside that night and they couldn't see the robber clearly. But they remembered what his body shape was like.
When they went in, they saw six men in the station All of them had the similar build as the robber. Lee looked at them carefully, one by one.
The first man was arguing with an underground station worker. He seemed to be very depressed.
The second one was watching the fight between the first man and the worker. It seemed like he was quite interested in it.
The third one was quietly reading a newspaper. His face was hidden behind the newspaper.
The fourth one was running to warm himself up, as it was cold in the station.
The fifth one was waiting for the underground. He looked at his watch several times. He seemed to be in a hurry.
The sixth one was wearing a big coat, sitting on a bench and shivering.
Lee finally found out which one the robber was. He whispered to Smith, "Look! The robber wanted to cover up his panting (气喘吁吁) by doing this. "
【1】As soon as Lee and Smith saw the robber attacking an old woman, they _________.
A. walked back to the police stationB. ran to catch the robber
C. ran into the underground stationD. kept away from the robber
【2】The robber rushed into the underground station to _________.
A. escape from themB. meet his friends
C. rob othersD. take an underground
【3】The underlined word "depressed" in Paragraph 4 means" _________"
A. relaxedB. unhappyC. thoughtfulD. comfortable
【4】The six men in the underground station all had the similar_________.
A. hairB. heightC. body shapeD. age-group
【5】According to Lee, _________was the robber.
A. the first manB. the second manC. the fourth manD. the sixth man
【6】What's the best title for the article?
A. A dramatic robbery.B. The clever detective.
C. The proud policeman.D. The hidden robber.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【4】C
【5】C
【6】D
【解析】
本文主要讲述了Lee警官和Smith侦探抓获一强盗的过程。
【1】细节理解题。根据第一段最后一句They saw a robber attacking an old woman on the road. Lee and Smith ran over to the robber immediately.可知他们一看到强盗袭击一位老人,就立即跑向强盗。
【2】细节理解题。根据第二段The robber saw them and ran away as fast as he could.可知强盗跑进地铁站是为了逃脱他们的追捕,故选A。
【3】词义猜测题。根据前面一句The first man was arguing with an underground station worker.他正在和一个车站工作人员争吵,所以可以推测出他很不高兴的,relaxed放松的,unhappy不高兴的,thoughtful深思熟虑的,comfortable舒适的。故选B。
【4】细节理解题。根据All of them had the similar build as the robber.可知这这些人他们都和强盗有着相似的体形,根据选项故选C。
【5】推理判断题。根据文章最后一句He whispered to Smith, "Look! The robber wanted to cover up his panting (气喘吁吁) by doing this. "以及对第四个人的描述The fourth one was running to warm himself up, as it was cold in the station.,犯人是要掩盖自己气喘吁吁的样子,只有跑步的这一位才能够做到,看似在暖和身体,其实是在掩盖事实。故选C。
【6】主旨大意题。根据本文笔墨最多的部分以及重复率最高的词汇来断定本文的重点落在robber身上,虽然也出现侦探和强盗案,但是并未重点叙述侦探的故事和强盗案的具体内容,主要是robber为复现率最高的词汇,在找寻隐藏的罪犯,因此最佳答案为D。
快速阅读短文,理解故事大意,前两小题以及第4小题属于细节理解题,注意带着问题在文章中直接找出问题的答案。第5小是推理判断题,这类题目不能直接在文章中找到答案,一般需要根据文章细节或作者的写作意图推测。本题有一定难度,需要根据文章最后警察的话以及文章内对4个人的细节描述推断出来,The robber wanted to cover up his panting (气喘吁吁) by doing this.这句话是推测答案的关键。