题目内容
【题目】 Jim and his friends want to choose some books about famous people. Here are three cards about famous people.
Who was Mary Anning?
Mary Anning found the fossils(化石)of Prehistoric(史前)animals.
When did she live? Mary was born in 1799.
Mary Anning died in 1847.
Why is she famous?
She helped people know about these long-dead animals and change the way of thinking about the world.
Who was Charles Dickens? Charles Dickens is a famous English writer.! When did Dickens live? Dickens was born in England in 1812.He died in 1870. His first big success was the Pickwick Papers in 1837. Why do people read Dickens? People all over the world enjoy his stories, like Hard Times, Oliver Twist and Two Cities. Books by Dickens can be funny and sad. Many of Dickens' stories came out in weekly or monthly part. Each month people could read one chapter in the story. Perhaps this is why Dickens' books make good films. |
What did Edward Jenner do? Jenner was the first doctor to help people against smallpox(天花),which was a dangerous disease. When did Jenner live? Jenner was born in 1749. He died in 1823. Why do we remember Jenner? Jenner found a way to prevent people catching smallpox so that fewer people got ill. |
【1】When did Mary Anning die?
A.1823.B.1837.C.1847.D.1870.
【2】What is the name of smallpox?
A.A film.B.A book.C.A doctor.D.A disease.
【3】What was Dickens' first big success?
A.Oliver Twist.B.Two Cities.C.Hard Times.D.The Pickwick Papers.
【4】Which of the following is NOT true?
A.Anning helped people know about the living animals.
B.Charles Dickens is a famous English writer.
C.Books by Dickens can be funny and sad.
D.Jenner found a way to prevent people catching smallpox.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】D
【4】A
【解析】
文章大意:吉姆和他的朋友们想选一些关于名人的书,本文是三张关于介绍名人的卡片。
【1】细节理解题。根据第一个卡片上的信息Mary Anning died in 1847. 可知Mary Anning死于1847年,故答案选C。
【2】细节理解题。根据第三个卡片上的信息Jenner was the first doctor to help people against smallpox,which was a dangerous disease. Jenner是第一个帮助人们对抗天花的医生,天花是一种危险的疾病。可知天花是一种疾病,故答案选D。
【3】细节理解题。根据第二个卡片上的信息His first big success was the Pickwick Papers in 1837. 他的第一部成功之作是1837年的the Pickwick Papers,故答案选D。
【4】理解判断题。根据第一个卡片上的信息She helped people know about these long-dead animals and change the way of thinking about the world. 她帮助人们了解这些早已死去的动物,改变人们对世界的看法。可知A选项Anning helped people know about the living animals.“Anning帮助人们了解活体动物。”表述是错误的,故答案选A。
【题目】书面表达
你的笔友Tony即将来中国找你,请你写一封信给他,为他介绍中国的餐桌礼仪。
Dos | Don’ts |
be on time | stick your chopsticks into your food |
let the olds eat first | speak loudly while eating |
share the food with others in the middle of the table | point at anyone with your chopsticks |
要求:
1. 告诉他什么应该做,什么不应该做
2. 开头结尾已给出
3. 可适当自行发挥,词数不少于80词
Dear Tony,
Welcome to China soon! As you know, Chinese culture is totally different from that in America. Let me give you some advice about Chinese custom.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.
I am looking forward to meet you soon.
Yours,
_______