题目内容

【题目】 “Come on, Daily News!” called Jason, carrying some newspapers under his arm. The little boy was running up and down the street, but twenty papers were still not sold. This was his first day of selling newspapers. He was in bad mood. It was getting dark and fewer people were in the street. He had to go home with the rest papers instead of money. He hoped to make more money to buy a cake for his mother’s birthday. But he failed to sell all his papers. He broke down and cried on the way back.

“You don’t know the secret of selling papers.” Another newsboy Jim told Jason and taught him to shout loudly, “Hot news! More exciting news is on!”

“But it’s not in the paper at all.” replied Jason.

“Right, then just run away quickly before they have time to see.” Jim said.

It was really a new idea to Jason. He thought of the cake for his mother, but at last decided not to tell a lie. Though he was poor, he was taught to be honest by his mother.

The next afternoon, Jason went to the office for his papers again. With a proud smile, Jim announced that he sold sixty the day before. He added that Jason lost the chance of getting more money because he was too foolish.

“You wouldn’t tell a lie yesterday, my boy?” A gentleman at the office came up and said. “You are just the boy I am looking for.” A week later, Jason started his new job. He lost the sale of twenty papers, but got a well-paid job because he told the truth.

1Why did Jason keep running in the street?

A.To buy a cake.B.To sell newspapers

C.To go home.D.To find a job

2How did Jason feel on the way back on the first day?

A.He felt sad.B.He felt excited.

C.He felt relaxed.D.He felt foolish.

3How did Jim sell more newspapers?

A.By telling the secret.B.By making up untrue news.

C.By running quickly.D.By telling the truth.

4Which of the following statements is TRUE?

A.Jason sold twenty newspapers on the first day.

B.Jason was too foolish to make more money.

C.Jason learned something good from his mother.

D.Jason listened to Jim and made more money that day.

5What does the story mainly tell us?

A.Honesty is the best policy.

B.A friend in need is a friend indeed.

C.Practice makes perfect.

D.Don’t put all eggs in one basket.

【答案】

1B

2A

3B

4C

5A

【解析】

Jason还有20份报纸没卖出去,他非常想多卖一些,帮妈妈买个生日蛋糕。Jim告诉Jason可以谎称今天有热门新闻,但是Jason认为那样是在说谎并没有这么做。Jason虽然没卖出去报纸,但是他因为他的诚实得到了一份更好的工作。

1推理判断题。根据“The little boy was running up and down the street, but twenty papers were still not sold.”可知Jason在街上跑上跑下,但是20份报纸还是没卖出去,因此可推断他在街上跑是为了卖报纸。故选B

2推理判断题。根据“He broke down and cried on the way back.”可知Jason在第一天回家的路上情绪低落,哭着回家的,因此可推测他的心情是悲伤的。故选A

3推理判断题。根据“‘You don’t know the secret of selling papers. ’ Another newsboy Jim told Jason and taught him to shout loudly, ‘Hot news! More exciting news is on! ’ ”可知Jim是通过吆喝最新消息!还有更多令人兴奋的新闻!”卖出去很多报纸;根据“‘But it’s not in the paper at all. ’ replied Jason.”可知Jim所说的新消息并不在报纸上,因此可推测Jim是在说谎。故选B

4细节理解题。根据“The little boy was running up and down the street, but twenty papers were still not sold.”可知Jason是有20份报纸还没卖出,并不是说第一天就卖了20份,因此A选项是错误的;根据“He added that Jason lost the chance of getting more money because he was too foolish.”可知Jim认为Jason没赚更多的钱是因为Jason很愚蠢,然而Jason只是不想说谎,并不是愚蠢,因此B选项是错误的;根据“Though he was poor, he was taught to be honest by his mother.”可知尽管Jason很穷,但是他妈妈也教他要诚实,因此他没有听Jim的去说谎,因此C选项是正确的,D选项是错误的。故选C

5主旨大意题。本文讲述了Jason并没有听Jim的话去撒谎,Jason虽然没卖出去报纸,但是他因为他的诚实得到了一份更好的工作。因此本文主要是关于诚实和说谎的,A选项符合大意。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面一篇短文,理解大意,然后从各小题的四个选项中选出一个最佳答案,使短文连贯完整。

One day before my final exam, my dad gave me a gift. It completely changed my life.

On that day I had a____with my friends and it was a difficult time with my studies. I was unhappy. Then I noticed the gift. I____it and saw a DVD inside. Its name was “THE SECRET” However, I was in no mood (心情) to watch it. I sat down to study, but the____in my life—the fight, the sleepless nights and my poor health…Everything came to my mind. I wanted an answer but I wondered____there was any. Just then, I saw the DVD again. May be it would be helpful. I____my DVD player. I had no words to describe the feelings I experienced while watching it. The moving (动人的) stories of human beings made me so moved that I wouldn’t____any of them.

Thanks to my father’s gift “THE SECRET”, I discovered____Everybody has difficulties in their lives. The important thing is that you should be____enough to face them. Now I have started____my studies and my friends. And I’m in good health, too. I often hear people say, “Wow!____perfect life you have!”

1A.tripB.partyC.talkD.fight

2A.openedB.keptC.movedD.broke

3A.chancesB.problemsC.suggestionsD.mistakes

4A.whyB.thatC.ifD.how

5A.turned onB.looked forC.put awayD.paid for

6A.reportB.forgetC.thinkD.remember

7A.yourselfB.itselfC.himselfD.myself

8A.madB.braveC.sadD.weak

9A.being busy withB.worrying aboutC.getting on well with D.being afraid of

10A.What aB.WhatC.How aD.How .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网