题目内容
【题目】"Oh, how large he is!"
"Isn't he? And such wonderfully strong legs!"
"See his trunk(象鼻), too! Isn't it cute! And he is well stuffed(填充的)! This is really one of the best toys in the UK that ever came into our shop, Geraldine, don't you think so?"
"Yes, Angelina. I must call father to come and look at him. He will make a lovely present for some boy or girl - I mean this Stuffed Elephant will make a lovely present, not our father!" and Miss Angelina Mugg smiled at her sister across the big packing box of Christmas toys they were opening in their father's store.
"Oh, no! Of course we wouldn't want father to be given away as a toy!" laughed Geraldine. "But this Stuffed Elephant-oh, I just love him!"
Miss Geraldine Mugg caught up the rather large toy animal and hugged it tightly in her arms.
"Be careful" called her sister. "You may break him!"
"Oh, he's just a Stuffed Elephant!" laughed Geraldine. "I mean he hasn't any works inside him to wind up(结束).There's nothing but cotton inside him. But I am beginning to like him more than I cane for some of the toys that do wind up. I almost wish I were small again, so I could have this Elephant for myself!"
"He is nice," admitted(承认)Angelina.
"Well, I'm glad they like me," thought the Stuffed Elephant to himself, for just now he was not allowed to speak out loud or move around, as the Make Believe toys could do at certain times.
An excerpt(节选)from《The Story of a Stuffed Elephant》
【1】From the passage, we can know that the sisters' father is a(n) .
A. toy maker B. animal keeper C. shop owner D. salesman
【2】What can we learn about Geraldine from the underlined part in Paragraph 4?
A. She is very excited to find the cute Stuffed Elephant.
B. She doesn't like her father and wants to leave him.
C. She wants her father to make a lovely toy for her.
D. She wants to get a toy as a present from his father.
【3】When does the story happen?
A. In spring. B. In summer. C. In autumn. D. In winter.
【4】What does the paragraph following the passage probably discuss?
A. The story about the girl's family. B. Who gets the Stuffed Elephant as a gift.
C. Something about Make Believe toys. D. Some other toys the sisters have.
【答案】
【1】 C
【2】 A
【3】 D
【4】 C
【解析】
本文主要介绍了安吉丽娜父亲店中的一个可爱的可填充的大象的礼物,以及由此引发的一系列讨论和对话。
【1】细节理解题。题干句意:From the passage, we can know that the sisters' father is a(n) .从这篇文章,我们可以知道姐妹的父亲是一个 。选项A. toy maker 玩具制造者。 B. animal keeper 动物饲养员。 C. shop owner 店主。 D. salesman推销员;售货员。结合原文信息,依据文中and Miss Angelina Mugg smiled at her sister across the big packing box of Christmas toys they were opening in their father's store.安吉利娜·玛格小姐隔着父亲商店里的圣诞玩具大包装盒朝妹妹微笑。可知,她们的父亲是店主。正确答案为:C
【2】细节理解题。题干句意:What can we learn about Geraldine from the underlined part in Paragraph 4?关于杰拉尔丁,我们可以从第4段的下划线部分了解到什么?选项A. She is very excited to find the cute Stuffed Elephant.她很兴奋地发现了可爱的填充大象。B. She doesn't like her father and wants to leave him.她不喜欢她的父亲,想离开他。C. She wants her father to make a lovely toy for her.她想让她爸爸给她做一个可爱的玩具。D. She wants to get a toy as a present from his father.她想从他父亲那里得到一个玩具作为礼物。结合原文信息,依据文中第三段:This is really one of the best toys in the UK that ever came into our shop, Geraldine, don't you think so杰拉尔丁,你不这么认为吗?以及第四段"Yes, Angelina. I must call father to come and look at him. He will make a lovely present for some boy or girl - I mean this Stuffed Elephant will make a lovely present, not our father!" and Miss Angelina Mugg smiled at her sister across the big packing box of Christmas toys they were opening in their father's store.“是的,安吉丽娜。我必须叫爸爸来看看他。他会给一些男孩或女孩做一件可爱的礼物——我的意思是这只毛绒大象会做一件可爱的礼物,而不是我们的父亲!”可知,正确答案为:A
【3】细节推理题。题干句意:When does the story happen?故事什么时候发生?选项A. In spring. 在春天。 B. In summer. 在夏天。C. In autumn. 在秋天。D. In winter.在冬天。结合原文信息,依据文中第四段:Miss Angelina Mugg smiled at her sister across the big packing box of Christmas toys they were opening in their father's store.安吉利娜·玛格小姐对着姐姐微笑着,她的姐姐正在父亲的商店里打开圣诞玩具的大包装盒。可知, Christmas toys圣诞玩具,这是冬天,故正确答案为:D
【4】细节推断题。题干句意:What does the paragraph following the passage probably discuss?文章后面的段落可能会讨论什么?选项A. The story about the girl's family. 关于女孩家庭的故事。 B. Who gets the Stuffed Elephant as a gift.谁得到了毛绒大象作为礼物。C. Something about Make Believe toys. 关于Make Believe玩具。 D. Some other toys the sisters have.姐妹们还有一些其他的玩具。结合原文信息,依据文中最后一段:"Well, I'm glad they like me," thought the Stuffed Elephant to himself, for just now he was not allowed to speak out loud or move around, as the Make Believe toys could do at certain times.“嗯,我很高兴他们喜欢我,”填充大象想,因为刚才他不被允许大声说话或四处走动,而Make Believe玩具在某些时候可以这样做。可知,接下来可能会讨论Make Believe玩具,故正确答案为:C