题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
I live in a small town near Xing'an in Guilin. You can't see it on the map of China,because it is too small. The air here is fresh(清新的). There are not many tall buildings in our town. The tallest building is in our school. There are four hundred students and twenty-five teachers in our school. In the front of the school, there is a playground. I often play basketball with my classmates on it. There is a little garden behind our school. And we can grow beautiful flowers and plant trees in the garden. Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere. There is a river not far from our school. In summer, we usually go swimming with our teachers in it. We study Chinese, English, math and other subjects at school. The teachers are very nice. We love our school.
(1)The writer lives _____.
A.in a small town
B.in the centre of Guilin City
C.far away from Xing’an
D.in a small village
(2)There is ______ in the front of our school.
A.a river
B.an orange orchard
C.a playground
D.a garden
(3)The students often ______ in the summer.
A.play basketball
B.plant trees
C.grow flowers
D.go swimming
(4)People can hear ______ singing here and there.
A.students
B.birds
C.cows
D.teachers.
(5)What's the best title(标题) of the passage?
A.The Garden
B.A Big Town
C.Our School
D.The Best Building
【答案】
(1)A
(2)C
(3)D
(4)B
(5)C
【解析】
⑴细节理解。由第一句I live in a small town near Xing’an in Guilin. 可知作者住在桂林兴安附近的一个小镇。故选A。
⑵细节理解。根据In the front of the school, there is a playground.可知学校前部是操场。故选C。
⑶细节理解。根据In summer, we usually go swimming with our teachers in it.可知学生和老师夏天在河里游泳,故选D。
⑷细节理解。根据 Next to the garden, there is an orange orchard(果园). You can hear birds singing everywhere.可知人们可以听到到处有鸟的歌声。故选B。
⑸主旨大意。本文描写了作者的学校环境情况,故选C。
【题目】阅读理解
Happy Middle School
We're a bilingual(双语的) school for children of 6-15. We want a cook, library assistant, a sports coach and a language teacher.
Job | Age | Language | Skill(技能) | Other term (条件) |
cook | 25-- 40 | Chinese | can cook Chinese and western food | healthy |
library assistant | 20 -- 5 | Chinese, English | reed different kinds of books | careful |
sports coach | 02-- 40 | Chinese, English | major in(主修) P .E. | healthy and strong |
language teacher | 30--45 | Chinese, English | major in English | ------- |
(1)Which of the following can go to Happy Middle School?
A.A four-year-old child.
B.A ten-year-old child.
C.A sixteen-year-old child.
D.A five-year-old child.
(2)Happy Middle School doesn't want________·
A.a cook.
B.a nurse.
C.a library assistant.
D.a sports coach.
(3)Which of the following may not speak English?
A.The cook.
B.The library assistant.
C.The sports coach.
D.The teacher.
(4)The cook should cook________.
A.Chinese food
B.western food
C.Chinese and western food
D.Japanese food
(5)Which is not needed as a sports coach?
A.He majors in PE
B.He must be healthy and strong.
C.He can speak Chinese and English.
D.Hs can cook western food.