题目内容

【题目】 As you may know, coral (珊瑚) is not a plant, but a variety of animal life of different shapes and bright colours. However, coral reefs (珊瑚礁) around the world are in danger.

Here is a piece of bad news. Thailand will close one of its beaches to protect its coral from business activities for tourists. The beach is so famous that millions of tourists put it on their wish lists. More than 5,000 visitors visit it a day. They arrive by boat. This does much harm to the coral reefs. Most of the coral has died. The beach will be closed between June and September to let the coral come back to life.

Experts (专家) say that 80% of Thailand's coral reefs have been killed. Too many tourists cause a lot of pollution to these beaches. An expert said the biggest problems were hotels by the beaches, boats, and plastic waste in the sea. He believed the best choice was to close the beaches forever. He said, "I hope the government can take steps to protect the coral reefs. At the same time, I also hope all of us should try our best to protect the environment around us."

1How many tourists go to the famous beach in Thailand a day?

____________________

2Why will the beach be closed between June and September?

____________________

3Is it the best choice to close the beaches forever in your opinion? Why or why not?

____________________

【答案】

1More than 5,000 visitors.

2Because people want to protect the coral reefs/ let the coral come back to life.

3Yes, it is. Because there will be no pollution to the coral reefs and they won't be killed. / No, it isn't. The beaches should be open because they're good places to visit.

【解析】

本文讲述了珊瑚不是一种植物,而是各种形状和颜色各异的动物。然而,世界各地的珊瑚礁都处于危险之中。泰国将关闭其海滩之一,以保护其珊瑚免受游客的商业活动。海滩将在6月至9月期间关闭,让珊瑚恢复生机。政府应采取措施保护珊瑚礁。专家也希望所有人都应该尽最大努力保护周围的环境。

1句意:每天有多少游客去泰国著名的海滩?

根据“More than 5,000 visitors visit it a day.”可知每天有超过5000名游客参观泰国著名的海滩,故答案为 More than 5,000 visitors.

2句意:为什么海滩会在6月至9月期间关闭?

根据“The beach will be closed between June and September to let the coral come back to life.”可知海滩将在6月至9月期间关闭,让珊瑚恢复生机,故答案为 Because people want to protect the coral reefs/ let the coral come back to life.

3句意:你认为永久关闭海滩是最好的选择吗?为什么或为什么不?

开放性试题,言之有理即可。第一种:根据“Experts (专家) say that 80% of Thailand's coral reefs have been killed. Too many tourists cause a lot of pollution to these beaches. ”可知专家称泰国80%的珊瑚礁已经死亡,太多的游客对这些海滩造成了很大的污染,可推测出永久关闭对珊瑚礁好;第二种:根据“The beach is so famous that millions of tourists put it on their wish lists.”可知海滩是如此著名,以至于数百万游客把它列入了他们的愿望清单,可推测出它们是游览的好地方,故答案为 Yes, it is. Because there will be no pollution to the coral reefs and they won't be killed. / No, it isn't. The beaches should be open because they're good places to visit.

题目要求根据短文内容回答问题,做题时要先通读全文,在了解文章大意的基础上带着题目要求从文中寻找合适的答案。第1小题问每天有多少游客去泰国著名的海滩,文中在第二段有提到“More than 5,000 visitors visit it a day.”,很容易得出答案。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网