题目内容
【题目】I am John. I always get up late at the weekend. At about 9:30 a.m, I have breakfast. After breakfast, I start doing my homework. We have lunch at about 12:00, and then I watch TV or have a rest(休息). I like reading and I often read some interesting books in the afternoon. I like sports, too. Sometimes I play football or basketball with my friends at school. My school is near my home, so I can walk there. Every weekend, my father takes me to a restaurant for a big dinner. I can enjoy lots of nice food. I like my weekend.
【1】What time does John have breakfast at the weekend?
A. At about 8:30 a.m. B. At about 9:30 a.m.
C. At about 10:30 a.m. D. At about 11:30 a.m.
【2】 What does John often do in the afternoon at the weekend?
A. He often reads some books. B. He often has a rest.
C. He often watches TV. D. He often plays basketball.
【3】Which is NOT true(正确的)?
A. John likes reading.
B. John likes playing basketball.
C. John likes playing football.
D. John likes cooking.
【4】Where does John enjoy lots of nice food at the weekend?
A. At home. B. At school.
C. In a restaurant. D. At his friend’s home.
【5】 Who takes John for a big dinner at the weekend?
A. His brother. B. His father.
C. His grandparents. D. His friends.
【答案】
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】B
【解析】
试题分析:本文叙述了约翰自己周末在家休息的安排活动等。
【1】B细节理解题。根据I am John. I always get up late at the weekend. At about 9:30 a.m, I have breakfast.故选B。
【2】A细节理解题。根据I like reading and I often read some interesting books in the afternoon.故选A。
【3】D细节理解题。根据I like reading and I often read some interesting books in the afternoon. I like sports, too. Sometimes I play football or basketball with my friends at school.故选D。
【4】C细节理解题。根据Every weekend, my father takes me to a restaurant for a big dinner. I can enjoy lots of nice food. I like my weekend.故选C。
【5】B细节理解题。根据Every weekend, my father takes me to a restaurant for a big dinner.故选B。
【题目】综合填空(每小题1分,共10分)
阅读短文,从方框中选择单词,并用其适当形式填空,使短文意思完整、通顺。每词限用一次。
be drink more grow five year world young sell century |
Coffee is one of the most popular 【1】 in the world. Like tea, it is said to have healthy benefits. It can help wake us up and keep up going. Coffee drinking, however, is much 【2】 than tea drinking.
Legend (as written in the 17th century) tells a story which happened in the 9th 【3】 . A person named Kaldi found that animals and people could become more active after eating coffee berries. Slowly, more and 【4】 people began to learn about the coffee bean. So more coffee plants were needed and grown. Today Brazil is the largest coffee producer in the world. Its neighbor Colombia 【5】 the third largest producer. The second largest producer is Vietnam. The fourth and 【6】 largest producers are Indonesia and India. Coffee plants are grown in 70 countries around the 【7】 which produce 8 million tons of coffee each 【8】 .
Almost 25 million people make a living by 【9】 coffee plants. Every year 500 billion cups of coffee are 【10】 around the world. That is about 80 cups a year per human being! Coffee is truly a worldwide drink.