题目内容
【题目】Dear Mr. Smith,
I am Lisa, Dean studying in a high school and I’ve noticed that forests are disappearing.
You know, forests are disappearing around the world each year because of many different reasons including farming, tourism, pollution, etc. If we stop doing these things, there will be a good future for people of tomorrow.
Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing. You can help by getting shops to stop selling paper made from trees and by persuading people not to use tree-free paper (paper not made from trees). This will help forests so much. There are many, many things we can do to help forests. If you would like to know more, please visit http.//www. Rainforestweb. Org/.By changing the little things, we can make a big difference.
If you would like to contact(联系)me, please see the above address or e-mail me at SunnyLisa@hotmail.com.Thank you for taking your time in reading this letter.
Yours sincerely,
Lisa, Dean
【1】_________ is one of the reasons why the forests are disappearing.
A.RainB.TourismC.PlantingD.Breathing
【2】The writer advises Mr. Smith to _________.
A.stop shops from using paper any moreB.use paper which is made from tress
C.stop shops selling paper made from treesD.plant more and more trees in the future
【3】How can Mr.Smith contact the writer? _________.
A.By calling herB.By interviewing her
C.By visiting herD.By e-mailing her
【4】What’s the purpose of this letter? _________.
A.To know more about Mr.SmithB.To make friends with Mr.Smith
C.To ask Mr.Smith to teach in the schoolD.To ask Mr.Smith to help protect forests
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】D
【解析】
本文是丽莎迪恩写给史密斯先生的信。在信中,她介绍了森林正在消失的原因,她请求史密斯先生帮助保护森林。
【1】细节理解题。根据“You know, forests are disappearing around the world each year because of many different reasons including farming, tourism, pollution, etc.”可知,森林正在消失的原因有农业,旅游,污染等,故选B。
【2】细节理解题。根据“You can help by getting shops to stop selling paper made from trees”可知,作者建议史密斯先生阻止商店出售由树木制成的纸。故选C。
【3】细节理解题。根据“If you would like to contact(联系)me, please see the above address or e-mail me at SunnyLisa@hotmail.com.”可知,史密斯先生可以通过电子邮件和作者联系,故选D。
【4】推理判断题。根据“Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing.”可知,作者写这封信的目的是想要史密斯先生帮助阻止森林消失,保护森林。故选D。
这是一封信,在信中丽莎请求史密斯先生帮助保护森林。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题和推理判断。细节理解考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在文中找到。如前三个题目,在原文都可以找到相对应的线索。第4题是一个推理判断题。结合语境可知,丽莎写信给史密斯先生,是为了请他帮助阻止森林消失,也就是保护森林,故选D。