题目内容

【题目】Dear Mr. Smith,

I am Lisa, Dean studying in a high school and I’ve noticed that forests are disappearing.

You know, forests are disappearing around the world each year because of many different reasons including farming, tourism, pollution, etc. If we stop doing these things, there will be a good future for people of tomorrow.

Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing. You can help by getting shops to stop selling paper made from trees and by persuading people not to use tree-free paper (paper not made from trees). This will help forests so much. There are many, many things we can do to help forests. If you would like to know more, please visit http.//www. Rainforestweb. Org/.By changing the little things, we can make a big difference.

If you would like to contact(联系)me, please see the above address or e-mail me at SunnyLisa@hotmail.com.Thank you for taking your time in reading this letter.

Yours sincerely,

Lisa, Dean

1_________ is one of the reasons why the forests are disappearing.

A.RainB.TourismC.PlantingD.Breathing

2The writer advises Mr. Smith to _________.

A.stop shops from using paper any moreB.use paper which is made from tress

C.stop shops selling paper made from treesD.plant more and more trees in the future

3How can Mr.Smith contact the writer? _________.

A.By calling herB.By interviewing her

C.By visiting herD.By e-mailing her

4What’s the purpose of this letter? _________.

A.To know more about Mr.SmithB.To make friends with Mr.Smith

C.To ask Mr.Smith to teach in the schoolD.To ask Mr.Smith to help protect forests

【答案】

1B

2C

3D

4D

【解析】

本文是丽莎迪恩写给史密斯先生的信。在信中,她介绍了森林正在消失的原因,她请求史密斯先生帮助保护森林。

1细节理解题。根据“You know, forests are disappearing around the world each year because of many different reasons including farming, tourism, pollution, etc.”可知,森林正在消失的原因有农业,旅游,污染等,故选B

2细节理解题。根据“You can help by getting shops to stop selling paper made from trees”可知,作者建议史密斯先生阻止商店出售由树木制成的纸。故选C

3细节理解题。根据“If you would like to contact(联系)me, please see the above address or e-mail me at SunnyLisa@hotmail.com.”可知,史密斯先生可以通过电子邮件和作者联系,故选D

4推理判断题。根据“Now I’m writing to ask you to help stop forests from disappearing.”可知,作者写这封信的目的是想要史密斯先生帮助阻止森林消失,保护森林。故选D

这是一封信,在信中丽莎请求史密斯先生帮助保护森林。文章叙述清晰,故事容易理解。题型是阅读理解,考查了细节理解题和推理判断。细节理解考查学生们对文章事实信息的理解,答案常可以直接在文中找到。如前三个题目,在原文都可以找到相对应的线索。第4题是一个推理判断题。结合语境可知,丽莎写信给史密斯先生,是为了请他帮助阻止森林消失,也就是保护森林,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. So is music, whether you listen to it on the radio on your drive to work. Both language and music play a huge role in our culture. 1

Both language and music have a writing system. In English we record language using a collection of letters. In the same way, we use notes to keep a record of music. Just as you are reading this collection of letters on the screen and find meaning in it, musicians read notes and create meaning in the form of music which we can hear. 2 By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. I can read the ideas or hear the music of someone who lived hundreds of year ago, which is really amazing.

3 You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the chance to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation. 4 If you don’t like Britain pop music, you may love the energy of Latin American salsa music.

Both share feelings. How do you know that I am angry? Of course you may be able to see it in my face, but you will know for sure through my words. 5 Music can show you exactly how the musician was or is feeling, and allows us to share in that feeling. When you feel happy, you might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness. On the other hand, you would surely listen to sad music when you were feeling down.

A.Both have to do with culture.

B.Here are some of their similarities.

C.They have some separate characters.

D.Just as you read English, you can read music.

E.This also means that there is something for everyone!

F.This means everyone can learn both language and music!

G.Like language, music can sound angry, sorry as well as happy.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网