题目内容
Sleep is very important. A person who does not sleep dies faster than a person who does not eat. We spend about one-third(三分之一) of our lives on sleep. That’s about 121 days a year!
How much sleep do we need? We are all different. A baby needs 16 hours of sleep every day. Children 6 to 12 years old need an average(平均) of 10 to 12 hours of sleep. Teenagers need 9 to 10 hours of sleep. An adult needs all average of 7 to 8 hours a night. There are some people who need only 3 hours of sleep. Others need 10 hours of sleep. After the age of 50, the average sleep time goes down to 6.5 hours a night. We need less sleep as we get older.
About one one-third Americans has a problem with sleep. Many of these people cannot fall asleep(睡着). The name of this problem is insomnia. Some people say, “I didn’t sleep all night.” But that’s not really true. They may sleep lightly and wake up several times. In the morning, they only remember the times they were awake(醒着), so they think they were awake all night.
This is not a new problem. Many famous people in history had insomnia. Some of these people had special ideas to make them sleep. Benjamin Franklin had four beds. He moved from one to the other to fall asleep. Mark Twain had a different way. He lay on his side across the end of the bed.
1.We spend about months on sleep every year.
A. 3 B. 4 C. 5 D. 6
2.If you are thirteen years old, you need at least _____ hours of sleep.
A. 16 B. 12 C. 9 D. 7
3.What does “insomnia” mean in this passage?
A. No sleep. B. Bad sleep.
C. Slow sleep. D. Sleep with many dreams.
4.. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. We will die soon if we don’t sleep well.
B. The older we get, the less sleep we need.
C. We can tell a person’s age from his sleep time.
D. Famous people move from one bed to the other to fall asleep.
5. Which is the best title(标题) for this passage()?
A. Sleep More! B. Go to Sleep!
C. Age and Sleep Time. D. Famous People and Sleep
1.B
2.C
3.A
4.B
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了睡眠是非常重要的。我们的一生中的三分之一都是在睡眠中度过的。每一个成年人大约需要七八个小时的睡眠。现在睡眠问题困扰着许多的人。
1.We spend about one-third(三分之一) of our lives on sleep.一年的三分之一是四个月,故选B。
2.Teenagers need 9 to 10 hours of sleep.知选C
3.细节理解题。根据Many of these people cannot fall asleep.知选A
4.】是非判断题。A选项可以在第一段的第二句可以否定掉。A person who does not sleep dies faster than a person who does not eat.B选项可以在第二段的最后一句找到出处。We need less sleep as we get older.C选项文章没有提到这个概念。D选项犯了以偏概全的错误,D选项的论调只说明本杰明.富兰克林使这样的,而马克吐温并不是这样的。.故选B
5.全文来看,A、C和D项都不全面,只有B最全面,故选B。
考点:科普类短文阅读。