题目内容
【题目】---What did your granddaughter say just now?
--- She wondered ___________.
A.what time was it
B.whether the book was written by Mark Twain
C.how could she use the MP4
D.when she will have a final test
【答案】B
【解析】
试题分析:句意:-刚才你的孙女说什么了?-她想知道这本书是不是马克吐温写的。这里考查的是宾语从句,这个从句在句中放在wonder 的后面做宾语。我们知道,宾语从句中应该用陈述语序,故可先排除A和C;句中wondered 使用的是一般过去时,故宾语从句中也应该用过去时态,故D不对,选B。
【题目】B)请阅读下面短文。根据短文内容从下面的方框的七个选项中选择五个适当的句子还原到文中,使短文意思通顺、结构完整。(每小题2分)
【1】 Does the sky sometimes seem dark to you? Are your studies sometimes not successful? Well, friends, cheer up and smile all the time. If you see the world with your warm heart, you’ll find that the whole world smiles to you.
【2】 But have you ever noticed the happy smile on your teacher’s face when you did a good job?
One day it is fine. Just before you want to go out, it suddenly starts to rain. 【3】 But dear friends, why don’t you sit down and listen to the free concert that the nature offers you? And with the timely rain, crops in the fields will grow better and better and farmers well have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do, sometimes failure(失败)can’t be avoided. 【4】
And the terrible thing is that we ate afraid of it and give up hope. When we face failure, we must be confident of ourselves, draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have decided to do. As a popular saying goes, “Failure is the mother of success.”
【5】 With an optimistic(乐观的)attitude life is easy and pleasant. Let’s smile to what-ever we meet and the whole world will smile to us.
A.I think failure is not terrible. B. Have you ever complained why life is so tiring? C. Maybe you would feel very sad and start complaining about the weather. D. While in school, sometimes E. Attitude decides everything. F. Don’t feel sad any time. G. It doesn’t matter at all when you fail. |