题目内容

【题目】Mount Huang is in the south of Anhui Province. It was not called Mount Huang until 747 AD,and was given that name because of an old story about Huang Di. He was the ancestor(祖先) of the Chinese people,and made magic immortality pills(药丸) there. It was thought that after taking the magic pills,people would live forever.

There are five famous Chinese mountains. We call them the Wuyue. They are Mount Tai(Shandong Province),Mount Hua(Shanxi Province),Mount Heng(Shanxi Province),Mount Song(Henan Province) and Mount Heng(Hunan Province).Though Mount Huang isn't one of the Wuyue,it is very famous as well. It's said that you won't want to visit any other mountain after seeing the Wuyue,but that you won't want to see even the Wuyue after returning from Mount Huang. These words should give you some ideas of the beauty of Mount Huang.

There are many places for people to watch the sunrise on Mount Huang. The best times are 5:30-6:00(spring),4:40-5:10(summer),4:50-5:20(fall) and 5:30-6:00(winter).When you visit Mount Huang,it's best if you get a chance to see the seas of clouds. September to May is the best season,but you're welcome to visit Mount Huang at any time!

1Why did people call the mountain Mount Huang in 747 AD?

A. Because it was one of China's most famous mountains.

B. Because it is in the south of Anhui Province.

C. Because it didn't have a name before 747 AD.

D. Because of an old story about Huang Di.

2The underlined word “immortality”in the first paragraph probably means “________”.

A. 病人 B. 皇帝 C. 永生 D. 长眠

3Why does the writer mention the Wuyue?

A. Because Mount Huang is not as famous as the Wuyue.

B. Because the Wuyue are not worth visiting.

C. Because the Wuyue are the highest mountains in China.

D. Because Mount Huang is even more beautiful than the famous Wuyue.

4If Tracy wants to see the sunrise in winter,when should she reach the top of Mount Huang?

A. 5:30-6:00. B. Before 4:00. C. After 6:00. D. 6:30-7:30.

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Mount Huang is in the south of Anhui Province.

B. Huang Di named the mountain Mount Huang.

C. Mount Song isn't in Hunan Province.

D. The writer thinks Mount Huang is very beautiful.

【答案】

1D

2C

3D

4A

5B

【解析】

这篇短文主要是对黄山的介绍,介绍在黄山看日出的时间。

1细节理解。根据文中It was not called Mount Huang until 747 ADand was given that name because of an old story about Huang Di.可知是关于一个皇帝的故事。故选D。

2词句猜测。根据下文It was thought that after taking the magic pillspeople would live forever.可知上文中immortality的意思是“永生”,根据题意,故选C。

3细节理解。根据文中We call them the Wuyue. They are Mount Tai(Shandong Province)Mount Hua(Shanxi Province)Mount Heng(Shanxi Province)Mount Song(Henan Province) and Mount Heng(Hunan Province).Though Mount Huang isn't one of the Wuyueit is very famous as well.可知,因为黄山比著名的五岳还要美。故选D。

4细节理解。根据文中5306:00(winter).When you visit Mount Huangit's best if you get a chance to see the seas of clouds.可知,冬天是5306:00,故选A。

5推理判断。根据文中It was not called Mount Huang until 747 ADand was given that name because of an old story about Huang Di.可知,是因为有皇帝的故事,而不是皇帝起的名字。故选B。

1、平心静气审题,切忌粗心。在解答阅读题时,千万不要慌,要静下心来,按照由易到难,由浅入深的思维方式,先从容易的入手,逐渐的打开思路。

2、仔细研读语段,整体感知文章内容。通常阅读一篇文章,第一遍需要速读,首先要重点理解文章的体裁是记叙文还是说明文。答题时切忌文章都没完整的阅读过,就匆匆忙忙地

写答案。最好先把文章从头到尾通读一遍,对文章有一个整体的认识和理解。

3、巧妙借助"原话",确定解题空间。在通读全文的基础上,将要回答的问题放到阅读的文章中来,再去浏览所要回答的试题,经过初步的思考,确定解决问题的阅读空间。有些试

题它要求用文中原话来回答,我们就可以用文中的原话来作答,这时就可以"从文章中直接提取信息"来回答问题。

4、合理控制答题时间,先易后难。应浏览阅读理解的全文,了解阅读理解全文的概貌。看完后,应记住阅读理解文章的要点,阅读理解重要的结论以及阅读理解中的一些关键性的

人名、地点、定义和数字。碰到阅读理解的难题时,千万不要钻牛角尖,耽误太多时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。每空限填一词。

SEPT 10 is a day for us to say thank you to teachers. But next year we might do it on a1 day. A draft amendment(修正案草案)on education laws proposes(提议)to m2 Teachers’ Day to Sept 28, which is believed to be the birthday of Confucius551-479BC.

The Chinese mainland started to c3 Teachers’ Day in 1985. There was no special reason why Sept 10 was chosen.

But many people think it’s not a good choice.

Teachers are always too busy on Sept 10, because the new t4 starts at the beginning of the month. If the day is at the end of September, it will be near the National Day and teachers can enjoy the two holidays t5.

Besides, people think Teachers’Day should fall on a day with a special historical and cultural m6. That’s why Sept 28 is a good choice.

Confucius is an important educationalist and philosopher in Chinese history. His ideas help shape our values. He tells us to love our family and respect(尊敬)the elderly.

More importantly, Confucius started Chinas private education s7 . There were 3,000 students who ever learned by Confucius. It is said that twenty-two of them had learned six arts, and Confucius spoke highly of ten of them. Chinese people name him as the “best teacher in ancient times” and a “model teacher for generations”.

Currently, the State Council(国务院)is collecting p8 opinion the change.

In an online survey on sina.com, 65 percent of people supported the change as of Sept 10. But about 31 percent were a9 it. They believed it is nothing but formalism(形式主义).

Zhang Feiran, 13, from Changsha, Hunan gave his teachers cards as gifts on Sept 10. “To me, it doesn’t matter which day is Teachers’ Day. It’s just a day to remind(提醒)me o10 every year to be grateful to teachers,” he said.

【题目】Americans love pets. Many pet owners treat their pets as a part of the family. They treat their pets as their children—sometimes even better.

In America, there are more families with pets than those with children. 43 percent of U.S. homes have pets. Some of the pets are exotic, such as monkeys, snakes, butterflies and even wolves. Those animals come from other countries, especially China, Thailand, South Africa and so on. More common pets include fish, mice and birds. However, their favorites are cats and dogs. They sometimes have strong feelings about whether dogs or eats make better pets. “Dog people” and “cat people” often have friendly arguments about that.

People can get many benefits from pets. Pets stay with people, make people happy and help people get rid of loneliness. Therefore, most of Americans like pets. They think pets should be treated well. At least 75 animal welfare(福利) organizations have been set up in America. They provide care and good services for homeless animals. Some pets can help people live a better life. For example, researchers(研究者) have discovered that getting on with animals can help lower(降低) a person’s blood pressure. Dogs can offer protection from strange visitors. Cats can play games with the children. Some kinds of pets can provide love for their owners. In fact, to keep a pet can help a young couple have the responsibility to raise children. Pets are as basic to U.S. culture as hot dogs or apple pies. To Americans, pets are not just property(财产), but a part of the family.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word “exotic” in the passage means “______” in Chinese.

A. 本国的B. 异国的C. 当地的

2Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. 57% of U.S. homes don’t have pet.

B. In the U. S. , the families with children are fewer than those with pets.

C. Fish, mice and birds are the most popular pets in the U.S.

3Most Americans like keeping pets because ________.

A. they treat their pets even better than their children

B. there are at least 75 animal welfare organizations in the U.S.

C. pets can bring many benefits to people

4How can some pets help people live a better life?

A. Getting on with animals can help lower animals’ blood pressure.

B. Dogs can protect their owners from strange visitors.

C. Hot dogs and apple pies are a part of the family in the U.S.

5What is the main idea of the passage?

A. Americans like keeping pets.

B. “Dog people” often argue with “cat people”

C. Young couples should keep pets in the U.S.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网