题目内容
【题目】根据材料内容简要回答下列问题。
One day last week, three young friends were walking in a forest when they saw a hand poking(露出)through the bushes(灌木丛). Alison Bailey, along with her two friends Simon and Liam Stone, decided to find out who was there. They walked into the bushes and found a woman. It seemed that she had been lying there for more than a day.
Yesterday, the children were praised for saving Mrs. Hauton 's life. Doctors said Mrs. Hauton would have died if she had stayed another night outside. It is believed that Mrs. Hauton probably had a sudden illness and fell while out for a walk last Wednesday.
Alison said, “The lady could hear us and reached her hand out. But she was shaking. She kept repeating that she wanted to get up, but I said that she should stay there because she could have broken her back. I kept talking to her until the ambulance(救护车)arrived. I talked for at least half an hour!”
Simon and Liam added, “We were very scared at first, but we ran to call an ambulance. We're glad we helped. Or she might have died.”
The three children have been to the hospital to see Mrs. Hauton. Alison said, “We went to see the lady on the weekend. She still wasn't sure why she was in hospital and didn't remember us. She looked a lot better, though.”
A doctor said, “The children were very quickthinking. They did everything exactly as they should have done.”
【1】Where did the three children find Mrs.Hauton?
________________________________________________________________
【2】What's the probable reason why Mrs.Hauton fell?
________________________________________________________________
【3】Did Alison help Mrs.Hauton get up?
________________________________________________________________
【4】Where is Mrs.Hauton now?
________________________________________________________________
【5】What does the passage mainly talk about?
________________________________________________________________
【答案】
【1】In the bushes(of a forest).
【2】She had a sudden illness.
【3】No, she didn't.
【4】In the hospital.
【5】How three children saved a woman.
【解析】
本文主要讲述了3个孩子怎么在灌木丛中拯救了一个女士的故事。
【1】细节理解题。根据第1大段“three young friends were walking in a forest when they saw a hand poking(露出)through the bushes(灌木丛).”3个年轻朋友在森林里走路看见了灌木丛里有只手。可知,是在森林的灌木丛里发现了这个女士。故答案填In the bushes(of a forest).
【2】细节理解题。根据第2大段“It is believed that Mrs. Hauton probably had a sudden illness and fell while out for a walk last Wednesday..” Mrs. Hauton可能突然患病然后在散步的时候倒下了。可知,是可能突然生病的缘故。故答案填She had a sudden illness.
【3】细节理解题。根据第3大段“but I said that she should stay there because she could have broken her back.” 我说她要待在那因为她背部受伤了。可知,她没有帮助受伤的女士起来。故答案填No, she didn't.
【4】细节理解题。根据第5大段“The three children have been to the hospital to see Mrs. Hauton.”三个孩子已经去医院看望了Mrs. Hauton。可知,她在医院。故答案填In the hospital.
【5】主旨大意题。根据第1大段“three young friends were walking in a forest when they saw a hand poking(露出)through the bushes(灌木丛).”3个年轻朋友在森林里走路看见了灌木丛里有只手。再根据第2大段“Yesterday, the children were praised for saving Mrs. Hauton 's life.”昨天,这三个孩子因为救了Mrs. Hauton的生命而被表扬。可知,文章主要在讲述三个孩子怎么救女士性命的故事。故答案填How three children saved a woman.
阅读文章一般采用寻读的做题方法,根据题干的关键单词或者词句在文章对应的段落里找答案。如第2题,题干中问的是Mrs.Hauton跌倒的原因?快速定位到文章中的第2大段中,找到关键词句fell便知道是突然患病然后在散步的时候倒下。这种方法既能节省阅读时间,又可准确做题。