题目内容
【题目】 At the Cool Beans Cafe in Virginia, US, a dollar can buy you a cup of fresh coffee.
But your purchase(购买) also helps the seventh-grade students with special needs who run the cafe at Poquoson Middle School.
They get experience with job skills and social communication outside of the classroom by working at the cafe. “They really get a lot out of this,” said Heather Hopkins, the teacher who started the cafe and taught the students how to run it.
The five students who run the cafe each have a specific job. Jake Mann, the supply manager, looks at customers’ online orders and helps Braden Jobst, the barista (咖啡师), prepare the coffee. Alex Sarber, the barista assistant, adds any extra ingredients that the customers want.
The drinks are delivered by J.J. Shibuya. Jasmine Baker, the cashier (收银员), goes on deliveries with J.J. and collects money and tips from their customers.
Hopkins started the coffee shop program this school year with $1,600 (10,040 yuan), which was provided by the Virginia Department of Education. The department gave the money to create opportunities for students to practice self-determined behavior and independence.
But even though the shop runs like a business, there’s plenty of opportunity to have fun. For example, Jake likes to pose for photos and admire pictures of the shop’s employees (雇员).
The students take pride in their work. They have discussed their work at a school board meeting and at a recent expo (展览会) of instructional programs at Poquoson schools. For them, running the cafe isn’t just about selling coffee. It’s about improving their social skills and discovering the tools that they’ll need to succeed in life.
【1】What does the underlined word “run” mean?
A.跑B.运行C.操作D.经营
【2】What can students learn from running the coffee shop?
A.How to communicate with others..
B.How to decorate a coffee shop.
C.How to order coffee online
D.How to take pictures.
【3】What is Jake Mann’s job at the cafe?
A.Washing coffee cups.
B.Delivering coffee.
C.Checking online orders.
D.Collecting money from customers.
【4】Which of the following is TRUE according to Paragraph 6 and 7?
A.The coffee shop made $1,600 this year.
B.The Virginia Department of Education supported the program.
C.Students don’t have time to have fun.
D.The coffee shop uses employees’ photos to attract customers.
【5】What can we learn from the story?
A.Coffee at the Cool Beans Cafe is expensive.
B.Students can get coffee for free.
C.The coffee shop is run by a team of students.
D.Students are not satisfied with their work.
【答案】
【1】D
【2】A
【3】C
【4】B
【5】C
【解析】
文章介绍了一家特殊的咖啡馆,这家咖啡馆是由教育部投资、学生自己经营的,目的是锻炼学生的工作技能和课外社交的经验。
【1】词义猜测题,根据“a dollar can buy you a cup of fresh coffee.一美元可以买到一杯新鲜咖啡。”和“They get experience with job skills and social communication outside of the classroom by working at the cafe.他们通过在咖啡馆工作来获得工作技能和课外社交的经验。”,那么应该是帮助经营,故选D。
【2】细节理解题,根据 “They get experience with job skills and social communication outside of the classroom by working at the cafe”,他们(学生们)通过在咖啡馆工作,可以获得了工作技能和课外社交的经验。故选A。
【3】细节理解题,根据“Jake Mann, the supply manager, looks at customers’ online orders and helps Braden Jobst, the barista (咖啡师), prepare the coffee.”Jake Mann供应经理,查看顾客线上订单。故选C。
【4】推理判断题,根据文章中“Hopkins started the coffee shop program this school year with $1,600 (10,040 yuan), which was provided by the Virginia Department of Education.”可知霍普金斯在本学年以1600美元启动了咖啡厅计划,该资金由弗吉尼亚教育部提供,所以弗吉尼亚教育部是支持这项计划的。所以选项A错误,B正确;根据“But even though the shop runs like a business, there’s plenty of opportunity to have fun.但是,即使这家商店像做生意一样经营,也有很多机会可以玩得开心。”可知选项C错误;根据“Jake likes to pose for photos and admire pictures of the shop’s employees杰克喜欢摆姿势拍照,欣赏商店员工的照片。学生们以他们的工作为荣。”选项D错误,故选B。
【5】细节理解题,根据文章倒数第三段内容,我们知道这家咖啡店是给学生机会,让学生自主能力和独立性,是由学生自主经营的。故选C。
【题目】假设一国外教育代表团将来你校参观访问,请你根据下表提示的信息,用英语向外宾简单介绍学校近年来所发生的变化,并谈谈你的感想。
过去 | 现在 |
垃圾遍地 只有一个篮球场( basketball court) 图书数量少 同学之间不能相处融洽,有时打架 | 教室干净整洁 篮球场更多 可借阅各种各样的书籍 尊敬老师,互帮互学 |
你的感想…… |
注意:1. 词数80字左右。文章的开头和结尾已经给出,不计入总词数。
2. 文中不得提及考生所在的学校和本人姓名。
Ladies and gentlemen! It's my honor to tell you about the changes in our school.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I hope you will enjoy your stay in our school. Thank you very much!
【题目】听短文,填表格,每空一词,短文听三遍。
Many students ask for advice about【1】 English | |
Li Hai | He was too【2】to talk his foreign teacher |
Before speaking in public, take a deep breath and smile. Smiling always helps you 【3】 . | |
Li Mei | She wrote all the new words down, but she 【4】 them quickly |
Don’t remember too many words every time. It’s【5】 to remember eight or ten words a day. Write the words on pieces of paper, keep them in mind. | |