题目内容
【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。B![]()
A Mexican boy doesn't get any help from his family for his dreams of playing music.But an old guitar brings him to a new world where everything changes.
Miguel is a 12-year-old boy living in a small village in Mexico.His idol(偶像)is a great guitar player called Ernesto de la Cruz.Miguel dreams to become a musician like him.
However, his family are against it. When he secretly joins a talent show,his grandmother finds him out and destroys his guitar.He is angry and steals an old guitar to play in the show.
Then something magical happens! The guitar brings him to a new world. Everyone who has ever died lives there.He sees his dead family members,like his aunts and uncles.They say they can help Miguel to go back,but he has to give up his musical dream.
Miguel doesn't want to.He meets a friend called Hector who helps him find a guitar.They go to a music contest together.What happens next?
The answer is in the movie,and you can go to see it.It has come out in China since Nov 24,201 7.There are no ghosts in the real world.But the movie's world is full of imagination.
(1)What would Miguel like to do very much?
A.To buy an old guitar to play in the show.
B.To be a musician like Ernesto de la Cruz.
C.To be very happy with his grandmother.
D.To follow his dead family members'advice.
(2)What does Miguel's family do when they know about his dream?
A.His family always help him to make his dream true.
B.His dead family members bring him to a new world.
C.His grandfather destroys his guitar and stops his dream.
D.His grandmother is against him to join a talent show.
(3)Which of the following is NOT true about Miguel?
A.He is 12 and lives in a small village in the movie.
B.A very old guitar brings him to a new world.
C.He wants his dead family to help him go back。
D.Miguel goes to a music contest with Hector.
(4)What can we know according to the passage above?
A.Miguel likes playing the piano with ghosts.
B.The film was first on in China on Nov.24.
C.Miguel wins the music contest in the world.
D.Miguel's family are all full of imagination.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】文章大意:文章主要讲述了一部电影简介。一个墨西哥的男孩为了实现成为音乐家的梦想,没有得到家人的帮助,一个老吉他把他带到一个完全改变的全新的世界。
(1)细节理解题。根据第二段原句His idol(偶像)is a great guitar player called Ernesto de la Cruz.Miguel dreams to become a musician like him.可知他的偶像是一个伟大的吉他演奏家Ernesto de la Cruz。他的梦想是成为一个像Ernesto de la Cruz一样的音乐家,故选B。
(2)细节理解题。根据原句However, his family are against it. When he secretly joins a talent show,his grandmother finds him out and destroys his guitar.可知但是,他的家人反对他,当他秘密地加入一个天才秀,他的奶奶发现并毁了他的吉他。故选D。
(3)细节理解题。根据原句Miguel is a 12-year-old boy living in a small village in Mexico.可知A项不符合原文,故选A。
(4)细节理解题。根据原句It has come out in China since Nov 24,201 7.可知电影将会在2017年11月24日,故选B。