题目内容
【题目】 While walking outside one morning I saw the most beautiful thing.
It was early, and I was walking on dewy(带露水的) grass down to the office. Suddenly a flash came out straight from the ground, about 15 feet in front of me, and shot up into the sky. I stopped. ① What could make such a bright light? Could it be a diamond(钻石)?I waited to see if it would repeat, but it didn’t.
I walked slowly toward it, but saw nothing. I looked down at the grass, searching for gold or some kind of metal- again, nothing. ② Suddenly, I saw it. The rising sun hit the grass dewdrop at the perfect way, sending great light into the sky. It was as if I had just discovered a tiny new world and it was just the unseen world that was giving me a heads-up, “Hello, look at what’s around you, ” it said. I’ve never forgotten that moment.
So next time you’re out, take some time to notice nature, whose beauty most of us never even see. Look at the beautiful colors and different small flowers that cover playing fields---we walk all over them without a second look. ③Watch a bee dancing, or tiny ants going on their way, or birds singing in the sky. All of these natural living things are amazing-- if only we took the time to notice them.
Have an eye for nature, and you’ll find a new secret each day to keep in your heart. ④It’s one of the most wonderful things I’ve ever done.
【1】The writer stop walking to the office at first because he saw __________.
A.bright lightB.diamondC.new worldD.dewdrop
【2】Where can we put this sentence “ dropped down to my knees for closer look”?
A.①B.②C.③D.④
【3】The underlined word “heads-up” in Paragraph 3 means _________ in Chinese.
A.休息B.愿望C.提醒D.怀疑
【4】What’s the purpose of the passage?
A.To warn us not to grow such kind of grass.B.To describe the writer’s wonderful life.
C.To express the writer’s love to a dewdrop.D.To encourage us to admire the nature.
【5】Which might be the best title of the passage?
A.A DewdropB.My SecretC.Quick Moments.D.The Grass.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】D
【5】A
【解析】
本文讲述了作者在早上上班途中看到了一道亮光,仔细看过以后发现是太阳照射在露珠上形成的,由此鼓励大家多花一些时间关注大自然的,因为大自然中的生物令人感到惊讶。
【1】
细节理解题。根据文中Suddenly a flash came out straight from the ground, about 15 feet in front of me, and shot up into the sky. I stopped.可知,作者第一次停下来的原因是他看到了一道亮光。故选A。
【2】
细节理解题。根据文中Suddenly, I saw it.可知,此处是“仔细看过以后才能看到发光的东西”,所以I dropped down to my knees for a closer look.这句话应放在②处,表示“作者跪下仔细看过以后看到了发光的东西”。故选B。
【3】
词义猜测题。根据文中It was as if I had just discovered a tiny new world and it was just the unseen world that was giving me a heads-up, “Hello, look at what’s around you, ” it said. I’ve never forgotten that moment.就好像我刚刚发现了一个小小的新世界,只是给我一个……看不见的世界,“你好,看看你周围有什么”。我从未忘记那一刻。尤其“Hello, look at what’s around you, ”可知这里的heads-up指的是“提醒”的意思,故选C。
【4】
细节理解题。根据文中All of these natural living things are amazing—if only we took the time to notice them.可知,只要我们花时间去注意这些自然生物,我们就会发现它们都是令人感到惊讶的,所以这篇文章的目的是为了鼓励我们欣赏大自然。故选D。
【5】
最佳标题题。根据文中The rising sun hit the grass’ dewdrop(露珠)at the perfect way, sending great light into the sky. It was as if I had just discovered a tiny new world.以及结合文章内容可知,作者是在早上去上班的路上看到了令他感到吃惊的一幕,而这恰恰是由于阳光以一种完美的方式照射在露珠上形成的,这一刻让作者终生难忘,所以此处最佳标题用A Dewdrop。故选A。
【题目】根据要求完成大作文。
你愿意写作业吗?你觉得学校是否有必要设立“无作业日”?对此,学校在你班进行了调查。请你根据下面调查表格内容写一篇短文,阐述你的观点和理由,在英语课上交流。
Opinions | Reasons | |
Most students | Yes | Have free time Feel relaxed |
Some students | No | Waste time Get bad grades |
I | … | … |
要求: 1.短文必须包括所有内容,要适当增加细节:
2.词数: 80词左右。短文开头已经给出,不计入总词数;
3.文中不得出现真实的姓名与校名。
I have done a survey about whether it is necessary to have Homework-free Day. Here are the results.
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________