题目内容
16.Helen Keller was a very bright and beautiful girl.At the age of six months,she could alreadly say a few words.But before she was two years old,she was badly ill.She could not see or hear,and could not even talk.
When she was six,her parents invited a teacher for her.With the help of the teacher,she began to see and hear the world around her through her hands.She learned to read the books for the blind.The teacher took Helen for long walks,and told her about all the beautiful sights.Helen touched flowers,climbed trees,and smelt a storm before it came.She also learned how to swim and ride a horse.
After she grew up,she became a famous writer in America.Her first and most famous book was"The Story of My Life".Her story has brought new hope to many blind and deaf people.It gave light to those in darkness and encouraged them to live and work.
| Helen Keller could already say a few words at the age of six(91)months.But then she was badlly(92)ill.She could neither see nor hear and soon she cold not(93)talk.When she was six,a teacher came to her.The teacher taught her to feel the world around her through her(94)hands.After growing up,she became famous as a writer.Many blind and(95)deaf people were hopeful and encouraged to live and work because of her story |
分析 文章大意:海伦 凯乐是一个阳光漂亮的女孩,在她六个月的时候便可以说一些简单的话了.但两岁时的一场大病使她失去了听觉和视觉甚至不能说话.当她六岁时,她的父母请来了一位老师,在老师的帮助下,她可以通过自己的手来听见和看见这个世界.她学习用盲文读书,同时,老师带着她散步,让她感受花,爬树,暴风雨来临前的气味等等,另外,她学会了游泳和骑马.在她长大后,她成为了美国著名作家,她的第一本书是《我生活的故事》,这本书为聋人和盲人带来了新的希望,就像为黑暗中的他们点亮了一盏灯.
解答 91.答案months.细节理解题.根据"At the age of six months,she could alreadly say a few words",可知她在六个月时便可以说一些话,故填months.
92.答案ill.细节理解题.根据"before she was two years old,she was badly ill"可知她得了一场大病,故填ill.
93.答案talk.细节理解题.根据"She could not see or hear,and could not even talk"可知他不能听见和看见,后来甚至无法说话,故填talk.
94.答案hands.细节理解题.根据"With the help of the teacher,she began to see and hear the world around her through her hands"可知她开始通过自己的手来感知这个世界,故填hands.
95.答案deaf.细节理解题.根据"Her story has brought new hope to many blind and deaf people."可知她的故事给很多聋人和盲人带来了希望,故填deaf.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.
| A. | What a | B. | What an | C. | What | D. | How |
| A. | more quickly | B. | the more quickly | ||
| C. | most quickly | D. | the most quickly |
| A. | can | B. | may | C. | must | D. | need |
| A. | in; hundreds | B. | on; many hundreds | ||
| C. | on; hundreds of | D. | at; many hundred of |