题目内容

【题目】My father always makes us _________ a lot of time _________ some math problems.

A. to spend; work on B. spending; working on

C. spend; working on D. to spend; to work on

【答案】C

【解析】

句意:我父亲总是让我们花很多时间在数学题上。考查动词的固定搭配。根据My father always makes us ____ a lot of time ____ some math problems.可知,make sb.do sth.“使某人做某事”,spend some time(in)doing sth. 花费时间做某事;结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读根据短文内容,按要求完成下列各题:

Do you know Kumamon (熊本熊)? He is the most popular bear in Japan. With the big black body, red, cheek (脸颊)and wide-open eyes, Kumamon always looks surprised. It makes him very lovely. And people of different ages love him.

(74)Kumamon is as tall as a real bear. He is the mascot (吉祥物) of a place called Kumamoto in Japan. Before the lovely mascot appeared in 2010, few people knew about this place. But now it is very famous and lots of people come to visit it every year.

Kumamon has his website, blog and Facebook page, so people can know what he is doing every day. People can also see him on over 10000 things, like shirts, bags and candy boxes.

There are some reasons (原因) why Kumamon is so popular. First, he has a cute look. Second, people can find him on so many things that they can hardly forget him. Third, he is very funny. And there are a lot of photos and videos about him on the Internet. They make people laugh a lot. People think he is not just a mascot, but more like a person.

1What does Kumamon look like?

___________________________________________________________________

2True or false. (“T”代表正确,“F”代表错误)

From the passage we know that Kumamon first appeared in 2010.

3How can people know what Kumamon is doing?

___________________________________________________________________

4将划线句翻译成汉语。

___________________________________________________________________

5What does the last paragraph mainly talk about?

___________________________________________________________________

【题目】These days China has surprised the world with its new great inventions —— high-speed railways, Alipay(支付宝), shared bicycles and online shopping.

Lin Jinlong, a student from Cambodia enjoys his life in China and says, “my wallet is not used anymore. I can buy and eat whatever I want just with a tap(轻敲) of my phone. Even fruit sellers are using Alipay.” He laughed, “We can also order food at home, super fast and easy, but when I was in Cambodia, I had to go outside.”

Another student from Cambodia, Wu Mei, shared her experience of taking Chinese high-speed railway. It only takes half an hour from Beijing to Tianjin. For the same distance, people in Cambodia may spend three hours sitting on the train because there are only two railways.

Bernhard Schwartlander, World Health Organization Representative(世界卫生组织代表) in China is very excited about China’s bike-sharing. In his opinion, shared bikes are bringing bikes to people’s lives and they are making people start to use public transport(公共交通) such as buses and trains more often in modern time. “Also as we all know, it could mean a lot to our environment.” He explained.

It’s clear that China is developing fast and no longer copying western ideas. In fact, she is leading the world in many ways. Products and services have improved people’s experience, playing an important part in world economy(经济).

1There are________China’s new great inventions in the passage.

A. one B. two C. three D. four

2“My wallet is not used anymore” means ________.

A. Lin’s wallet was lost

B. Lin left his wallet in Cambodia

C. Lin buys everything for free online

D. Lin can pay almost everything through Alipay

3According to Paragraph 3 and 4, which of the following is NOT RIGHT?

A. It takes half an hour from Beijing to Tianjin by high-speed railway.

B. There are only three railways in Cambodia.

C. Buses, bikes and trains are all public transport.

D. Shared bikes can play an important part in environment.

4From the last paragraph, the writer tries to tell us________.

A. China has become the most important country for the world economy

B. China has better ideas than western countries

C. China’s products and services are not good enough

D. The development will lead China to a bright future

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网