题目内容
【题目】 Do you believe that you aren't smarter than 3— year— old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa?
Preschooler (学龄前的) Alexis' IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawking's. Doctors say the average IQ of a person is about 100.
She learned to read at the age of 2. She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish (西班牙语) on her parents' iPad!
Now, she is a member of the Mensa Club,which only accepts people with an IQ within the top 2% of people in the world!
Alexis' father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories. “We'd be driving around in the car and she would recite her bedtime stories from the night before. She didn't just recite them, and she recited them exactly.”
Alexis' father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him.
Most 12— month— old children just take their first steps on their own and most 18— month— olds can only name a small number of objects and body parts, and follow simple two— step questions.
Even though Alexis is a genius (天才),her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.
“Will she go into kindergarten early? We are kind of hesitant (迟疑的) because we do want her to get to that social world, ” Ian said.
【1】Why do we think Alexis Martin is a special kid?
A.Because she has many hobbies.B.Because she likes reading.
C.Because she is good at telling stories.D.Because she has a very high IQ.
【2】What is Stephen Hawking's IQ?
A.His IQ is 158.B.His IQ is 159.C.His IQ is 160.D.His IQ is 101.
【3】When could Alexis Martin recite bedtime stories?
A.When she was 2 years old.B.When she was 1 years old.
C.When she was 3 years old.D.When she was 18 months old.
【4】What would Alexis do when her father said her bedtime stories went a different way?
A.She would correct him.B.She would laugh at him.
C.She would refuse to listen.D.She would try to recite it again.
【5】Which of the following about Alexis is NOT true?
A.She has made a lot of friends.B.She learned to read at the age of 2.
C.She is accepted by the Mensa Club.D.She taught herself a foreign language.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】B
【4】A
【5】A
【解析】
这篇短文给我们讲述了一个高智商的小女孩,她的智商有159,比霍金只低那么一点。她1岁就会背诵睡前故事,两岁学习读书,还自学了西班牙语。但是她也有自己的烦恼,就是不会交朋友。
【1】细节理解题。根据短文的开头Do you believe that you aren’t smarter than 3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa可知,虽然Alexis Martin是三岁的孩子,但她是一个高智商的女孩。所以我们认为她特殊。故选B。
【2】推理判断题。根据“Preschooler (学龄前的) Alexis' IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawking's.”可知,Stephen Hawking的IQ比Alexis的多一个百分点。Alexis是159,那么Stephen Hawking的IQ就是160。故答案为C。
【3】细节理解题。根据短文中Alexis’ father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories.可知,Alexis的爸爸在她12月大的时候发现她很不一样,那时她就能背诵睡前故事。由此可知,Alexis在一岁的时候就能背诵睡前故事。故选B。
【4】细节理解题。根据短文中Alexis’ father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him可知,Alexis的爸爸故意把故事说错,而Alexis会改正过来。故选A。
【5】推理判断题。根据3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa可知C是对的;根据She learned to read at the age of 2可知B是对的;根据She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish on her parents’iPad!可知D是对的。根据Even though Alexis is a genius (天才), her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.可知,Alexis虽然是个天才,但是她不会交朋友,故A是不对的,故选A。