题目内容

【题目】 Do you believe that you aren't smarter than 3— year— old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa?

Preschooler (学龄前的) Alexis' IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawking's. Doctors say the average IQ of a person is about 100.

She learned to read at the age of 2. She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish (西班牙语) on her parents' iPad!

Now, she is a member of the Mensa Clubwhich only accepts people with an IQ within the top 2% of people in the world!

Alexis' father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories. “We'd be driving around in the car and she would recite her bedtime stories from the night before. She didn't just recite them, and she recited them exactly.”

Alexis' father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him.

Most 12— month— old children just take their first steps on their own and most 18— month— olds can only name a small number of objects and body parts, and follow simple two— step questions.

Even though Alexis is a genius (天才)her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.

“Will she go into kindergarten early? We are kind of hesitant (迟疑的) because we do want her to get to that social world, ” Ian said.

1Why do we think Alexis Martin is a special kid?

A.Because she has many hobbies.B.Because she likes reading.

C.Because she is good at telling stories.D.Because she has a very high IQ.

2What is Stephen Hawking's IQ?

A.His IQ is 158.B.His IQ is 159.C.His IQ is 160.D.His IQ is 101.

3When could Alexis Martin recite bedtime stories?

A.When she was 2 years old.B.When she was 1 years old.

C.When she was 3 years old.D.When she was 18 months old.

4What would Alexis do when her father said her bedtime stories went a different way?

A.She would correct him.B.She would laugh at him.

C.She would refuse to listen.D.She would try to recite it again.

5Which of the following about Alexis is NOT true?

A.She has made a lot of friends.B.She learned to read at the age of 2.

C.She is accepted by the Mensa Club.D.She taught herself a foreign language.

【答案】

1B

2C

3B

4A

5A

【解析】

这篇短文给我们讲述了一个高智商的小女孩,她的智商有159,比霍金只低那么一点。她1岁就会背诵睡前故事,两岁学习读书,还自学了西班牙语。但是她也有自己的烦恼,就是不会交朋友。

1细节理解题。根据短文的开头Do you believe that you aren’t smarter than 3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa可知,虽然Alexis Martin是三岁的孩子,但她是一个高智商的女孩。所以我们认为她特殊。故选B

2推理判断题。根据Preschooler (学龄前的) Alexis' IQ is 159, which is only one point lower than Stephen Hawking's.可知,Stephen HawkingIQAlexis的多一个百分点。Alexis159,那么Stephen HawkingIQ就是160。故答案为C

3细节理解题。根据短文中Alexis father, Ian Martin, said he first realized Alexis was special when she was 12 months old. She could recite (背诵) bedtime stories.可知,Alexis的爸爸在她12月大的时候发现她很不一样,那时她就能背诵睡前故事。由此可知,Alexis在一岁的时候就能背诵睡前故事。故选B

4细节理解题。根据短文中Alexis father would try to trick her and say that her story went a different way, but she always corrected him可知,Alexis的爸爸故意把故事说错,而Alexis会改正过来。故选A

5推理判断题。根据3-year-old Alexis Martin, one of the youngest members of the high IQ club Mensa可知C是对的;根据She learned to read at the age of 2可知B是对的;根据She reads at a fifth grade level and has taught herself Spanish on her parents’iPad!可知D是对的。根据Even though Alexis is a genius (天才), her parents are faced with lots of challenges like how to teach her to make friends of her own age.可知,Alexis虽然是个天才,但是她不会交朋友,故A是不对的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 American people like to say “Thank you” when others help them or say something kind to them. People in many countries do so, too. It is a very good habit.

You should say “Thank you” when someone passes you the salt on the table, when someone walking ahead of you keeps the door open for you, when someone says you have done your work well, or you have bought a nice thing, or your city is very beautiful. “Thank you” is used not only between friends, but also between parents and children, brothers and sisters.

“Excuse me” is another short sentence they use. When you hear someone say so behind you, you know that someone wants to walk past you without touching you. It's not polite to break others when they are talking. If you want to speak to one of them, say “Excuse me” first, and then begin talking. You should also do so when you begin to cough or make any noise before others.

Let's learn to say “Thank you” and “Excuse me”.

1You should say “Thank you” when ________ .

A.you say something kind to othersB.you help others

C.someone helps youD.you want others to help you

2From the passage we know “Thank you” is ________.

A.used in the worldB.used more often than “Excuse me”

C.used only by AmericansD.used only between friends

3You should say “Excuse me” if you want to ________.

A.coughB.make some noiseC.go firstD.all of the above

4When you are going to ask someone to tell you the way, you should say “________”.

A.Thank youB.That's very kind of youC.Excuse meD.I'm sorry

5This passage mainly tells us the way ________.

A.to be happyB.to be politeC.to help othersD.to learn from Americans

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。From Nobody to Somebody
Brian was a funny student. He loved watching comedies(喜剧) best and hoped to become a comedy actor one day.
When he heard about the talent show to be held at this school, Brian decided to take part in. He had never acted on stage(舞台) before, and he was very excited. But some students laughed at him. “You are not funny but silly,” Ken, one of his classmates, said to his face. “No one will like what you do,” another boy also said to him, loudly.
Brian couldn't understand why they were so unkind to him. For a moment, he thought about giving up the show. But he remembered how much his friends liked his jokes, and also his teachers said he was very funny. So he decided to prepare for the show.
Brian did a great job at the talent show. Everyone loved his performance, and he won the first prize! His teachers and friends were proud of him. Even so, Ken told Brian that he was not funny, and that he would never be successful. Brian didn't understand why Ken said so, but he realized that it had nothing to do with him. He confidently continued to work towards his goal.
As the years went on, Brian met more people like Ken. “you'll do a terrible job,” they said to him. Luckily, most people encouraged him and some helped him to become even funnier. He got a lot of opportunities to perform in movies. He was even invited to appear on television. His fans thanked him because his comedies made them feel good when they were unhappy.
Now Brian is a big comedy star! He is doing what he loves best. He never feels stressed like those unkind people, and he laughs all day long!
(1)What did Brian love best when he was a student?
A.Going to school.
B.Helping classmates.
C.Watching comedies.
D.Meeting new friends.
(2)Brian decided to prepare for the show because.
A.his friends liked his jokes
B.he was invited by a TV station
C.he wasn't busy acting in movies
D.Ken was expecting his performance
(3)After winning the first prize, Brian.
A.began to understand Ken
B.became a teacher of acting
C.encouraged others to join him
D.continued to work towards his goal
(4)Brian's fans thanked him because his comedies brought them.
A.success
B.happiness
C.luck
D.pride

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。Should Children Be Allowed to Get Bored?
Children need time to stand and stare. They should be allowed to get bored to that they can develop their ability to be creative.
Children are expected by their parents to be reading a textbook all the time. However, research shows that it may hamper the development of their imagination, while boredom can give them opportunities to develop creativity.
Boredom is often linked with loneliness, but a writer named Meera Syal said boredom had helped here in developing her mind. She told researchers about her childhood. Having few things todo, Syal often talked with her neighbors. She also tried to do things like learning to bake cakes. “But importantly, I Thought and wrote a lot, because I was bored,” Syal said. She kept a diary, filling here time with short stories and poems she made up.
Grayson Perry, an artist, grew up in a family with little money. He enjoyed himself by making up stories, drawing pictures for his stories and reading many books in the library. Bored but free, he spent hours looking out of the window, watching the changing clouds and seasons. Perry filled up his free time with what he liked. He became creative, because he could think freely.
Dr. Belton is an expert on the effects of emotions on learning. “Boredom could be an uncomfortable feeling,” she said. “But some young people cannot deal with that boredom creatively. So sometimes they may break a classroom window, or drive a car out for a mad race.”
Usually, when children have nothing to do, they would turn on the TV, the computer, or the phone. Their time on these things has increased, yet they need to have time to think about their experiences through play or just watching the world around them.
It is this kind of thinking that can inspire the imagination. On the other hand, the TV or phone may cut short the thinking process. That can be harmful to the development of creativity. “For developing the ability to be creative,” Dr. Belton advised, “perhaps we need to stand and stare, and stay off-line from time to time.”
(1)What does the word “hamper” in Paragraph 2 probably mean?
A.Slow down.
B.Keep up with.
C.Go beyond.
D.Give rise to.
(2)The writer talks about Syal and Perry to .
A.stress the great differences between them
B.introduce a popular writer and a famous artist
C.suggest good ways of going through boredom
D.show effects of boredom on developing creativity
(3)What can we learn from the passage?
A.Boredom provides children with space to think freely.
B.It's much better for children to be busy than be bored.
C.Boredom helps children deal with difficulties properly.
D.It's boring for children to think about their experiences.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网