题目内容
【题目】阅读下面四篇材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A
Potatoes are very popular today. But in the past this was not true. Potatoes grew in South America 5,000 years ago. But they only became popular in other places 200 years ago.
In the 16th century, the Spanish took the potato from South America to Europe. But European people didn't like this vegetable. They thought potatoes grew underground and would bring them bad luck if they ate them.
In the 1800s, people started to eat potatoes. Potatoes became the main food in Ireland. Then something unlucky happened. In 1845, a disease(疾病) killed all the potatoes in Ireland. Two million people died because they didn't have enough potatoes to eat.
Today each country has its potato dish. Germans eat potato salad, and the USA has the baked potato. Of course, the French have their French fries.
(1)Where did potatoes grow first?
A.China.
B.South America.
C.North America.
D.Europe.
(2)Which was not happened in the 1800s?
A.People started to eat potatoes.
B.Potatoes became the main food in Ireland.
C.The Spanish took the potatoes to Europe.
D.Two million people in Ireland died.
(3)Which is America's potato dish?
A.Potato salad.
B.French fries.
C.Baked potato.
D.Potato soap.
【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
【解析】本文主要讲述人们对马铃薯的认识过程。16世纪,西班牙人把马铃薯从南美洲带到欧洲,当时欧洲人并不喜欢这个奇葩的蔬菜。19世纪,人们开始吃马铃薯。在爱尔兰,马铃薯成了主食。今天,各个国家都有各自的马铃薯佳肴。
(1)B细节理解题。根据文章第一段中的“Potatoes grew in South America 5,000 years ago.“(马铃薯五千年前生长在南美洲)可知,马铃薯最初是生长在南美洲,故选B。
(2)C细节理解题。根据文章第二段第一句”In the 16th century, the Spanish took the potato from South America to Europe. “(十六世纪,西班牙人把马铃薯从南美洲运到欧洲。)可知,西班牙人把马铃薯从南美洲运到欧洲是在16世纪,并不是在19世纪,故选C。
(3)C细节理解题。根据文章最后一段中的”and the USA has the baked potato.“(美国有烤马铃薯)可知,美国用马铃薯做的菜是烤马铃薯。故选C。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空,有的需要变换形式
once or twice, think about, look into, too …… to take ……. out of…… |
(1)Timthe box but he saw nothing;
(2)My father went to Shanghailast month.
(3)Mrs Hunt walkedslowly get there on time.
(4)—What areyou doing.
—I' m my holiday plan.
(5)Jasonan applehis bag and put it on the table.