题目内容

句型转换

1.She was in Shanghai with her father at that time. (改为否定句)

She___________ in Shanghai with her father at that time.

2.They were my first friends. (改为一般疑问句,并作肯定回答)

— __________they____________first friends?

—Yes, __________ _________.

3.Liu Li is 15 years old now. (改为同义句)

Liu Li__________ ____________in 2001.

4.Jack was in the US in 2008. (对画线部分提问)

____________________Jack in 2008?

5.His first school was very small. (对画线部分提问)

__________was his first school___________?

1.wasn’t 2.Wereyourthey were 3.was born 4.Where was 5.Whatlike 【解析】 1.句意:那时她和父亲在上海。本题要求改为否定句。根据题干可知本句是含有系动词was的陈述句,其否定式直接在系动词后加not即可;故答案为:wasn’t。 2.句意:他们是我的第一个朋友。系动词be的一般疑问句是直接把系动...
练习册系列答案
相关题目

It was a hot day. At noon I stepped at the traffic lights and saw a homeless man walking up and down in the street.

“This will make me smile, ” I thought, and I turned my car towards a frozen yogurt shop. I grabbed a ____and filled it with a couple of flavors and came to the counter to weigh it. I wanted to add some toppings but my_____was not enough for that, so I asked the lady if she would have change for a $100 bill. She said she wasn't allowed to accept a bill that large. “All right.” I thought and _____ for the yogurt.

As I was about to leave, she said, “Madam, don't_____your children. Please add their favourite things.” I turned to her and said, "Thanks for your_____but this is not for my children. It's for the homeless man in the street.” She smiled with surprise and said, “Oh! that's really sweet of you. God bless you.” She thought for a moment, and then she said, “I think we can do_____ than that.”

She took a bigger cup, filled it nicely and covered it with colorful toppings. Then she_____ it to me and said, “This is from me. Please give it to the homeless man. Let's treat him nicely.” Now it was my turn to be_____. I said, “Thanks a lot.” And I left with a big smile on my face. On the way I said to myself, “Angels are real, aren't they? I believe them because I saw them one day!”

1.A. glass B. box C. cup D. bottle

2.A. money B. change C. note D. coin

3.A. looked B. asked C. left D. paid

4.A. encourage B. trouble C. criticize D. disappoint

5.A. offer B. help C. attitude D. advice

6.A. well B. best C. better D. much

7.A. handed B. showed C. lent D. threw

8.A. sad B. happy C. surprised D. interested

1.C 2.B 3.D 4.D 5.A 6.C 7.A 8.C 【解析】试题分析:本文是一篇爱心故事。“我”在红绿灯处看到一个无家可归的人,想送他两杯酸奶,换零钱时店主了解到真实情况后,主动装满一大杯各色配料的酸奶,让“我”带给那个无家可归的人,“我”很惊奇,感觉就像遇到了天使。 1.句意:我抓起一个杯子,装了两种口味。考查名词辨析题。A. g...

An Act of Kindness

I had nothing for breakfast that morning. I was so _____ that I could hear my stomach growling(咕咕叫)when Mr. Katter was lecturing on Asia history. So when the bell rang, I rushed to the dining hall at once. Minutes later, I stood in front of the counter(收银台), holding a tray(托盘) full of food.

“Three dollars,” the lunch lady told me. I reached my hand into my _____ and felt nothing. The schoolbag was empty. I searched again. Still nothing. I was almost certain I put three bills in it last night. I put the schoolbag on the floor to search for the money again. As I finally _____ the money wasn’t there, I could feel the worry and fear washing over me.

Feeling quite _____, I didn’t notice that another person had stepped up to the counter. When I finally looked up to tell the lunch lady my _____, I saw, in the corner of my eye, a boy walk quickly past. I paid no attention to him, and I opened my mouth to speak.

“I’m sorry. I don’t have any money with me.”

“Honey, he paid for your lunch. You’re good.” the lunch lady said as she pointed to the direction the boy had gone.

I looked in the direction she pointed to, yet I could not find the boy. I missed the chance to _____ him. He was nameless to me. He didn’t even know me. But he paid for my lunch. Although it was only three dollars, I couldn’t remember anyone doing something so nice for me.

A month later, on my way home, I saw an elderly woman struggling(费力) with heavy bags. I suddenly thought of the nameless boy who _____ me lunch.

“Excuse me, ma’am, do you need help?”

I’ll never forget her _____ as I rushed forward to give her a hand. It’s the very prize for my act of kindness.

1.A. worried B. hungry C. quiet D. tired

2.A. overcoat B. hat C. gloves D. schoolbag

3.A. realized B. described C. heard D. imagined

4.A. lonely B. nervous C. bored D. weak

5.A. situation B. joke C. promise D. suggestion

6.A. visit B. interview C. thank D. question

7.A. made B. handed C. ordered D. bought

8.A. silence B. offer C. smile D. pride

1.B 2.D 3.A 4.B 5.A 6.C 7.D 8.C 【解析】【主旨大意】本文是一篇记叙文。主要叙述了一个男孩替作者付了三美元的饭钱。作者后来也帮助了一位老太太传递爱心的故事。 1.考查形容词词义辨析。句意:我是那么饿以至于我可以听见肚子咕咕的叫。worried焦急的;hungry饥饿的;quiet安静的;tired疲劳的。根据前一句...

Last summer Cathy’s family went to New York City for their summer vacation. They stayed there for two weeks.

New York City has about seven and a half million people. It is the largest city in the United States. First, they visited the Statue of Liberty. It is one of New York’s best-known historical sites(历史景点). Millions of people visit it every year. On the second day, they went to the Empire State Building. From the top of the building, they saw most parts of New York. On the third day, they visited the Metropolitan Museum. In the museum, they saw a lot of famous paintings. During the rest time of the week, Cathy went to Bronx Zoo with her younger brother and sister.

In the second week, the family visited Long Island. They all had a great time.

1.Cathy’s family visited places of interest according to the passage.

A. three B. four C. five D. six

2.Cathy’s family stayed in New York City .

A. in two weeks B. two weeks ago

C. two weeks later D. for two weeks

3.New York City has about people.

A. 7,000,000 B. 7,500,000 C. 8,000,000 D. 8,500,000

4.The underlined(画线的) word “It” refers to(指) “ ”.

A. New York B. The United States C. Cathy’s home D. The historical site

5.Cathy’s family visited in the second week of their vacation.

A. the Statue of Liberty B. Long Island

C. the Metropolitan Museum D. the Empire State Building

1.C 2.D 3.B 4.A 5.B 【解析】试题分析:短文主要介绍了纽约的人文景观。 1.题意:根据这段文章,凯西一家参观了 有趣的地方。考查数字理解和细节理解题。根据他们的行程,可知依次参观了自由女神像、帝国大厦、大都会博物馆、布朗克斯动物园和长岛,共五处地方,故选C。 2.题意:凯西的家人在纽约住了两个星期。考查细节理解题。根据They staye...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网