题目内容

【题目】Like many other young people, I’m interested in taking a trip. Every year my parents take me to ________places on vacation. But the trip to Dalian was my _______ one.

I remember I was ten years old that summer. I _______ a fast train to Dalian with my mother. When we got there, the first thing was to see the sea. Before I was there, I______ saw the sea. It was really great. There was so much blue_______ that you couldn’t see the end.

On the soft______, I took off(脱下)my shoes, running and jumping. Sea waves(浪)and sea wind kept_______to the beach. They seemed to be telling me some great stories.________walking on the beach, I picked a lot of shells(贝壳).They were really________.

Later, I sat on the beach and then I got into the water. The water kept making me up and _______like a swing. Just at that time, I saw a yacht(快艇)running on the water. I wanted to try to sit on it, but I was kind of ________. Then my mother said to me,” Dear, just go for it and try to be______ .” As a result, I________ the yacht. Soon it started to run quickly and I felt like I was flying. It was exciting!

I really_________that vacation. It taught me a lot and I had a lot of _______ with it. I’ll never forget this trip.

1A. same B. sunny C. noisy D. different

2A. busy B. favorite C. useful D. difficult

3A. sold B. had C. took D. found

4A. always B. usually C. often D. never

5A. sky B. water C. music D. fish

6A. sofa B. bed C. train D. beach

7A. walking B. touching C. moving D. waiting

8A. Before B. If C. Although D. When

9A. funny B. terrible C. expensive D. wonderful

10A. down B. below C. under D. into

11A. bored B. tired C. glad D. afraid

12A. you B. me C. myself D. yourself

13A. got on B. brought out C. put up D .looked for

14A. wanted B. dreamed C. enjoyed D. crossed

15A. money B. fun C. tickets D. prize

【答案】

1 D

2 B

3 C

4 D

5 B

6 D

7 C

8 D

9 D

10 A

11 D

12 D

13 A

14 C

15 B

【解析】

作者经常和父母去旅行,这篇短文中作者讲述了他最难忘的一次旅行,是在他十岁的时候,他和妈妈一起去了大连,在那里他看到了大海,玩得非常开心。

1句意:每年我的父母带我去不同的地方度假。same相同的;sunny阳光充足的;noisy吵闹的;different不同的。根据常识和空后的名词复数places可知,每年的旅行都去不同的地方,故应选D。

2句意:但是去大连的旅行是我最喜欢的。busy繁忙的;favorite最喜欢的;useful有用的;difficult困难的。根据文意…places on vacation. 可知,作者去过很多地方度假,But表示转折,大连的旅行是他最喜欢的,故应选B。

3句意:我乘坐一辆快速火车和我的妈妈去了大连。sold卖,销售;had有;took带走;乘坐;found发现,找到。根据空后a fast train可知,这里应表示“乘坐火车”,故应选C。

4句意:在我去那儿之前,我从来没有看见过大海。always 总是;usually通常;often经常;never从不,从来没有。根据文意When we got there, the first thing was to see the sea可知,作者第一件事就是去看海,这说明他以前没有见过,故应选D。

5句意:有如此多蓝色的水以至于你看不到尽头。sky天空;water水;music音乐;fish鱼。根据文意可知,这里作者描述的是他看到的大海,海里有很多的水,一眼看不到头,故应选B。

6句意:在柔软的沙滩上,我脱下鞋,又跑又跳。sofa 沙发;bed床;train火车;beach海滩。根据下文Sea waves(浪)and sea wind kept___7___to the beach. They seemed to be telling me some great stories.____8____walking on the beach,….可知,这里说的是作者在沙滩上玩耍,故应选D。

7句意:海浪、海风不断地移动到沙滩。walking走路,步行;touching触摸;moving移动;waiting等待。根据句意可知,海浪不断涌到沙滩上,海风也吹到沙滩上,故用C合适。

8句意:当走在沙滩上的时候,我捡了很多贝壳。Before之前;If 如果;Although尽管,虽然;When时候。根据句意可知,这里表示“在时候”,故应选D。

9句意:它们真的非常漂亮。funny 有趣的;terrible可怕的;expensive昂贵的;wonderful极好的,精彩的。根据文意可知,这个词修饰的是shells贝壳,故应选D。

10句意:水让我起起伏伏,就像一个秋千一样。down向下;below 下面;under下面;into里面。这个空与前面的up是相对应的,故应为down,选A。

11句意:我想站到它上面,但是我有点害怕。bored 厌烦的;tired累的;glad高兴的;afraid害怕的。根据下文Then my mother said to me,” Dear, just go for it and try to be___12___ .妈妈鼓励我可知,我不敢上快艇,即有点害怕,故选D。

12句意:然后我的妈妈对我说:“亲爱的,放手去做,做你自己。”you你,你们;me 我;myself我自己;yourself你自己。根据句意可知,这是妈妈对作者说的话,故应该说“做你自己”,选D。

13句意:结果,我上了快艇。got on上车、船;brought out出版,生产;put up张贴;looked for寻找。根据文意和空后的the yacht.可知,作者上了快艇,故应选A。

14句意:我真的很喜欢那个假期。wanted 想要;dreamed梦想;enjoyed喜欢;crossed穿过。根据文章的描述和下文It taught me a lot and I had a lot of ___15___ with it. I’ll never forget this trip.可知,作者是非常喜欢这个假期的,故应选C。

15句意:它教会了我很多,我也玩得非常开心。money 钱;fun 乐趣;tickets票;prize奖励。根据下句话I’ll never forget this trip.可知,对于这次旅行作者非常的难忘,所以他在旅行中玩得非常开心,have fun是固定短语,“玩得开心”,故选B。

这篇短文给我们讲述了作者小时候和妈妈一起去大连旅行的经历。文章是记叙文,主题突出,叙述清晰、明了,内容贴近学生的日常生活,比较容易理解。题型是完型填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,掌握大意;然后根据上下文语境的提示做题,先易后难,注意辨析选项中四个单词的意思和用法;最后应再读一遍短文,检查答案。例如第3小题,考查动词辨析,根据空后a fast train可知,这里应表示“乘坐火车”,故应选C。再如第15小题,考查名词辨析,根据下句话I’ll never forget this trip.可知,对于这次旅行作者非常的难忘,所以他在旅行中玩得非常开心,have fun是固定短语,“玩得开心”,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读与回答问题。

Nowadays people are making themselves beautiful in Korean ways.

“Thank goodness you have double eyelids(双眼皮). Your parents will save a lot of money.” said a family friend when I was five years old. Double eyelids, which almost all the white people have, are rare among Northeast Asians. Only 25% of South Koreans are born with double eyelids.

I never quite understood how having double eyelids saved my parents money until this summer. When I came back to Seoul, everywhere I noticed cosmetic surgery clinics(整形诊所) and advertisements with South Korean women—tall, thin, with milky skin, long legs, nice big eyes and perfect noses. I found that South Korean beauty meant looking as “white” as possible.

Cosmetic surgery has a kind of magical attraction to women — the promise of beauty. Women are often sure that suffering is necessary and worthy in order to be beautiful. This suffering is not for nothing. It is believed that beauty leads to attracting a better-looking partner, which then leads to a better-looking child and a better life.

Appearance is starting to be more important in work places. People with good appearance can have more chances. For example, my 29-year-old brother, who is slim and very tall, gets more job chances than his best friend, who is short and heavy, though both of them came from the same college, had the same good marks in their studies. In fact, many South Koreans believe that physical beauty equals happiness.

1How many South Koreans are born with double eyelids?

2When did the writer understand having eyelids saved his parents money?

3Does cosmetic surgery have much attraction to women according to the writer?

4What kind of people can get more job chances?

5What do you think of cosmetic surgery?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网