题目内容
【题目】 Jeff Corwin is a scientist and author. He does these jobs with one life goal: to help save animals and their habitats. His latest book, 100 Heartbeats: The Race to Save Earth's Most Endangered Species, is a collection of stories about animals on the edge(边缘) of extinction. Corwin recently talked to TFK kid reporter Sarah Horbacewicz.
Reporter: How would you describe your job?
Corwin: My job is to travel around, look at animals and tell their stories.
Reporter: When did you know this is what you wanted to do?
Corwin: I knew that when I was 6 years old. My dad was a police officer, and we lived in the city. I really enjoyed the time when I could go to the quiet countryside. The day that I saw my very first wild snake, I knew that's what I would do for the rest of my life. I didn't know if I would be a teacher or a zookeeper, but I know I would have a life connected with (与……有关) nature.
Reporter: Why did you write the book?
Corwin: We're losing species(物种) very fast. I wanted to show people that while we are in a very serious situation, we are not at the point of no return. If we make big changes, we may have the chance to save what remains.
Reporter: Is it true that humans are the reason that many of these animals are in danger?
Corwin: Human beings have a powerful effect on every other living thing. The challenge is to make that effect a positive one.
【1】Jeff Corwin is a(n) .
A.teacherB.author
C.police officerD.zookeeper
【2】Jeff Corwin's life goal is to .
A.protect the environment
B.do some scientific researchers
C.save animals and their habitats
D.let more people know about nature
【3】The underlined word "extinction" means " " in Chinese.
A.灭绝B.生存C.冬眠D.饥饿
【4】What does the underlined sentence mean?
A.Human beings are now in danger.
B.We can't save the endangered species.
C.Humans can't deal with serious situations.
D.We can make some changes to save the endangered animals.
【5】Which of the following is NOT true according to the reading?
A.Corwin lived in the city when he was young.
B.Corwin has been trying his best to help save animals and their habitats.
C.It isn't true that humans can have a positive effect on other living things.
D.The first time Corwin saw the wild snake, he knew what to do for the rest of his life.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
文章介绍了杰夫·科温,他是一位科学家和作家。他的人生目标就是帮助拯救动物和它们的栖息地。文章记录了他接受TFK儿童记者萨拉·霍巴克维奇的采访时说的话。
【1】细节理解题。题干:杰夫·科温是一位______?根据Jeff Corwin is a scientist and author.可知杰夫·科温是一位科学家和作家。故选B。
【2】细节理解题。题干:杰夫·科温的人生目标是什么?根据He does these jobs with one life goal: to help save animals and their habitats.可知,杰夫·科温的人生目标是拯救动物和它们的栖息地。故选C。
【3】细节理解题。题干:下划线的“extinction.”在汉语中是什么意思?根据前文的His latest book, 100 Heartbeats: The Race to Save Earth's Most Endangered Species(他的最新著作中,100心跳:比赛拯救地球上最濒危的物种)可知,这些动物是要灭绝的,故选A。
【4】细节理解题。题干:划线的句子是什么意思?根据If we make big changes, we may have the chance to save what remains.可知,虽然我们处于非常严重的情况下,单我们仍然可以采取一些措施来挽救濒危物种。故选D。
【5】细节理解题。题干:根据阅读材料,下列哪个选项是不正确的?选项A. Corwin lived in the city when he was young.(科温年轻时住在城里)。根据My dad was a police officer, and we lived in the city. 可知,这句话是正确的。选项B. Corwin has been trying his best to help save animals and their habitats.(科温一直在尽力帮助拯救动物和它们的栖息地)。根据He does these jobs with one life goal: to help save animals and their habitats. 可知他的人生目标就是帮助拯救动物和它们的栖息地,故这句话是正确的。选项C. It isn't true that humans can have a positive effect on other living things.(人类不能对其他生物产生积极的影响)。根据Human beings have a powerful effect on every other living thing. The challenge is to make that effect a positive one.可知,人类能对其他生物产生积极的影响,故这句话是错误的。D. The first time Corwin saw the wild snake, he knew what to do for the rest of his life. 根据I didn't know if I would be a teacher or a zookeeper, but I know I would have a life connected with (与……有关) nature.可知,这句话是正确的。故选C。
【题目】
Summer Camp | |
Student Age | From age 4-18 |
Class Dates | July 8-26 or July 29-August 9 (Monday-Friday) |
Courses(课程) | English for Play Group (age 4-5) This course is designed for children who are not yet in primary school. During the play group lessons, children will learn English through songs, actions, movement and games. |
English for Primary (age 6-11) Through a teaching method(方法) called Total Physical Response (TPR), students will learn words and expressions quickly and naturally. Also, the class text will give the students many opportunities to listen to and use English through stories, activities and games. Students will be grouped according to their English level. | |
English for Junior and Senior Secondary (age 12-18) This program is designed for students who want to improve their English to study in other countries in the future or in an international school. The course will integrate(结合) four skills of listening, speaking, reading and writing. Teachers will pay special attention to helping students improve grammar and writing skills. | |
【1】Mrs. Li's daughter is 6, which course can she take in this summer camp?
A.English for Play Group.B.English for Primary.
C.English for Junior and Senior Secondary.D.Any course she likes.
【2】How do students learn English in English for Play Group?
A.Through songs, actions, movement and games.B.Through stories, activities and games.
C.Through listening, speaking, reading and writing.D.Through TPR.
【3】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.The students who want to take this summer camp must be aged from 4-18.
B.An 8-year-old girl can only take the course English for Primary.
C.Students can take the courses during July 8-26 or July 29-August 9.
D.Students just learn grammar and writing in English for Junior and Senior Secondary.