题目内容

【题目】阅读下面的短文,从每题所给的ABC三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。

Mr. Green worked in London. He was a scientist. He was interested in nothing except his work. He almost forget everything else when he was working.

One afternoon, Mrs. Green got a phone call—her son had a serious car accident in Paris and was in hospital. Mrs. Green was worried and asked Mr. Green to go to Paris with her at once. Mr. Green was busy with his work, so he told Mrs. Green to go there alone. That made Mrs. Green angry. At last Mr. Green agreed. Their flight(航班)number was BA347.

They arrived at the hospital in the evening. A friend of their son’s asked Mr. Green,“How did you come here, by plane or by ship?”

“I don’t know. I was thinking about my work on the way,” answered Mr. Green.“But you can ask my wife(妻子). She always arranges(安排)these things.”

1Where did Mr. Green work?

A.In London.B.In Paris.C.In New York.

2What happened to Mr. Green’s son?

A.He lost his wallet.B.He had a car accident.C.He fought with his friend.

3Mrs. Green was_______________ after Mr. Green told her to go to Paris alone.

A.angryB.worriedC.understanding

4Mr. And Mrs. Green went to Paris by _________________.

A.ShipB.trainC.plane

5Mr. Green didn’t know how he got to Paris, because _______________.

A.he was worried about his son

B.his wife didn’t tell him anything.

C.he was thinking about his work on the way.

【答案】

1A

2B

3A

4C

5C

【解析】

本文是一篇记叙文。介绍了格林先生是个爱工作的人。工作起来经常忘记其他事情,儿子出车祸了他和妻子一起坐飞机赶来,可是他却不记得自己怎么来的,因为他一直想着工作。

1细节理解题。根据第一句“Mr. Green worked in London.”可知,格林先生在伦敦工作。故选A

2细节理解题。根据第二段第一句“One afternoon, Mrs. Green got a phone call—her son had a serious car accident in Paris and was in hospital.”可知,格林夫人接到了电话,儿子在巴黎出车祸了,现在在医院。故选B

3细节理解题。根据第二段第三四句“Mr. Green was busy with his work, so he told Mrs. Green to go there alone. That made Mrs. Green angry.”可知,格林先生忙于工作,所以让他的妻子自己去,这让夫人很生气。故选A

4细节理解题。根据第二段最后两句“At last Mr. Green agreed. Their flight number was BA347.”可知,最终格林先生同意了,他们的航班号是BA347,所以他们是坐飞机去的。故选C

5细节理解题。根据最后一段“I don’t know. I was thinking about my work on the way…”可知,格林先生不知道怎么来的,因为一路上他都在想工作的事情。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】配对阅读: 左栏是五个人物的简介,右栏是七个新款科技产品广告。请将这五个人与他们感兴趣的产品配对。

George is a boss. He often flies to different cities for business. He always asks others, “Where is the nearest post office?” “Where's the nearest hotel?” etc.
Terry is a bank clerk. He is single and quite lazy. He doesn't like washing clothes at all, and he hate ironing.
Dale is a middle school student. He likes listening to music. He dreams to have a pen which can play music while doing homework.
Alice is a housewife who has two children. She likes to take photos of something her kids are doing, whenever she wants to.
Kate is a university student. She loves all kinds of toys, especially robots. She hopes to have a robot which can do something for her.

A. Le Pen
Le Pen, with a music player planted inside, plays music while you write on paper and stop when you stop writing.
B. Android Wear
Google is developing a smart watch called Android Wear. The watch uses a touch screen and a voice control. Simply say “OK, Google” to ask whatever you want to know.
C. One Wheel
In the near future you may find a new way to escape traffic: a self-balancing skateboard called One Wheel. It can go as fast as 19 km an hour.
D. Mip
Mip is a playful robot. It stands 19cm tall. You can control it simply with your gesture(手势) or a smart phone. Mip can run, balance and dance on two wheels. It can also bring you a bottle of water.
E. Google Glass
Google Glass is a pair of glasses with a battery(电池) inside with a camera and screen. You can take hands-free photos or videos of anything people are doing.
F. A New Kind of Shirt
Hate washing? You're going to love this kind of shirt made by an American clothing company. This shirt can be worn for 100 straight days without washing. It never needs ironing(烫衣).
G. A Tablet Computer(平板电脑)
A tablet computer is a complete mobile computer, larger than a mobile phone. It has a flat touch screen and you can operate it by touching the screen.

【题目】根据短文理解, 完成下了各题。
B
Each year there is an increasing number of cars on the roads and streets as millions of new cars and trucks are produced. One out of every six Americans works at putting together the parts of the cars, driving trucks, building roads, or filling car with gas. Americans won’t live without cars!
Most Americans would find it hard to think what life could look like without a car. However, some have realized the serious problem of the air pollution caused by the car. The polluted air becomes poisonous and dangerous to health.
One way to get rid of the polluted car is to design a car that does not pollute. That's what several of the large car factories have been trying to do. But to build a clean car is easier said than done. Progress in this field has been slow.
Another way is to take the place of car engine (发动机)by something else. Inventors are now working on steam cars as well as electric cars. Many makers believe that it will take years to develop a practical model that pleases man.
To prevent the world from being polluted by car, we'll have to make some changes. Americans, for example, have to cut down on the number of their total cars. They are encouraged to travel and to go to work by bicycle. Bicycling is thought to help keep the air clean.
But this change doesn't come easily—a large number of workers may find themselves without jobs if a car factory closes down. Thus the problem of air pollution would become less important than that of unemployment.
Although cars have led us to a better life, they have also brought us new problems.
(1)Some large car factories in the US are trying to build a new kind of car which _______.
A.is clean in itself
B.is used to clean streets
C.is easier to make
D.does not pollute the air
(2)If the number of cars cuts down, the most serious problem to American workers is to _______.
A.have no work to do
B.improve their environment
C.go to work by bike
D.make their factories richer
(3)The writer wants to tell us that_______.
A.riding a bike is the only way out
B.the number of cars must be cut down
C.people wouldn't live without cars
D.cars bring us not only a better life but also serious problems
(4)Which fact does the passage provide?
A.About one sixth of American workers are working in car factories.
B.The best way to get rid of air pollution is to change the car engine by something else.
C.It isn’t easy to change the way of life in the US.
D.In the US bikes will surely take the place of cars in the future.
(5)Which is the best title(标题)for the passage?
A.A New Way to Get Rid of Polluted Air
B.Cars and Polluted Air
C.Many Serious Problems in the US
D.Changes in Car Production

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网