题目内容

【题目】 What is your junior high school life like? Let's have a look at Michael's diaries.

September 12th, Monday

Monday is completely a disaster(灾难)for me! The early morning I found my Maths homework left at home. What's worse, my English teacher always speaks too fast for me to understand every word. Though my classmates all seem friendly, I am afraid I don't have enough time to make friends. I have seven lessons today and the most relaxing one for me was P.E.. Unluckily, I was late. Now it is 9:30 p.m. and I am still working hard on my Maths problem!

January 1st, Saturday

How time flies! Our English week finally comes to an end. This is the most wonderful week for me! On New Years Eve, we held a party and put on snow White and the Seven Dwarfs I also got first prize in the English speaking competition four days ago. Everybody in my class and my English teacher cheered for me and I felt so excited. I am now preparing for my final exam. I will try my best to do better than that in my mid-term exam.

1How many lessons does Michael have on Monday?

A.Five.B.Six.C.Seven.D.Eight.

2When did Michael's class put on Snow White and the Seven Dwarfs?

A.On September 12th.B.On January 1st.

C.On Christmas Eve.D.On December 31st.

3What do you know from Michael's first diary?

A.He likes Maths most.B.He prefers P.E. most.

C.He enjoys English class.D.He is always late for class.

4What can you learn about Michael's feeling from his second diary?

A.He felt excited because it was the last day of English week.

B.He felt happy because he won first prize on Christmas Eve.

C.He felt lucky because his teacher and classmates cheered for him.

D.He felt relaxed because he was preparing for his final exam.

【答案】

1C

2D

3B

4A

【解析】

文章大意:短文是Michael关于学校生活的两篇日记。

1细节理解题。根据文中I have seven lessons today and the most relaxing one for me was P.E. 可知星期一有7节课,故答案为C

2细节理解题。根据文中On New Years Eve, we held a party and put on Snow White and the Seven Dwarfs! 可知新年除夕,我们上演了《白雪公主和七个小矮人》,故答案为D

3推理判断题。根据文中the most relaxing one for me was P.E. 可知,对于Michael来说最放松的课是体育课,所以推断出Michael最喜欢体育课,故答案为B

4细节理解题。根据文中Our English week finally comes to an end. This is the most wonderful week for me! 可知,在英语周的最后一天,作者感到很激动,故答案为A

推断判断题就是根据某个事实推断结论,主要考查学生的理解力和推断力。这类推断通常包括:数据事实推断、常识推断以及作者的写作目的、态度和倾向等的推断。做此类题时,应根据短文中的相关语句,对与事实有关的细节加以分析,找出线索,悟出字里行间的意思,反复比较,从而做出合乎逻辑的判断。本题中第三小题就是根据细节加以分析,得出的判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】If I were to ask you to close your eyes and I gave you a piece of apple to eat, would you be able to tell me what it is just by tasting it? Of course, you could. Your tongue (舌头) helps you know what different foods taste like. Do you know that foods would taste different if you did not have a nose?

What You Need

a friend to help

small pieces of any food like carrot, orange, banana—whatever you have

small pieces of apples, raw (uncooked) potato and (if you are brave) onion (洋葱)

What You Do

There are actually three different experiments. You and your friend should take turns trying them on each other.

Experiment 1:

Have your friend close her eyes and open her mouth. Give her a piece of the food and ask her to taste it. Then, ask her what she thinks it is. She will probably guess correctly.

Experiment 2:

While your friend has her eyes closed, give her a piece of raw potato. At the same time, hold a piece of apple right under her nose. Ask her to eat the potato and tell you what she thinks it is. She will say it is a piece of apple! You can even do it the other way around, and she will think she is eating a potato, or, perhaps, she won’t be able to name what she is eating.

Experiment 3: (for the brave)

Take a piece of raw onion. You don’t have to close your eyes this time. Press your nose closed with your other hand so that no smells can get into your nose. Now eat a small piece of the onion. Surprise! As long as you hold your nose, you will not be able to taste the onion.

The Science Secret

You already know the science secret. Your nose and your tongue work together to make food taste the way it does. Your tongue, however, can taste only certain flavors like salty, bitter, sour, and sweet. All of the other “tastes” are actually “smells”, and you need your nose to taste them.

Oh, you might use this science secret the next time you are forced to eat something you don’t like the taste of. If you hold your nose while you eat it, you won’t “taste” it at all.

1According to this article, what could a person know about food?

A. People hold their noses to eat onions.

B. If you close your eyes, food will taste better.

C. People need a sense of smell to taste some food.

D. If you can smell potatoes, you will taste apples.

2What is the most probable reason Experiment 3 is called “for the brave”?

A. You have to eat a raw onion. B. You keep your eyes open.

C. You have to hold your nose. D. You do the experiment alone.

3What can we learn from the passage?

A. Knowledge comes from personal experience.

B. Team work helps us to find out science secrets.

C. We should have courage while doing experiments.

D. We can’t draw a conclusion simply from the feeling.

4What’s the passage mainly about?

A. Why different foods can smell the same.

B. How smell influences the way food tastes.

C. Why some things smell better than others.

D. How smell changes the way we see things.

【题目】

Ivy and Bean

Make the Rules

Price: $14.99 Number of pages: 127

Storyline: Bean and her best friend, Ivy, decide to create their own camp. They think up all the activities and , of course, they make the rules...

Recommendation: I’d give this book a 10 because I love the characters. They are funny and creative.

White Fur Flying

Price: $15.99 Number of pages: 128

Storyline: Zoe and Alice’s mother might just have the coolest job ever. She saves great pyrenees dogs(大白熊犬)…

Recommendation: I'd give this book an 8 because it is a little sad. I think kids who love animals and a good story will really like it.

Stick Dog

Price: $12. 99 Number of pages: 192

Storyline:A dog lives in an empty pipe under Highway 16. He has four dog friends. One day, they decide to go on an adventure to steal the food from a human family...

Recommendation: I'd give this book a 9. It is funny.I was laughing out loud at all the funny scenes.

Gingernap

Price: $15. 99 Number of pages: 160

Storyline: After their parents are killed in a car accident, Jayna and her elder brother Rob are each other's only family. Soon, Rob goes off to serve in the navy.

Recommendation: I'd give this book a 9. I'm interested in romantic novels and science fiction, but not so much in historical fiction. Gingersnap really changed my opinion.

【1】Which of the four novels is the thinnest?

A. Ivy and Bean Make the Rules. B. White Fur Flying.

C. Stick Dog. D. Gingersnap.

【2】White Fur Flying _________.

A. tells us about the life of four dogs

B. is a historical fiction

C. is a book about saving dogs

D. shows us the camp life

【3】 If you read Stick Dog, you will _________.

know how the homeless dogs steal food

. know what rules the two girls have made

C. learn what happened to Jayna

D. know something about saving dogs

【4】Tom wants to buy a copy of Stick Dog and a copy of Gingersnap. He should pay________ for the two books.

A. $14. 99 B. $28. 98 C. $12. 99 D. $15. 99

【5】Which of the following is TRUE?

A. The characters of Stick Dog are creative.

B. White Fur Flying tells us a funny story.

C. The recommender is not interested in Gingersnap.

D. The recommender likes Ivy and Bean Make the Rules best.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网