题目内容

【题目】 At some time in your life, you might have a roommate. It is a good idea to share a flat, especially for students or people who have just finished school, because flats are usually expensive. And m1 is not the only reason for having a roommate. Sharing a flat can be fun.

But life with a roommate can also be a t2 experience. Some experts did a study of college students who shared a room. They found that students who had problems with their roommates were not happy at school and were more likely to get sick than other students. So, how can you l3with a roommate and enjoy it? Here is some a4.

Being roommates with a friend can be hard. Friends may be different when you stay with them all the time from when you don’t see them very o5. So, before you plan to share a room with a friend, discuss the situation c6.

If you decide to share a room with someone you don’t know, talk to each other. It’s important to be h7 about your habits and things you hate.You mustn’t tell lies to each other.

When you move in with a roommate, make rules. Decide how you will share h8, such as cleaning, washing and shopping. Will you share food? It is OK to have guests? And what about loud music?

Don’t get angry at small things that your roommate does. Try to f9 the unhappy things between you and your roommate. No one ---including you ---is p10.

【答案】

1money

2terrible

3live

4advice

5often

6carefully

7honest

8housework

9forget

10perfect

【解析】

这篇短文主要描述了和室友分享一所公寓的问题,并对此提出了详细建议。

1句意:而且钱不是找室友的唯一原因。

联系前文的描述,可知此处指的是钱不是要有一个室友的唯一原因。结合语境及首字母可知填名词钱,故填money

2句意:和一个室友的生活也可能是一个可怕的经历。

根据下文“They found that students who had problems with their roommates were not happy at school and were more likely to get sick than other students.”可知是个可怕的经历,结合语境及首字母可知填形容词可怕的,故填terrible

3句意:所以,你怎么能和室友住在一起并享受生活呢?

根据上一句可以推断出此处应是如何和一个室友生活,结合语境及首字母可知填live,另外can后应该用动词原词,故填live

4句意:以下是一些建议。

根据后文几段都是在给出一些建议和意见,可知本空应填名词建议,故填advice

5句意:当你经常和他们待在一起和不常见他们的时候,朋友们可能会有所不同。

根据句意和语境可知,前面经常在一起和后面的不经常在一起才构成了不同,所以根据首字母可知,故填often

6句意:所以,在你计划和朋友共用一个房间之前,请仔细讨论一下情况

根据句意和语境可知,此处应该是仔细讨论,此空修饰discuss这个动词,需要一个副词,故填carefully

7句意:很诚实的谈谈你的习惯和喜好是很重要的。

根据前文句意可知是在决定跟一个不认识的人共用一个房间,所以可以推断出需要跟另一个人坦诚相待,再根据首字母可知,故填honest

8句意:决定如何分担家务,比如打扫、洗衣服和购物。

联系后半句打扫、洗衣服,可知此处指的是分工做家务,结合语境和首字母可知,故填housework

9句意:试着忘记你和室友之间不愉快的事情。

联系下文,可知此处指的是忘记不愉快的事情。本句中to是不定式,后面动词用原形,根据首字母可知,故填forget

10句意:没有人是完美的,包括你自己。

结合全文,都是在讲各自都会有各自的缺点,两人相处之间也会有矛盾,所以此处应该是填没有人是完美的,故填perfect

练习册系列答案
相关题目

【题目】 iPad is a line of tablet(平板电脑) computers designed, developed and marketed by Apple. The first iPad was released(发布) on April 3, 2010; the most recent iPad models are released on March 31, 2016. As of January 2015, there have been over 250 million iPads sold. iPad has been the second most popular tablet computer since 2013.

An iPad can shoot video, take photos, play music, and can be used to surf Internet or send e-mails. Other functions(功能)games, social networking, etc. – can be enabled by apps. As of October 2013, the App Store has more than 475,000 apps by Apple and third parties.

The iPad has several uses in the classroom, and has been praised as a valuable tool for homeschooling. Soon after the iPad was released, it was reported that 81% of the top book apps were for children. The iPad has also been an important tool to help children with autism learn how to communicate more easily.

In the healthcare field, iPads have been used to help doctors manage their work better. For example, a healthcare service company has developed a business app, which can make doctors’ work more efficiently. The manager says, “Doctors won’t walk around a hospital with a laptop. With an iPad, it’s perfect to walk around the hospital with as long as they have the information they need.”

1How long has the most recent iPad been released?

A.less than a yearB.one to two years

C.about two yearsD.more than two years

2Which function of iPad is not mentioned in the passage?

A.watching moviesB.shooting video

C.playing musicD.sending e-mails

3The underlined word“autism” in the third paragraph means “ ”.

A.children who like to use iPad

B.children who receive homeschooling

C.children who often read books on iPad

D.children who can’t communicate well

4What can we learn from the passage?

A.iPad is the most popular computer.

B.iPad can help children study better.

C.iPad can be used to help doctor’s work.

D.iPad can be used to help cure sick people.

5Where can we usually see this passage?

A.in a newspaperB.in a science magazine

C.in a novelD.in a teaching material

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网