题目内容

【题目】Overnight,TFboys,a boy band consisting of three middle school students,became the talk all over China.Founded in 2013,the oldest member of TFboys is only 18.But the number of their followers on Sina Weibo has reached 11 million.Their music videos are also getting millions of views online.

Some say that TFboys has become popular only because of their pretty faces.But take a serious look at the three boys,and you may find out what has helped them win over so many people.

Karry Wang,18,

from Chongqing

What did you do when you were 8 years old? Wang had become a trainee(练习生) at TF Entertainment at that age.He still goes to school like other kids during weekdays.But his weekends were filled with training classes.He learned how to sing and dance.He had to do the splits (劈叉)again and again.Many boys couldn't stand it and quit,but Wang didn't give up.Before he finally became a TFboy,the tough guy has been practicing for five years.

Roy Wang,17,

from Chongqing

Fans like to call Wang “Er Yuan” because he is a funny guy who's always telling dry jokes.But when he starts to sing,you'd be thrilled by his clear voice and high pitch(高音).The cheerful boy lives a simple life.He doesn't like to compare himself with others.His mobile phone cost only 300 yuan.He is a big fan of Pleasant Goat and Big Big Wolf.He has watched every Pleasant Goat movie at the cinema.

Jackson Yi,17,

from Hunan

Jackson is the shortest of the three boys,but he definitely has the most splendid resume(履历).He is a top student.He is an excellent dancer.He takes part in TV shows.He has played different roles in many movies.He is even good at calligraphy(书法).When other teenagers show off their new clothes on Weibo,Jackson displays his calligraphy work.How can he be good at so many things?“I'd practice dancing while others were chatting,” he said.

1What's the Chinese meaning of the underlined word?

A. 过夜 B. 昨天晚上

C. 一夜之间 D. 太晚

2The oldest boy in the band is only ________ years old.

A. 15 B. 18 C. 13 D. 12

3Like many kids,________ is a big fan of Pleasant Goat and Big Big Wolf.

A. Wang B. Karry Wang

C. Jacson Yi D. TFboys

4Jackson is not only a top student but also ________.

A. a famous actor B. a good player

C. a great writer D. an excellent dancer

5About the TFboys,which one is NOT right?

A. They became famous all over China.

B. TFboys has become popular only because of their pretty faces.

C. There are three members in the group.

D. Their music videos are enjoyed by millions of people.

【答案】

1C

2B

3A

4D

5B

【解析】你肯定听说过TF boys吧,他们是中国很火的一个乐队组合,有三个可爱、帅气的男孩组成。他们的出名并不是只靠他们美丽的外表,更因为他们的努力和勤奋。

1词义猜测题。根据划线单词所在的句子Overnight, TFboys,a boy band consisting of three middle school students, became the talk all over China.可知,奋斗男孩成为了全中国的谈论焦点,他们变得很出名,overnight的意思应该是一夜之间,故应选C。

2细节理解题。根据短文中Founded in 2013,the oldest member of TFboys is only 18可知,奋斗男孩这个组合中有三个男孩,年龄最大的18岁。故应选B。

3细节理解题。根据短文中Fans like to call Wang “Er Yuan” because he is a funny guy who's always telling dry jokes…. He is a big fan of Pleasant Goat and Big Big Wolf.可知,王源是《喜羊羊和灰太狼》的粉丝。故应选A。

4细节理解题。根据短文中He is a top student. He is an excellent dancer.可知,易烊千玺不仅是一个优秀的学生,跳舞还非常的棒。由此可知应选D。

5推理判断题。根据短文中Some say that TF boys has become popular only because of their pretty faces. But take a serious look at the three boys, and you may find out what has helped them win over so many people以及下文对这三个男孩的介绍可知,这三个孩子的成功不仅是因为他们帅气的外表,他们都是非常优秀而且努力的孩子。由此可知B选项是错误的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The Silk Road is the name of different roads that connected Europe, Africa and Asia long ago. It was named by F. von Richthofen, who was a famous German geographer. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3,000 years ago. People reached these different places along these roads. By the time the Chinese silk trade became important in the world, the Silk Road covered almost 7,000 kilometers. It went from Rome to China, which is from the West to the Far East.

Businessmen travelled along the Silk Road to carry silk, of course. They also carried and traded other things like spices(香料), cloth, jewels and gold.

Along and around these ancient paths(小路), have come many fascinating and mysterious stories.

It is said that Roman soldiers who lost a war travelled through central Asia. They decided to live somewhere near the ancient Chinese villages. Some of these Romans married local Chinese women and the stories of the blondhaired, blueeyed tribes of China was started.

Some historians believe that the people of Kashmir were taken away from their country Israel. They were prisoners(俘虏) of war almost 2,800 years ago. People say that these people travelled along the Silk Road. They kept their Jewish way of life for a long time.

During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable things and new ideas. It included people and trading goods from different areas. All these peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages. and cultures.

In modern times, the old Silk Road routes(路线) are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.

1Who gave the name "Silk Road" ?

2How long was the Silk Road?

3What did people trade along the "Silk Road" in the past?

4Did people share languages and cultures along the Silk Road?

5How does China protect the history of Silk Road?

【题目】

In modern society, living without money sounds almost impossible. However, that’s exactly what an Australian couple from a big city has been doing for nearly a whole year.

Rachel Newby, 25, and Liam Culbertson, 27, have come up with creative ways of making it through the year without spending any money. They built themselves a new house. The house was made of used wood and recycled materials. They grew their own food, and at times they didn’t hesitate to look for food in the dustbins (垃圾箱).

But this year has been quite difficult. The soil in their garden was too poor to grow vegetables. The climate (气候) there was terrible as well. They kept moving their home till they finally lived in a 2.5-square-meter house. They collected cold rainwater to take a shower. What’s worse, they had to share a toilet with the rest of the community.

Even though they had no jobs, they didn’t have a lot of free time to waste. They spent most of the day working for local farmers planting vegetables and picking fruit so that they could earn their next meal. They had five ducks that could provide them with fresh eggs. But when there wasn’t enough food for them, they had to go to look for food in the dustbins.

Not everyone is brave enough to do this. But they really made it work and they felt happy.

1What did the Australian couple live without money for?

A. Teaching people a lesson. B. Their jobs.

C. Local farmers. D. A special experience.

2How did the Australian couple feed themselves?

A. They sold vegetables and fruit for money.

B. They mainly depended on the food in the dustbins.

C. They tried their best to get everything necessary themselves.

D. They expected other people to give food to them.

3What does the underlined word “hesitate” mean in Chinese?

A. 坚持 B. 犹豫 C. 决心 D. 尝试

4How might the writer feel about the Australian couple?

A. They are a bit strange.

B. They are very brave.

C. They are young and smart.

D. They are very funny.

5What can we infer from the passage?

A. The Australian couple hated the city life so they lived in the country.

B. The Australian couple would continue to live there for the rest of their life.

C. Nothing is impossible as long as you use your head and work hard enough.

D. More and more old people are looking forward to living in the countryside.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网