题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Chinese young people love their smart phones.They play with phone apps every day.But now, a book has let them forget about their phones.The book is called Secret Garden.
It is a colouring book for adults'.You don't have to read it, because it has almost no words.All the pages are pictures but no colours.You just need to use colour pens to paint it.An artist in Britain made the book.
The book is now the biggest selling book on amazon.Cn.last month, it sold 25,000 copies in China.Many young people bought this book.They like it so much that they stop playing games or surfing the Internet on their phones.These people are mainly young mothers and workers.It is very difficult to take care of babies or do a good job at first, so they feel a lot of pressure.Drawing the book can help them become less nervous.
In the past, people thought colouring books are only for children.With Secret Garden getting more and more popular, many young adults also begin to paint as a hobby.
(1)What made Chinese young people forget about their phones?
A.Games.
B.A book.
C.Housework.
D.Colours.
(2)What's in Secret Garden?
A.Many words.
B.Colour pens
C.Pictures without colours.
D.Pictures with colours.
(3)What kind of people like the colouring book?
A.Children.
B.Young adults.
C.Old people.
D.All the people.
(4)Who made the book?
A.An artist in China.
B.An artist in British.
C.English young people.
D.Chinese people.
(5)How can people use the book?
A.People can read it easily.
B.People can touch it to read it.
C.People can use colour pens to paint it.
D.People can listen to its sound to read it.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)B
(4)B
(5)C
【解析】短文主要介绍了《秘密花园》这本书,以及这本书深受青少年喜爱。

(1)B细节理解题。依据短文中的句子“But now, a book has let them forget about their phones.The book is called Secret Garden.”可知,是《秘密花园》这本书让他们忘掉了手机。所以答案是B。

(2)C细节理解题。依据短文中的句子“All the pages are pictures but no colors.”可知,书里面是没有颜色的图画。所以答案是C。

(3)B细节理解题。依据短文中的句子“Many young people bought this book.”可知,这本书深受青年人的喜爱。所以答案是B。

(4)B细节理解题。依据短文中的句子“An artist in Britain made the book.”可知,这本书是一位英国画家创作的。所以答案是B。

(5)C细节理解题。依据短文中的句子“You just need to use color pens to paint it”可知,答案为C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world. The Silk Road covered almost 6500 kilometers. It went from Rome to China, which is from the West to the Far East.

Merchants travelled along the Silk Road to carry silk, of course. They also carried and traded other things like spices (香料), cloth, jewels and gold.

Along and around these ancient path(小路), have come many fascinating and mysterious stories.

It is said that Roman soldiers who lost a war travelled through central Asia. They decided to live somewhere near the ancient Chinese villages. Some of these Romans married local Chinese women and the legend of the blond-haired, blue-eyed tribes of China was started.

Some historians believe that the people of Kashmir were taken away from their country Israel. They were prisoners (俘虏) of war almost 2800 years ago. People say that these people travelled along the Silk Road. They kept their Jewish way of life for a long time.

During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable things and new ideas. It included people and trading goods from different areas. All these peoples travelled the Silk Road. And they shared goods, stories, languages, and cultures.

In modern times, the old Silk Road routes (路线) are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even silk route museum in Jiuquan in China. It has over 35, 000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.

1It is clear that ___________.

A.the Silk Road was divided into Europe, Africa and Asia

B.Roman soldiers would like to travel along the Silk Road

C.people could travel to different countries along the Silk Road

D.people shared only silk on the Silk Road

2The underlined word “Merchants” in the passage probably means_______.

A.foreignersB.businessmenC.soldiersD.prisoners

3The old Silk Road routes are still used because _________.

A.there are many old stories about themB.the historians and scientists think highly of them

C.China will make good use of the Silk Road againD.people can keep traveling and trading along

4The best title for the passage can be .

A.Stories along the Silk RoadB.Silk Route MuseumC.Trade for SilkD.The West and the Far East

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Almost everyone has dropped some food on the floor and still wanted to eat it. If someone saw you drop it, he or she might have shouted, “5-second rule!” This so–called rule says food is OK to eat if you pick it up in five seconds or less. But is that true?
Professor Anthony Hilton from Ashton University, UK, tested the rule with his students. They found that food dropped for five seconds is less likely to contain bacteria(细菌) than if it sits there for longer.
For the study, Hilton and his students tested a lot of foods—bread, pasta, cookies and candy—to see how much bacteria they had when they made contact with the floor. They allowed the food to lie on the different types of flooring—carpet(地毯), laminate (复合地板) and tile(瓷砖) — for three seconds to 30 seconds.
Not surprisingly, the longer the food was on the floor, the more bacteria it had. And the type of floor where the dropped food landed had an effect. Bacteria are least likely to transfer(转移) from carpet, while they are most likely to transfer laminate or tiled surface after more than five seconds.
The study also found that the wetter the food, the more likely it was to pick up bacteria. Although most people are happy to follow the 5-second rule, eating food dropped on the floor still carries an infection(感染) risk. “It very much depends on which bacteria are on the floor at the time.” Hilton told Forbes.
(1)What is the “5-second rule' mean?
A.People often shout at someone when they drop food on the floor.
B.Food is safe when you pick it up off the floor in less than five seconds.
C.It's better to eat dropped food when it's been on the floor for over five seconds.
D.Food will go bad when dropped food on the floor in five seconds or less.
(2)Where is Ashton University?
A.In the USA
B.In England
C.In China
D.In France
(3)Hilton's test wanted to find out____________.
A.if the “5-second rule” is true
B.the students' favorite food
C.which food is easily dropped
D.if different types of floor have different bacteria
(4)According to the test, we learn the following EXCEPT ________.
A.the dropped food had more bacteria if it sat on the floor for longer.
B.the dropped food on the carpet had the least bacteria.
C.bacteria was impossible to transfer from laminate or tiled surfaces.
D.the wetter food was likely to pick up bacteria.
(5)According to the article, the infection risk of the dropped does NOT depend on _____________.
A.how long the food sits on the floor
B.what the dropped food is
C.what the bacteria are
D.what the weather is like that day

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网