题目内容

【题目】根据下列句子及所给汉语注释或通过上下文,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。

1________ ()teeth twice every day is a good habit.

2Scared by the loud noise, the rabbits ran off in all ________ (方向).

3It is ________ (不可能的)for you to know the lady's age and weight.

4She has________ (从事)colour therapy since she left college.

5Parents should teach their children to talk________ (恰当地)in public.

6Dustin looks forward to________ (解决)all the problems in the following month.

7He can never forget the difficulty that he________ (经历)when he was a child.

8 I heard that you can play the guitar very well.

Of course, and it is just one of the________ I'm good at.

9 Did Tom get the first place again in the final exam?

Yes. He alway takes the________ in our class.

10It's very cold outside and you must wear your coat!

I see. The weather report said the________ would be very low today.

【答案】

1Brushing

2directions

3impossible

4practiced

5properly

6solving

7experienced

8instruments

9first

10temperture

【解析】

1句意:每天刷牙两次是一个好习惯。

词空缺少主语,短语brush teeth表示“刷牙”;brush动词,刷牙;动词不能做主语,变成动名词。首字母大写。根据句意,故答案为Brushing

2句意:兔子被那巨大的噪音吓坏了,向四面八方跑去。

根据“Scared by the loud noise”可知,“向四面八方跑去”direction名词,方向;in all directions表示“四面八方”。根据句意,故答案为directions

3句意:你不可能知道这位女士的年龄和体重。

It is +形容词+for sb. to do sth.表示“做某事对于某人来说是……”。此空是“知道这位女士的年龄和体重是不可能的”。impossible形容词,不可能的。根据句意,故答案为impossible

4句意:自从她大学毕业后就开始练习色彩疗法。

根据“since she left college.”可知上文是现在完成时,其结构是“have/has done”的形式。practice动词,练习。practice的过去分词是practiced。根据题意,故答案为practiced

5句意:父母应该教他们的孩子在公共场合说话要得体。

此处是“交给孩子们在公共场合说话得体”,此处是副词修饰动词talkproperly副词,适当地;得体地;。故答案为properly

6句意:Dustin期待着在下个月解决所有的问题。

短语look forward to doing sth.表示“期待去做某事”。solve动词,解决。根据句意,故答案为solving

7句意:他永远不会忘记他小时候经历的困难。

根据“when he was a child.”可知,这里是when引导的时间状语从句,用一般过去时态,experience动词,经历。此处用过去式。根据题意,故答案为experienced

8句意:——我听说你吉他弹得很好。——当然,这只是我擅长的乐器之一。

此处是“我擅长的乐器之一”。one of+the+名词复数。表示“……之一”。instrument名词,乐器;此处用复数。故答案为instruments

9句意:——汤姆期末考试又得了第一名吗?——是的。他总是我们班的第一名。

根据“Did Tom get the first place again in the final exam?”可知下文是“他总是我们班的第一名”。此处用序数词first第一,takes the first in our class.表示“取得第一”,根据句意,故答案为first

10句意:——外面很冷,你必须穿外套!——我明白了。天气预报说今天气温会很低。

根据上文“It's very cold outside and you must wear your coat!”可知下文是“气温很低”。temperature名词,气温。根据题意,故答案为temperature

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Britons are well known for the amount of tea that they drink. The average (平均) person in the UK consumes (消费) around 1.9 kg of tea every year. That’s around 876 cups of tea. Tea is drunk by all sections of society. But tea is not native to Britain. Most tea is grown in India and China. So, how did it become an important part of British culture?

Tea arrived in London in the 1600s. At this time, British ships were exploring the world and came across the drink in China. It was not long before green tea was available to buy. However, this was only available to the richer sections of society.

At the beginning of the 1700s, the amount of tea arriving in Britain increased gradually. Black tea arrived at this time. At first, people drank this tea exactly as it was in China. They soon discovered that it mixed really well with a little milk and sugar, giving the drink a special British characteristic (特色).

In the 1800s tea was still a product enjoyed only by people with money. At this time, they began to have “afternoon tea”. This involves (包含) drinking tea with a snack around 4 pm to avoid feeling hungry between lunch and dinner. It is a tradition that is still going today.

In the late 1800s, the price of tea decreased sharply as more tea began to arrive on ships from India and China. It was no longer a drink just for rich people. Tearooms started to appear across the country. People enjoyed drinking tea and socializing in these places. At the start of the 20th century, Britons began to make tea in their homes whenever they felt like it.

1How many cups of tea does average person drink each year in the UK?

2What should be mixed with tea to make it a special British characteristic?

3Why do British people have afternoon tea?

4Could most people in Britain afford tea in the late 1800s?

5Where did Britons enjoy drinking tea and socializing?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网