题目内容
8.The other day,a newspaper reporter was talking to three of the most important people in America,a very rich banker,an owner of the largest companies in the world and the owner of many buildings in the center of New York."How do we know if someone is really important?"the reporter asked the banker.
The banker thought for a few minutes and then said,"I think anybody who is invited to the White House to meet the President is really important."
The reporter then turned to the owner of the very large company."Do you agree with that?"she asked.
The man said,"No.I think the President invites a lot of people to the White House.You'd only be important if when you are visiting the President,there was a telephone call from the President of another country,and the President said he was too busy to answer it."
The reporter turned to the third person."Do you think so?"
"No,I don't,"he said,"I don't think that makes the visitor important.That makes the President important."
"Then what would makes the visitor important?"the reporter and the other two men asked.
"Oh,I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang,and the President picked up the phone,listened and then said,‘It's for you.'."
81.This story happened inA.
A.America B.Japan C.England
82.There areB in this passage.
A.two men and two women
B.three men and one woman
C.three women and one man
83.The banker thoughtB was really important.
A.the banker himself
B.the visitor to meet the President in the White House
C.the reporter
84.The owner of the very large company thoughtC was really important.
A.the owner of many buildings in the center of New York
B.the President
C.the visitor for whom the President refused to answer any telephone call
85.The owner of many buildings thoughtC was really important.
A.himself
B.the owner of the very large company
C.the visitor,for whom the President received a telephone call.
分析 一名报社记者和美国最重要的三人交谈,他们在谈论"我们如何知道某人是否真的重要?"银行家认为任何被邀请到白宫去见总统的人很重要,大公司的老板认为让总统拒绝接听任何电话的来访者是非常重要的,许多大楼的主人认为让总统替他接电话的来访者真的很重要.
解答 81.A 细节推理题.根据第一行句子The other day,a newspaper reporter was talking to three of the most important people in America.前几天,一名报社记者和美国最重要的三人交谈.可知这个故事应该发生在美国.故选A.
82.B 细节理解题.根据a newspaper reporter was talking to three of the most important people in America,a very rich banker,an owner of the largest companies in the world and the owner of many buildings in the center of New York.和."Do you agree with that?"she asked.和 the reporter and the other two men asked.可知记者是女的,其他3个人是男的,故答案为:B.
83.B 细节理解题.根据The banker thought for a few minutes and then said,"I think anybody who is invited to the White House to meet the President is really important."可知银行家认为任何被邀请到白宫去见总统的人都很重要.故答案为:B.
84.C 细节理解题.根据You'd only be important if when you are visiting the President,there was a telephone call from the President of another country,and the President said he was too busy to answer it."可知大公司的老板认为让总统拒绝接听任何电话的来访者是非常重要的,故答案为:C.
85.C 细节理解题.根据Oh,I think if the visitor to the White House was talking to the President and the phone rang,and the President picked up the phone,listened and then said,‘It's for you.'."可知许多大楼的主人认为让总统替他接电话的来访者真的很重要,故答案为:C.
点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
| A. | loud | B. | loudly | C. | aloud | D. | lonely |
-I also had some milk.( )
| A. | except | B. | beside | C. | expect | D. | besides |
-It __________ be.I don't have brothers or sisters at all.( )
| A. | mustn't | B. | needn't | C. | shouldn't | D. | can't |
-Yes.We _____ the square dancing in town.( )
| A. | have watched | B. | are going to watch | ||
| C. | was watching | D. | watch |
-Once a week.( )
| A. | How often | B. | How soon | C. | How long | D. | How old |