题目内容
【题目】Below you’ll find some stories and their main ideas. Use these good stories to improve your family life. They’ll help your children to be better kids.
Book, Ink, and Feather
| It’s a story about cooperation and positive attitude(合作与积极的态度). “Forgetting the past doesn’t solve anything. Try to change one’s situation and find the necessary help to do so.” |
The Great Gifts
| It’s a short story about stopping bullying(恃强凌弱) in school. “Children who at first seem strange are special in fact. We should help them to find their own talents.” |
Peggy’s Talking Pets
| It’s a story about communica-tion and listening. “When we open our hearts and communicate with others, we enjoy getting to know them, because we all have things to share.” |
The Magic Key
| It’s a story about children’s adventures(冒险经历). “Children can learn, read and speak good English while they are sharing the exciting experiences with the characters in the story.” |
The Homework Party
| It’s a story about making homework funny. “Interest and games are the best ways to motivate(激励) yourself to do the jobs which need more hard work.” |
【1】What’s the main idea of Book, Ink, and Feather?
①Forget the past.②Work together.③Good attitude.
A. ①③ B. ①②③ C. ①② D. ②③
【2】You should read if the kid is too shy to talk with others.
A. Peggy’s Talking Pets B. The Homework Party
C. The Great Gifts D. The Magic Key
【3】Which of the following is NOT mentioned in the passage?
A. Interest helps kids do their homework better and easier.
B. Students should study hard at school.
C. Learn English while reading a story.
D. Sharing with and knowing about others make us happy.
【4】The passage is mainly prepared for .
A. students B. teachers
C. parents D. children
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】试题这篇广告分享了五种不同内容和主题的图书,帮助孩子们成为优秀的孩子。
【1】题意:《书、墨和羽毛》的主要思想是什么?考查细节理解题。根据Book, Ink, and Feather的信息It’s a story about cooperation and positive attitude. “Forgetting the past doesn’t solve anything. Try to change one’s situation and find the necessary help to do so.”,可知Forget the past.是不能解决任何问题的,故选D。
【2】题意:如果孩子太害羞,不能和别人说话,你应该阅读 。考查细节理解题。根据Peggy’s Talking Pets的信息It’s a story about communica-tion and listening.,可知选A。
【3】题意:下列哪一项在文章中没有提到?考查细节理解题。A. Interest helps kids do their homework better and easier.兴趣有助于孩子更好地完成家庭作业;根据The Homework Party的信息,可知说法正确。B. Students should study hard at school.学生应该在学校努力学习;文中没有提及,可知说法错误。C. Learn English while reading a story. 在阅读故事的同时学习英语;根据The Magic Key的信息,可知说法正确。D. Sharing with and knowing about others make us happy. 与他人分享和了解他人使我们快乐;根据Peggy’s Talking Pets的信息,可知说法正确。综合以上分析,故选B。
【4】题意:这篇文章主要是为 准备的。考查文意理解题。根据第一段结尾They’ll help your children to be better kids.,可知对孩子们有帮助,故选C。
【题目】请阅读关于世界读书日的活动介绍,根据所提供的信息,完成下列表格,把答案写在答题卡指定的位置上。
|
School Children’s Books |
Reading Package |
Share of Reading |
Information Card
What’s the date of the World Book Day | 【1】 |
Who is the World Book Day writer of School Children’s Books | 【2】 |
How many things do primary school students in Britain receive on the World Book Day | 【3】 |
What can people do in the activity of Share of Reading | 【4】 |
Which book did Michelle Obama read aloud to children on the 2010 World Book Day | 【5】 |