题目内容

【题目】任务型阅读 根据短文内容完成下面的表格,每空一词。
If you think you are too shy and want to be a little bit braver(勇敢的), just try the following things:
Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide(掩盖) it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable i n talks.
Try to smile more. When you smile, people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.
Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person?
Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don't waste time worrying about your look or whether(是否) people like you or not. You will become relaxed and find it's not so ha rd to talk with others.
Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!” or smile at someone, say to yourself "You can make it." Keep trying and one day you'll never feel shy when you talk to others.
Advice on to be a little braver

Advice

Reasons

Be to others.

If you tell people you are shy, they will understand you better. It is for you to feel more comfortable in talks.

Smile more.

People don't the one with an angry-looking face.

Start a conversation with words.

People will feel great and want to to you.

Pay more attention to ways to enjoy
or games.

You will become relaxed. It's to talk with others.

Encourage yourself to say “Hi!” or at someone.

Keep doing this and you'll not be to talk to others in the future.

【答案】how;open;helpful;like;nice;talk;parties;easy;smile;shy
【解析】这篇短文主要介绍了如果你太害羞,就要勇敢一点。文章就怎样做给了几点建议:向别人敞开心扉,试着微笑,学习当一个善谈的人,一次迈出一小步等。
①根据文章主题句” If you think you are too shy and want to be a little bit braver(勇敢的), just try the following things”的描述可知,这篇短文主要是介绍怎样做得更勇敢一些。结合表格信息可知应填:how。
②根据文章的第一点建议”Be open to others”的描述可知,这里指的是向别人敞开心扉。结合表格信息可知应填:open.
③根据文章中“Tell people you are shy.---This also helps you feel more comfortable in talks.”的描述可知,告诉别人你害羞,还有助于在交谈中感觉更自如。结合表格信息可知应填:helpful。
④根据文中“most people will stay away from an angry-looking face.”的描述可知,大部分的人会远离有生气表情的人。即人们不喜欢有生气表情的人。结合表格信息可知应填:like.
⑤根据文中“say something nice about people around you”的描述可知,说你周围人的好事,即以好的话开始谈话。结合表格信息可知应填: nice。
⑥根据文中“say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn't it make you want to keep talking to that person?”的描述可知,别人说你的好话,你就愿意和别人继续交谈。结合表格信息可知应填:talk。
⑦根据文中“Think more about ways to enjoy parties or games.”的描述可知,参加聚会或者游戏要多注意方式。结合表格信息可知应填:parties。
⑧根据文中“Think more about ways to enjoy parties or games. You will become relaxed and find it's not so hard to talk with others.”可知,参加聚会或者游戏要多注意方式,你就会觉得与人交谈并不难。结合表格信息可知应填:easy。
⑨根据最后一段Each time when you say “Hi” or smile at someone, say to yourself “ You can make it.”的描述可知,这里指的是向别人问好或对人微笑。结合表格信息可知应填:smile。
⑩根据短文最后一句“Keep trying and one day you'll never feel shy when you talk to others.”的描述可知,坚持以上的做法,和别人交谈时你就不会害羞。结合表格信息可知应填:shy.

练习册系列答案
相关题目

【题目】British people are famous for drinking tea. But brother and sister, Sahar and Bobby Green, became young millionaires (百万富翁) when they opened a chain of American-style (美国风味的) coffee shops in the U.K.

Having the idea: It started when Sahar took a weekend trip to New York to visit her brother Bobby. One evening, in a Thai restaurant, Sahar told Bobby how much she wished she could buy American-style coffee in London. Bobby suggested they start their own coffee shop. Sahar fell in love with the idea.

Doing the Research: Back in London, she spent a whole day on the London subway, getting off the train at different stations to taste the coffee. “It was terrible, and I knew there was a gap in the market.” In November 1995, they opened their first Coffee Republic shop in central London.

Making it work: The first year was very difficult. There were problems finding and keeping staff, and British people were not used to the names of American coffees, like latte and macchiato. But being successful was their dream and they were not going to give up. Today, there are over 100 Coffee Republic shops all over the country and the company has revenues (收入) of £30 million a year.

Advice for others: Sahar has now written a best-selling book about their experience, called Anyone Can Do It! She hopes it will help other young people to start their own businesses. She believes success is 1% idea and 99% hard work, but she says, "If you think you have the energy, then get out and follow your dream."

【1】What kind of company do these people run (经营)?

A. A fast-food restaurant. B. A tea shop.

C. A coffee shop. D. A hotel.

【2】How many people run the company?

A. One. B. Two. C. Three. D. Four.

【3】Where are their Coffee Republic shops?

A. All over the U.K. B. All over the US.

C. In central London. D. In New York.

【4】Which of the following statements is RIGHT?

A. British people prefer tea to coffee.

B. Sahar was not interested in Bobby’s idea.

C. As soon as they opened their first coffee shop, they were very successful.

D. The best-seller written by Sahar is about how to make coffee.

【5】What is the passage mainly about?

A. Sahar’s life story.

B. Sahar’s trip.

C. The American-style coffee.

D. The success of a family business.

【题目】阅读短文,按要求完成相关任务(10’)

Chinese love to eat because food is thought to be the most important way to communicate.So some people often order so many dishes that they can’t eat them up.China has taken on a national way to reduce food waste by the public.Restaurants have also joined the fight.Zhong Shushu,a famous woman, said, “I think we need to order something we like to eat and easy to finish.And maybe a half so that we won’t waste.” Once Zhong Shushu ordered ha;f a Beijing duck and some vegetables.She believed that saving food doesn’t mean just being cheap.The managr(经理) of some restaurants is doing what he can to help the people to reduce food waste.If customers(顾客) order more than they can eat, our waiters should remind them to cut the number of dishes kindly to reduce waste.“(their plates, some people, finish, everything, on, eating).Xu Zhijun has done it for years.He call it “cleaning the plates”(光盘行动).The day we interviewed him, he cleared he plate within 20 minutes.Xu Zhijun said, “there are still a lot of people who don’t have enough to eat, but many people have thrown away a whole chicken of fish.” For over a year, Xu Zhijun has done a ot against waste at the dining table.Xu said, “The ‘clear the plates campaign(行动)‘ is not only to save food, but also to protect the environment and our health.”

1Why do Chinese like to eat?

_______________________________________________________

2Does Zhong Shushu think saving food means just being cheap?

_____________________________________________________________

3 将括号内斜体部分的词语按正确的顺序排成一个完整的句子。

_____________________________________________________________

4将划线的句子翻译成汉语。

_____________________________________________________________

5What should you do in the “clear the plats” campaign?

_____________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网