题目内容
【题目】完形填空,通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。
Look! The girl is Jenny. The boy is her brother .1parents are teachers. Jenny and her brother are at No. 2 Middle School.
They go to school2Monday to Friday. They have no classes on 3and Sundays. They are very4in these two days because they can watch TV, play computer games and do sports. They have breakfast at 7:00. They go to school at 7:30 a.m. Classes start(开始) at eight. They have four5in the morning and two in the afternoon. They have6at 12:15. At 1:15 p.m., they have sports. At 3:00 p.m., their classes finish. So they need to be at school seven 7 in one day.
They have Chinese, English, geography, history and other lessons. Jenny's favorite8 is music,9it's relaxing. Her brother likes science. He thinks it is10but interesting. Their parents like to go to the store. They like to buy food and clothes for them. Jenny and her brother love their parents very much.
(1)A.Their B.His C.They
(2)A.on B.about C.From
(3)A.Tuesdays B.Thursdays C.Saturdays
(4)A.great B.free C.busy
(5)A.milk B.lessons C.Students
(6)A.breakfast B.lunch C.Classes
(7)A.hours B.months C.Weeks
(8)A.food B.star C.Subject
(9)A.and B.so C.Because
(10)A.difficult B.useful C.easy
【答案】(1)、A
(2)、C
(3)、C
(4)、B
(5)、B
(6)、B
(7)、A
(8)、C
(9)、C
(10)、A
【解析】文章大意:本文介绍了珍妮和她哥哥的生活学习情况。他们的父母都是老师。他们从星期一到星期五去上学,每天八点开始上课。他们在上午有四节课,下午有两节课。在下午三点他们放学。珍妮最喜欢的科目是音乐,她的哥哥喜欢科学。他们的父母喜欢去商店。
(1)考查代词及语境的理解。A. Their 他们的; B.His 他的;C. They他们;句意:他们的父母是教师。此处指Jenny和她的哥哥,他们两个人的父母,修饰名词parents,故用代词their,所以答案是A。
(2)考查介词及语境的理解。A. on 在……上面; B.about 大约; C. from来自;句意:他们从星期一到星期五去上学。from...to...“从……到……”,所以答案是C。
(3)考查名词及语境的理解。A. Tuesdays 星期二; B. Thursdays 星期四;C. Saturdays星期六;句意:他们在星期六和星期天没有课。根据They go to school _____ Monday to Friday. 可知从星期一到星期五他们上学,在星期六和星期天没有课。所以答案是C。
(4)考查形容词及语境的理解。A.great 伟大的; B. free 空闲的; C.busy繁忙的;句意:他们在这两天非常空闲。根据They have no classes on ______and Sundays.可知他们在星期六和星期天没有课,因此很空闲,所以答案是B。
(5)考查名词及语境的理解。A. milk 牛奶; B. lessons 课;C. students学生;句意:他们上午有四节课,下午两节课。根据They go to school at 7:30 a.m. Classes start(开始) at eight. 可知此处介绍学校的课,所以答案是B。
(6)考查名词及语境的理解。A. breakfast 早餐; B. lunch 午餐;C. classes课;句意:他们在12点15分吃午饭。根据时间at 12:15. 可知这是吃午饭的时间,所以答案是B。
(7)考查名词及语境的理解。A.hours 小时;B. months 月; C. weeks周;句意: 所以他们一天需要在学校七个小时。根据 Classes start(开始) at eight.和At 3:00 p.m., their classes finish.可知他们上午8点开始上课,下午3点放学,一共在学校待七个小时,所以答案是A。
(8)考查名词及语境的理解。A. food 食物;B. star 星; C. subject科目;句意:珍妮最喜欢的科目是音乐。根据表语是music可知此处指的是科目。所以答案是C。
(9)考查连词及语境的理解。A. and 而且;B. so 所有; C. because因为;句意:因为它是令人放松的。根据Jenny's favorite _____ is music可知此处解释喜欢音乐的原因,所以答案是C。
(10)考查形容词及语境的理解。A. difficult 困难的;B. useful 有用的;C. easy 容易的;句意:他认为它虽然难但是有趣。根据连词but可知此处表示转折关系,but后面是有趣的,前面应是困难的。所以答案是A。
【题目】书面表达
假如你是班长,学期结束时你要给同学作简短的评价。你班的李华这个学期变化很大,请你根据提示写一篇简评。
过去 | 功课不好,常与同学争吵,垃圾被他撒的满地都是,课桌总是一团糟。 |
现在 | 自从老师和他沟通后,有了很大变化。(学习、与同学相处、生活……) |
结果 | 父母、老师对他满意多了。 |
希望 | …… |
要求:
1.所写内容必须包括提供的所有信息,可适当发挥。
2.括号部分须用3、4句话展开合理想象,作适当发挥。
3.文章不少于90词,开头已给出,不计入总词数。
4.语气通顺,意思连贯,语法正确,条理清楚,字迹工整。
5.文中不得出现真实的姓名、校名及地名。
This term, Li Hua has changed a lot.
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
【题目】补全短文。
Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. 【1】 .
Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gun, 【2】 .
【3】 , Leonardo tried to find out the secret of flying. Among his sketch we can see several objects. We consider them as modern flying machines.
Leonardo spent many hours thinking about how to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.
Leonardo was a strange man. He didn’t eat any meat, which was very unusual in those times. He never published his ideas and scientific discoveries. He usually used mirror writing, which looks like writing in a mirror, 【4】 .
【5】 . Leonardo finished only a few of his paintings. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men the world has ever known.
A. We have very little of his work today. B. Many of his inventions have become important in modern daily life. C. By watching the way birds fly. D. which was produced and used in war many years later. E. starting from the right side of the |