题目内容

【题目】 There were two men who lived next to each other. One of them was a retired (退休的) teacher and the other was an insurance agent (保险代理人) . ______ of them planted many different plants in their gardens. The retired teacher ______ watered his plants and didn't pay a lot of attention to them. But his neighbor was very ______ with his plants and watered them often.

The retired teacher's plants were small, but still looked okay, ______ the insurance agent's plants were much bigger and greener. One night, there was heavy rain and wind because of a minor (较小的) ______ . The next morning, both of the neighbors came out to ______ the plants on their gardens were okay. The insurance agent saw that his plants were pulled out (拔出) from the ground and were completely in a mess. But the retired teacher's plants were still the same as they used to be.

The insurance agent was ______ . He went to ask the retired teacher for ______ . "We both grew the same plants and I ______ for my plants better than you did. How could your plants still be okay?"

The retired teacher smiled and said, "Because you gave your plants too much attention. You made it too ______ for them to grow. I gave my plants just a little water, so their roots () had to grow deeper to take in more water. That is why my plants kept alive."

1A.NeitherB.BothC.Either

2A.alwaysB.neverC.hardly

3A.carefulB.carelessC.strict

4A.asB.sinceC.while

5A.weatherB.stormC.accident

6A.look forB.talk aboutC.make sure

7A.silentB.happyC.surprised

8A.moneyB.adviceC.land

9A.caredB.collectedC.searched

10A.hardB.easyC.interesting

【答案】

1B

2C

3A

4C

5B

6C

7C

8B

9A

10B

【解析】

本文为一篇记叙文,两个邻居,一个退休的教师,一个保险代理人。两人都在花园里种了不同种类的植物,保险代理人比教师更加关心植物,结果,一场风暴使保险代理人的植物一团糟。有时,太多的关心反而对植物不好。

1句意:他们二人都在花园里种了很多不同种类的植物。

Neither两者都不;Both两者都;Either两者其一。根据下文“We both grew the same plants”可知,两人都种了很多植物,故选B

2句意:退休的教师几乎不浇他的植物也不过多的关注它们。

always一直;never从不;hardly几乎不。根据下文“I gave my plants just a little water”可知,退休的教师给植物浇水但是不是太多,故选C

3句意:但是他的邻居非常关心他的植物,经常给它们浇水。

careful小心的;careless粗心的;strict严格的。根据下文“you gave your plants too much attention”可知,邻居太关心他的植物了,故选A

4句意:退休教师的植物比较小,但是也还好。但是保险代理人的植物又大又绿。

as当……时候;since自从;while然而。空格处表示前者和后者之间的对比,故选C

5句意:一天晚上,由于一场较小的风暴下了大雨刮了大风。

weather天气;storm风暴;accident事故。根据“there was heavy rain and wind”大雨和大风是由风暴引起的,故选B

6句意:第二天早上,这两个邻居都出来确认他们的花园的植物是否还好。

look for寻找;talk about谈论;make sure确认。根据“the plants on their gardens were okay”可知,是要确认植物是否还好,故选C

7句意:保险代理人非常吃惊。

silent沉默的;happy开心的;surprised吃惊的。根据“The insurance agent saw that his plants were pulled out (拔出) from the ground and were completely in a mess. But the retired teacher's plants were still the same as they used to be.”可知,他看到自己的植物都坏了,但是教师的还挺好,所以很吃惊,故选C

8句意:他去教师那里寻求建议。

money钱;advice建议;land土地。根据“How could your plants still be okay?”可知,他去问问教师为什么,故选B

9句意:我们都种了同样的植物,我比你关心的更多。

cared关心;collected收集;searched搜寻。根据上文“his neighbor was very ___3___ with his plants and watered them often.”可知,保险代理人更关心他的植物,故选A

10句意:你使植物成长太容易了。

hard艰难的;easy容易的;interesting有趣的。保险代理人太关心他的植物,经常浇水,植物非常容易生长,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What colors do you like, red, green or blue? In fact, colors not only affect (影响) our lives but are widely used in our language.

For example, if a man has “a green thumb( ,” he must be very good at gardening(栽培花木). He surely has a beautiful garden(花园). If a person is “feeling blue”, that means he is unhappy and sad. We need to cheer him up. And did you ever tell a “white lie(谎言)”? If you want to tell your friend bad news but don’t want to hurt his feelings, you can tell him a white lie.

See? Colors are often used in our language. Don’t you think they are interesting?

However, people who are color-blind can’t see the difference between one color and another. For example, red, green and yellow may look like gray (灰色的) to them. Some of them may see red as green, and others may see blue as yellow. It is quite inconvenient because they can’t see the right colors of the traffic lights, so they can’t drive cars. They also have problems using computers.

Parents may notice their child is color-blind when the child is learning the colors. They can use color-blindness tests, along with other eye tests, to check their child’s eyes.

根据材料内容选择最佳答案。

1I love plants and take good care of my garden. Which is TRUE about me?

A.I feel blue.B.I’m color-blind.

C.I tell a white lie.D.I have a green thumb.

2I told my mom a white lie last night because________.

A.my lie was about colors

B.my face turned white when I told a lie

C.I didn’t want her to worry about me

D.white was my favorite color

3Which of the following is NOT true about color-blind people?

A.They can’t see the difference between one color and another.

B.Red, green and yellow may look like gray to them.

C.They may feel safe when they drive cars.

D.They have problems using computers.

4What’s the Chinese meaning of the word “inconvenient”?

A.不方便的B.不肯定的C.不好玩的D.不恰当的

5What does the text mainly(主要) talk about?

A.Colors in people’s lives.B.Colors and traffic.

C.Colors and a blind man.D.Colors and children.

【题目】阅读短文,下列问题
A
Young people and old people don't always agree. They sometimes have different ideas about living, working and playing. But in one special programme in New York State, adults and teenagers live together in a friendly way.
Each summer 200 teenagers and 50 adults live together for eight weeks as members of a special work group. Everyone works several hours each day. They do so not just to keep busy but to find meaning and enjoyment in work. Some teenagers work in the woods or on the farms near the village. Some learn to make things like tables and chairs and build houses. The adults teach them these skills.
There are several free hours each day. Weekends are free, too. During the free hours some of the teenagers learn phototaking or painting. Others sit around and talk or sing. Each teenager chooses his own way to spend his free time.
When people live together, rules are necessary. In this programme the teenagers and the adults make the rules together. If someone breaks a rule, the problem goes before the whole group. They talk about it and ask, “Why did it happen? What should we do about it?”
One of the teenagers has this to say about his experience, “You stop thinking only about yourself. You learn to think about the group.”
(1)In one special programme in New York State, young people and old people _______.
A.don't work well together
B.are friendly to one another
C.teach one another new ways of building houses
D.spend eight weeks together, working as farmers
(2)All the members work some time every day mainly to _______.
A.lead a busy life
B.learn new skills of farming
C.get used to the life on the farms
D.find value and pleasure in work
(3)Living together, ________.
A.the teenagers don't have to obey the rules
B.the teenagers have to obey the rules the adults make
C.the members have no free time on weekends
D.the members are not allowed to break the rules they make together
(4)The last paragraph shows that the teenager thinks his experience in the programme is _________.
A.unpleasant
B.tiring
C.helping
D.boring
(5)The best title for the passage is ________.
A.The rules of living together
B.Life in New York State
C.Teenagers in the special group
D.Free hours in the special work group

【题目】 Do you know that more than half of the people living in Copenhagen(哥本哈根), the Danish capital, ride a bike to school or work every day? The city has set a goal(目标)to become the world's first carbon neutral(碳中立) capital by2025.

Cycling(骑行)is actually a faster and more time-saving way to travel in Copenhagen.That's why you'll find more bikes than people and more than 5 times as many bikes than cars in this city!

Copenhagen is a cycling paradise(天堂). The city has done its best to encourage people to ride bikes-it has built more than 1,000 km of cycling roads. The city planners have made plans to help park bikes and repair bikes for free--wow!

Copenhagen's cyclists hardly break traffic rules. Several of the city's main streets are only used for bike lanes(车道). Bike lanes along major roads are wide. Copenhagen is building 38 highways along the main city roads. The city's subways also allow cyclists to bring their bikes in the train, free of cost

The city planners are working hard to make cyclists feel safe So when cyclists get closer to a main crossing, sensors(传感器)down the streets ‘tell’ the traffic lights to give them a ‘green’ light,which means cyclists don' t have to worry about the heavy traffic. Isn't that cool? One smooth journey from home to school! Even in the cold winters, the workers clean snow on the cycling lanes before car lanes.

Lately, however, the city is facing a new problem-there are not enough parking lots for cyclists. Some people now start leaving their bikes just about anywhere. Perhaps the best way is to make more space for bikes or build underground parking lots.

At the same time, other big cities are following Copenhagen's example, such as London, Paris,New York, Beijing and San Francisco They are all taking actions to encourage cyclists.

1What goal does Copenhagen hope to reach by 2025?

A.To build more and wider roads for cyclists.

B.To set a good example for other cities to follow.

C.To encourage more people to go to work by bike..

D.To become the world’s first carbon neutral capital.

2Much more people in Copenhagen ride bikes than driving because_______.

A.the traffic is too heavyB.it's faster and saves more time

C.there are more bike lanesD.the city doesn't allow driving

3What problem is the city facing now?

A.Other cities are following its example.B.Some cyclists often break traffic rules.

C.There isn't enough space for bike parking.D.Car drivers are not pleased with cyclists.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网