题目内容
【题目】
![]()
I just moved into a new house last month. The thing I like best about it is that it’s mine! But because it’s on the first floor, days ago I saw a mouse in my house. What should I do? I don’t want to live with a mouse.
![]()
I don’t like my house at all. It’s too small for my family. What’s worse, my neighbors often make a loud noise in the neighborhood (四邻). There are lots of kids here but they aren’t at my age.
![]()
My house is clean and bright. My family live in it comfortably. There are three bedrooms in my house. What I don’t like is that all the houses in the neighborhood look the same.
![]()
I love my house because I designed(设计) it myself. I planned everything to fit my needs. For example, my kitchen is big enough to cook a big dinner. What’s the worst thing? Well, the house is not a new one.
【1】There’s a _________ in Amy’s new house.
A.birdB.catC.mouse
【2】Peter doesn’t like his house because _________.
A.it’s too oldB.his neighbors are noisyC.there are no kids
【3】Susan thinks her house is very _________.
A.comfortableB.commonC.expensive
【4】From the passage we know Bob might like _________.
A.cookingB.readingC.running
【5】The four people all talk about _________.
A.when they moved to the houses
B.how much they spent on the houses
C.what they don’t like about their houses
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】A
【5】C
【解析】
文章大意:作者通过这篇文章向我们介绍了四个人对于他们自己家的不同看法。
【1】细节理解题。根据Amy的描述days ago I saw a mouse in my house. 几天前我在我的家里看到了一只老鼠。由此可知Amy的新家里有一只老鼠。故答案选C。
【2】细节理解题。根据Peter的描述What’s worse, my neighbors often make a loud noise in the neighborhood (四邻).更糟糕的是,我的邻居经常在附近制造很大的噪音。可知Peter不喜欢他的家,是因为他的邻居很吵。故答案选B。
【3】细节理解题。根据Susan的描述My family live in it comfortably. 我的家人住在那里很舒适。可知Susan认为她家很舒适。故答案选A。
【4】推理判断题。根据Bob的描述I love my house because I designed(设计) it myself. ……For example, my kitchen is big enough to cook a big dinner. What’s the worst thing? Well, the house is not a new one. 我喜欢我家,因为它是我自己设计的。……例如,我的厨房足够做一顿丰盛的晚餐。可以推知Bob可能喜欢烹饪,故答案选A。
【5】理解归纳题。通读全文可知,这四个人在谈论他们的家时,都提到了自己不喜欢家的原因,由此可知这四个人都谈论了他们不喜欢自己的家,故答案选C。