题目内容

【题目】

Personal information of Jack Ma

Birth year:1964

Birth place: Hangzhou, Zhejiang, China

Position: Co-founder and executive chair of the Alibaba Group, one of China’s richest men

If you are an Internet shopper, you must know one person—Jack Ma( Ma Yun ).He founded(成立)the world’s largest e-commerce company Alibaba. Jack Ma was an English teacher in Hangzhou. He got to know the Internet for the first time when he went to the US for a trip in 1995.He saw it as a big chance. He started his online business after he returned. At that time, few people in China knew what Internet was. Buying things online sounded so much like a daydream. Many people called him “Crazy Jack Ma”.

When Jack Ma first started Alibaba, the times were hard. There were only 17 friends working with him. And they didn’t have much money. Every time Jack Ma got upset, he watched the film Forrest Gump(《阿甘正传》).It encouraged him to keep going. Jack Ma often says, “Everybody should have a dream. What if that dream comes true?” Alibaba has popular websites like Taobao and Tmall. It makes even more money than many other famous e-commerce sites like Amazon of the US. Ma’s dream has come true. He is also the president of Hupan College in Hangzhou now. He tries to help young business people to pursue(追求)their dreams.

1Jack Ma is     years old this year.

A.54B.56C.60D.64

2Jack Ma comes from     .

A.the USB.the UK

C.Hangzhou, ChinaD.Guangzhou, China

3Jack Ma used to be     before he started his online business.

A.a history teacherB.an English teacher

C.a computer programmerD.an engineer

4From the passage we can infer that Jack Ma is a( n )     man.

A.rich and successfulB.honest and helpful

C.poor but helpfulD.smart and cheerful

5Which is the correct order for what Jack Ma did according to the passage?

① Started e-commerce company Alibaba.

② Taught English in Hangzhou.

③ Be the president of Hupan College in Hangzhou.

④ Went to the US for a trip.

A.③②①④B.①③②④C.①④②③D.②④①③

【答案】

1B

2C

3B

4A

5D

【解析】

文章大意:文章主要介绍的是马云从事互联网事业的经历。从1995年在美国了解互联网,回国后开始创立线上商务,不言放弃,终究成功。

1推理判断题。根据“Birth year:1964”可知,马云今年2020-1964=56岁,故选B

2细节理解题。根据“Birth place: Hangzhou, Zhejiang, China”“出生地:中国浙江省杭州市”,故选C

3细节理解题。根据“Jack Ma was an English teacher in Hangzhou. He got to know the Internet for the first time when he went to the US for a trip in 1995”“马云是杭州的一名英语老师。1995年他去美国旅行时第一次认识了互联网”,故选B

4推断判断题。根据“one of China’s richest men”“中国最富有的人之一”和“He is also the president of Hupan College in Hangzhou now”“现任杭州湖畔大学校长”可知,他富有而且成功,故选A

5排序题。根据“Jack Ma was an English teacher in Hangzhou”“马云是在杭州的一名英语老师”,即②;根据文“He got to know the Internet for the first time when he went to the US for a trip in 1995”“1995年他去美国旅行时第一次认识了互联网”,即④;根据“When Jack Ma first started Alibaba, the times were hard”“当马云刚开始创办阿里巴巴的时候,当时很艰难”,即①,根据“He is also the president of Hupan College in Hangzhou now”“现任杭州湖畔学院院长”,即③,所以顺序为②④①③,故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网