题目内容

【题目】阅读理解
People often said Thomas Edison was the greatest genius(天才) of his age. There are only a few men in all of history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be pleased only because someone said he was a genius. “There is no such a thing as genius,” Edison said. He thought what people called genius was mostly hard work.
But Edison was a thinker as well as a worker. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. He tried to understand them, and then he tried to learn what he could usefully do with them.
Edison enjoyed thinking. He knew that most people would do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking could give men enjoyment and pleasure.
Edison could not understand why anyone could not be interested in life. As he loved to think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what idea he had about life. “Work,” he answered, “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work.
(1)What is genius according to Thomas Edison?
A.Hard thinking.
B.Hard work.
C.Useful ideas.
D.Useful inventions.
(2)How did Edison always deal with the secrets of nature after exploring them?
A.To write down what he had learned.
B.To carry out a new experiment.
C.To make them useful in life.
D.To share them with others.
(3)What does the last sentence in the passage mean?
A.Edison was born to be a great inventor.
B.Edison was able to live another 100 years.
C.Edison was ready to make his 100th invention.
D.Life was too short for Edison to work for human beings.

【答案】
(1)B
(2)C
(3)D
【解析】这篇短文主要介绍了著名发明家爱迪生的工作生活等情况,告诉我们天才就是那些勤奋的人。
⑴ 细节理解。根据短文第一段He thought what people called genius was mostly hard work.描述,可知爱迪生认为天才就是勤奋的人。故选B。
⑵ 细节理解。根据短文第二段He tried to understand them, and then he tried to learn what he could usefully do with them.描述,可知爱迪生在发现自然的秘密后,经常尝试把它们应用到实际生活中去。故选C。
⑶ 句意理解。结合本文描述,可知这是爱迪生在感叹生命的短暂。故选D,对于爱迪生来说,为人们工作的生命太短了。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

At present, too much carbon dioxide(二氧化碳) makes the earth warmer and warmer and causes terrible effect to human beingsTo save our planet, to save ourselves, a new lifestyle called low-carbon life(低碳生活) becomes popularLow carbon means low energy and no wasteIt is necessary for everybody to learn to live a low-carbon life

To live a low-carbon life, we’d better save energy as possibleTurn off the lights and TV whenever they are not neededIf possible, use cold water to wash clothes or dishesTake a short shower and try to take a cold one when the weather gets warmDon’t do the cooking with electricity

To live a low-carbon life , we should eat less meatEverybody knows eating too much meat makes people fat and easy to have heart disease, but maybe you don’t know keeping animals for food produces even more carbon dioxide than all the cars in the world, and being a vegetarian can help reduce one and a half tons of carbon dioxide a yearMaybe it is a little difficult, but it’s really necessary

To live a low-carbon life, we are supposed to do less shoppingWhen we go shopping, we may drive a car or take other transportationsOn the one hand, these machines pollute the air and waste energyOn the other hand, most of us always buy some useless things because of some advertisementsIt is not only a waste of money but also causes trouble to the earth, because as you know, making everything will produce carbon dioxi de more or less

There are many other ways to live low-carbon life, such as recycling things, planting trees and reusing textbooksIf we can keep it a habit in our daily life, the earth will become a safer planet for us to live on

根据短文内容,选择正确答案。

1_____ makes the weather on the earth get warmer

A. Little rubbish

B. A waste of money

C. Too much carbon dioxide

D. A waste of water

2We can _____ to save energy in our daily life

A. use less electricity

B. go to sleep with lights on

C. wash clothes with hot water

D. drive car to work

3The underlined word “it” in the third paragraph means _____

A. eating less meat

B. having heart disease

C. keeping animals for food

D. eating less vegetables

4We should do less shopping because _____

A. wasting money causes trouble to people

B. the advertisements are sometimes misleading

C. the less you shop, the less carbon dioxide will be produced

D. some of the things you bought are useless

5If everybody lives a low-carbon life, _____

A. we will waste more energy

B. there will be less carbon dioxide

C. the earth will become a dangerous place to live on

D. there will be more carbon dioxide

【题目】任务型阅读(共5小题:每小题2,满分10分)

阅读下列材料,根据1-5题中的文字信息从A到F的六个选项中选出与其对应的电影介绍。有一项为多余项。

【1】The actress isn't a professional dancer, but she dances so well in the movie.

2】It’s a fantastic cartoon that features characters looking like real people.

3】The hero risks his life to get his wife out of prison in this crime movie.

4】It’s about an adventure with three heroes who fight against the evil (邪恶).

5】The hero finally gives a talk for several minutes and wins the nation’s respect.

A

Harry Potter and the Deadly Hallows

In this movie “Harry potter and the Deadly Hallows”, Harry, Ron, and Hermione search for the pieces of Voldemort’s soul that he got from his body and hid in places both far and wide. If the three of them are unable to find and destroy them all, Voldemort will never die and never stop doing wrong. Despite their long friendship, a combination of dark forces, romance, and long-held secrets will cause the task to fail.

B

Tangled

In this holiday season, the Disney Film company produces a wonderful movie whose characters seem so real. When the kingdom’s most wanted and most charming thief named Flynn hides out in a mysterious tower, he’s been taken hostage (人质) by beauty with 70 feet of magical, golden hair. She’s looking for her ticket out of the tower where she’s been locked away for years and strikes a deal with the handsome thief and the two sets off on an exciting adventure.

C

The Last Three Days

John and Lara are happily married and raise a family when their life falls apart suddenly. Lara has been accused of murder, and the judge sentences her into prison. Determined to save his wife, John makes every effort. However, his efforts fail. Later, John prepares to put his life on the line for Lara, and sets the plan. John knows that one false move could destroy the plan.

D

The King’s Speech

The movie tells the story of King George VI. When his older brother gives up being a king, George VI unwillingly takes the power. People have much doubt about his leadership skills due to his awkward speech. With the help of Lionel, he is out of trouble and he can deliver a six-minute speech on his own successfully, and finally he wins people’s confidence in him.

E

I Love You Phillip

Steve, a police officer turns into a white-collar criminal after being sent to prison and falling in love with his mate Phillip in prison. Steve is a small-town policeman. Bored with his lifestyle, he turns to crimes. Before long, his criminal actions have landed him in prison, where he meets Phillip. Steve devotes his entire life to being with Phillip regardless of the consequences – which could include a life sentence.

F

Black Swan

New York City ballet dancer Nina enters into a fierce (猛烈的、凶猛的) battle of wills with a talented and ambitious newcomer who seems to knock her out of the competition in this movie. The movie Black Swan is full of scary-looking skinny women, their dark hair pulled back, moving their bodies and toes very quickly. It is a breathtaking story about a long tradition of backstage (幕后、后台)dramas, with more than enough sweat and tears.

【题目】Hi, everyone! I am Paul Hawking, the trip leader for this weekend’s activity. It’s that time of the year again when the days are long and it is nice to sit outside and enjoy some oysters(牡蛎).

We plan to head out to the Mission Bay this Sunday for a beach picnic. You can buy fresh oysters at the Mission Bay Oyster Company and you just need to pay $6 to $l0 for each dozen, depending on the size. It' s on Sunday, June 30. We will meet at the Student Center at 9:00 a.m. and all go together. The driving time is one and a half to two hours, and the time of return is still uncertain. Come and join us in what must now be the 4th or 5th such trip for the Outing Club.

The oyster farm has a small picnic area with chairs and barbecue grills (烧烤架). Bring some briquettes (煤球) if you would like to grill. Except for oysters, oysters and oysters, little is available there, so please bring your own food and drinks. And of course, if you have any special oyster recipes (食谱), bring them make them and share them!

The weather forecast says it's going to be sunny and around 26°C this weekend. My telephone number is 408-896-3228. Please feel free to call me if you have any questions. Remember to finish your homework before we leave for the picnic.

【1】On June 30, Paul Hawking will ______.

A. hold a meeting at the Student Center

B. arrive at the oyster farm at 9:00 a.m.

C. teach the students to cook oysters

D. take the students for a picnic

【2】 If you buy 24 big oysters, you should probably pay _________.

A. $6 B. $10 C. $12 D.$20

【3】 If you plan to grill, you must bring ___________.

A. a BBQ grill B. some briquettes

C. your own recipes D. some oysters

【4】 Which of the following statement is TRUE?

A. The writer plans to head out the Mission Bay next Sunday for a beach picnic.

B. You should finish the homework before leaving for the picnic.

C. You can buy and share food and drinks on the farm

D. The driving time is less than one and a half hour

【5】 Where does this text probably come from?

A. A notice on a school website.

B. A book on the Mission Bay.

C. A business newspaper.

D. A science magazine.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网