题目内容
【题目】 Happiness is important for everyone. Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Here is a story to help you.
Once a bird lived unhappily. So it traveled far away to look for its happiness.
It flew and flew. Suddenly it saw a spider climbing up a wall. The spider fell off the wall halfway. But it kept climbing again and fell off again. Even so, the spider didn’t give up. The little bird asked the spider in surprise. “Why don’t you have pain but happiness on your face though you fail again and again?”
“Because I keep making my efforts. I’m happy.” said the spider.
Then the little bird saw it: happiness is a will in the heart.
The bird continued flying and saw a lame duck help a little duck who got lost to find the way back home. Although it was disabled, it had a smiling face.
“I’m happy because I can help others.” said the lame duck.
So the bird saw it: happiness is a love in the heart.
The bird went on flying and suddenly saw a little dying flower, whose face was full of smile. The bird didn’t know the reason. So it asked the little flower, “You’re going to die. Why are you still so happy?
“Because my dream will come true,” said the little flower.
“What is your dream?”
“To produce sweet fruit.”
The little bird saw it: happiness is a hope in the heart.
So the little bird no more looked for happiness because it had seen the truth: happiness is not in the faraway place but in your own heart. You are the maker of your own happiness.
【1】Who never gave up though it failed again and again in this passage?
A.The duck.B.The flower.C.The spider.
【2】Why is the little dying flower still so happy?
A.Because it often helps others.
B.Because it has a hope in the heart.
C.Because it keeps climbing up a wall.
【3】What can we know from the story?
A.The bird didn’t know where happiness was at last.
B.The bird found happiness in the faraway place.
C.The bird found happiness in its own heart.
【4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Many people know how to find happiness.
B.Happiness is important for everyone.
C.We make happiness by ourselves.
【5】What’s the passage mainly about?
A.hopeB.happinessC.will
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
【5】B
【解析】
短文主要介绍幸福对每个人都很重要,大多数人都想快乐,但很少有人知道如何找到快乐。作者通过一只小鸟的经历,告诉我们幸福并不在遥远的地方,而是在你自己的心里。你是自己幸福的创造者。
【1】
细节理解题。根据“The little bird asked the spider in surprise. ‘Why don’t you have pain but happiness on your face though you fail again and again?’”小鸟惊奇地问蜘蛛:“为什么你一次又一次失败,你脸上却没有痛苦,只有幸福?”。可知,应该是“蜘蛛”。故选C。
【2】
细节理解题。根据“‘Because my dream will come true,’ said the little flower.”“因为我的梦想会成真,”小花说。以及“The little bird saw it:happiness is a hope in the heart.”小鸟看到了:幸福是心中的希望。可知,因为小花心中有希望。故选B。
【3】
细节理解题。根据“So the little bird no more looked for happiness because it had seen the truth happiness is not in the faraway place but in your own heart. You are the maker of your own happiness.”所以小鸟不再寻找幸福,因为它看到了真相,幸福并不在遥远的地方,而是在你自己的心里。你是自己幸福的创造者。可知,鸟儿在内心深处找到了快乐。故选C。
【4】
推理判断题。根据“Happiness is important for everyone.”幸福对每个人都很重要。因此B正确;根据“Most people want to be happy, but few know how to find happiness.”大多数人都想快乐,但很少有人知道如何找到幸福。可知,A选项“很多人知道如何找到幸福。”不正确。根据“You are the maker of your own happiness.”你是自己幸福的创造者。可知,我们自己创造幸福。因此C正确。故选A。
【5】
主旨大意题。根据第一句“Happiness is important for everyone.”幸福对每个人都很重要。结合全文内容可知,短文主要介绍“幸福”。故选B。
【题目】根据材料内容,选择正确答案。
1 |
2 |
3 |
(1)A guest who forgets to bring a toothbrush with him _________.
A.must buy one from the hotel
B.should get one ready by himself
C.can get one from the hotel for free
D.may ask someone to buy one for him
(2)If guests want to get their towels changed, they should leave them _______.
A.in the rack
B.on the floor
C.under the bed
D.in the desk
(3)The third card tells guests _______________.
A.how to get the towel changed
B.where to get the towels changed
C.where to get the bedclothes changed
D.how to get the bedclothes changed