题目内容
【题目】 Everyone has a time that he feels sad. Sadness is a common human action to those terrible events. The following are some ways to relieve your sadness.
Write down your feelings.
You can buy a diary and write down your feelings when in bad mood. It will help you get better and the diary is like a good friend to listen to you:
Laugh loudly.
Some studies show that the action of being happy can improve your mood and make you feel happier. If you want to laugh loudly, try watching a funny movie or reading some funny jokes.
Have a good cry(哭)
You may feel like crying when you are sad. In fact, crying is a useful way to get out of the bad mood. After crying, you will feel better to move on.
Do fun activities
When you feel sad, going for a walk and riding a bike with your friends in the park are great choices. Exercise makes both the body and the mind relaxed.
【1】The underlined word “relieve" means“ ”in Chinese.
A.增强B.理解C.描述D.缓解
【2】What can you do to feel happier according to some studies?
A.Watch a funny movie:B.Read a relaxing book:
C.Take a walk in the park.D.Do some easy sports.
【3】From the passage, we can know that_______.
A.feeling sad is a human action to most events
B.it's no use crying when we are in bad mood
C.we have to stay by ourselves when feeling sad
D.doing sports is useful to make us feel better
【4】What is the best title for the passage?
A.How to Release the Pressure in Life
B.How to Find a Way to Success
C.How to Exercise to Keep Healthy
D.How to Get Happy When Feeling Sad
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【4】D
【解析】
文章大意:本文是一篇说明文。主要是介绍了一些克服悲伤情绪的方法。
【1】词义猜测题。根据文中“sadness is a common human action to those terrible events. The following are some ways to relieve your sadness.” 悲伤是人类对这些可怕事件的普遍行为。以下是一些缓解悲伤的方法。可知,下划线的“relieve”在汉语中是“缓解”的意思。故答案为D。
【2】细节理解题。根据文中“If you want to laugh loudly, try watching a funny movie or reading some funny jokes.” 如果你想大声笑,试着看一部有趣的电影或读一些有趣的笑话。可知,根据一些研究,你能看一部有趣的电影,让自己感觉更快乐,故答案为A。
【3】细节理解题。根据文中“When you feel sad, going for a walk and riding a bike with your friends in the park are great choices. Exercise makes both the body and the mind relaxed.” 当你感到悲伤时,和朋友一起去公园散步和骑自行车是很好的选择。运动使身心都放松。可知,从这篇文章中,我们可以知道做运动有助于使我们感觉更好,故选答案为D。
【4】最佳标题。根据主要是介绍了一些克服悲伤情绪的方法。可知,这篇文章最好的标题是悲伤时如何快乐。故答案为D。
解答词义猜测题时,可以使用如下技巧:1、根据上下文来猜测词义;2、通过同义词或近义词来猜测词义;3、通过构词法来猜测词义;4、通过定义或释义来猜测词义;5、通过句法功能来猜测词义;6、通过转折和因果关系来猜测词义;7. 通过生活常识来猜测词义。对于这类题采取“代入法”也非常有效,即将备选答案逐一代入文中,哪一个选项能使句子的意思通顺、连贯,且与上下文的内容一致,哪一个选项就是该题的正确答案。例如,第1小题,先根据上句“sadness is a common human action to those terrible events.” 悲伤是人类对这些可怕事件的普遍行为。结合此句“The following are some ways to relieve your sadness.” 以下是一些缓解悲伤的方法。可知,下划线的“relieve”在汉语中是“缓解”的意思。故答案为D。