题目内容

【题目】阅读理解
Everyone surfing the web has billions of choices on what they can be viewing. And always we can find many different kinds of ads. Some of them are annoying, but some of them are useful. Here are some ads from the Internet. Maybe they are helpful for you.

House For Sale
Century Garden, Hangzhou
3-story house, 509sqm(平方米) total land area, 428.8sqm built-in, 312.2sqm garden. Asking ¥13 million($1.57 million)
If you are interested in the house, please contact the Housing Center.
MP:13861973547 Tel : 0571-89609228
Fax:0571-89609728

Job Wanted
Cherry, 24, a shining girl, is good at oral English and Putonghua. Now she is working at a trade company in Hangzhou. She is kind-hearted, hard-working and healthy. She would like a part-time weekend job offering Putonghua lessons to foreign friends.
Her e-mail address :Cherry if @hotmail.com

Daming Mountain Ski Resort
Price:55yuan (entrance ticket 门票).
150yuan /hour on weekdays and 285yuan /hour on weekends.
150yuan more for another hour on weekdays and 220yuan more for another hour on weekends .
Tel:0571-85502887


(1)How large does the total land area of the house for sale?【来源:j*y.co*m】
A.509sqm.
B. 428.8sqm.
C.312.2sqm.
D.80.2sqm.
(2)What can a French student do if she wants to learn Chinese?
A.Call 13861973547
B.Fax 0571-89609728
C.Email Cherry if @hotmail.com.
D.Call 0571-85502887.
(3)How much will you pay at least if you want to ski for two hours on weekdays?
A.205yuan
B.285yuan
C.355yuan
D.555yuan

【答案】
(1)A
(2)C
(3)C
【解析】这是一篇生活类文章。主要是讲在网络上有各种各样的广告,有些很烦人,有些却很有用。然后列举了三个有用的广告,分别是房屋出售广告,找工作的广告,大明山滑雪门票的广告。
(1)细节理解题。题目内容是关于"House For Sale"。根据此则广告第三行"509sqm total land area"可知,占地面积总共509平方米。故选A。
(2)细节理解题。题干的意思是:如果一个法国学生想要学习中文她可以做什么?根据第二则广告倒数二三行"She would like a part-time weekend jod offering Putonghua lessons to foreign friends."可知,她想要一份周末为外国朋友提供普通话课程的兼职工作。并由最后一行可知她的联系方式是"e-mail Cherry if @hotmail.com"。故选C。
(3)细节理解题。注意题干中的"two hours on weekdays"。根据第三则广告中"55yuan(entrance ticket门票),"150yuan/hour on weekdays"和"150yuan more for another hour on weekdays"可知,门票55元,在工作日150元一个小时,150元第二个小时。因此总共是355元。故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读表达

答案写在答题卷标有题号的横线上。

One day John invited me to his farm. When I arrived at his farm,I was surprised to see a pig with three artificial(人造的)legs. I asked John why the pig had them. He said, “One day, while I was checking one of the tires(轮胎)of my car, the car suddenly started to move slowly and then I was trapped under the wheel. Just then Pinky,the pig, saw this. It ran back to the house and pulled my wife out of the house. Then my wife realized something was happening and then helped me get out of wheel. It's a smart pig.

“The story is amazing, but it can't explain why Pinky has the artificial legs,”I said.

“Well, let me tell you another accident. Once,my son hit his head on a stone while swimming in a lake. He began to,down when pinky jumped into the water, swam to him and pulled him up onto the bank,”John said.

“Great! Most pigs can't swim, but Pinky can !” I said.

“Last year, a strong fire broke out in my house. My family were asleep at that time. Pinky kept barking around the house until we all woke up. We rushed out just several minutes before the house collapsed(倒塌),”John continued.

“ Pinky is actually a special pig, but I really want to know why it has three artificial legs ,” I said anxiously.

“Well,”said John,“Pinky is so good that we can't eat it up at one time.”

【1】How many times has Pinky saved John and his family?(1分)

【2】How did Pinky help John and his family when their house was on fire while they were asleep? (2分)

【3】Do you like this story? Why or why not? ( 3分)

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网