题目内容

【题目】 A Chinese airplane made an emergency (紧急的) landing on May 14th after its front window broke and one of its pilots was partly pulled out of the plane. The flight, Sichuan Airlines 3U8633 took off from Chongqing on Monday morning. It was traveling to Lhasa. The airplane's other pilot,Liu Chuanjian, safely landed the plane in the city of Chengdu. Now, Liu is being called a hero in China.

The plane was flying at a height of about 9,700 meters when a loud sound was heard in the cockpit (驾驶舱), Liu said. The cockpit experienced a sudden loss of air pressure and drop in temperature. When he looked over, Liu saw the cockpit's right window was gone. Liu said, “The next thing I know, my co-pilot had been sucked () halfway out of the window.” The co-pilot was wearing his seatbelt. He was able to be pulled back inside the plane but he was hurt. Liu took control. He had to land the plane by hand because the automatic flight-control system stopped working. He safely landed the plane in Chengdu. None of the plane's 119 passengers were hurt.

The event soon became a hot topic on Tuesday in China and around the world. Many people are praising Liu for being able to land the plane. On the Chinese site Sina Weibo, users are writing messages with the hashtag (标签) # ChinaHeroPilot#.

1Where was the fight safely landed?

A.Chengdu.B.Lhasa.C.Chongqing.

2Which of the following is TRUE?

A.Chinese airplane made an emergency landing on May 14th, Tuesday.

B.Liu Chuanjian had been sucked halfway out of the window

C.Liu Chuanjian is being called “China Hero Pilot”.

3What is the cause of the emergency landing?

A.The airplane's front window was broken.

B.The passengers were hurt in the airplane.

C.The flight-control system stopped working.

4What does the underlined word “automatic” mean in the second paragraph?

A.自动的B.手动的C.必然的

5What is the main idea of the passage?

A.A pilot was sucked halfway out of the window.

B.A Chinese airplane made an emergency landing after its front window broke.

C.Sina Weibo users are writing messages about the hero pilot.

【答案】

1A

2C

3C

4A

5B

【解析】

本文是一篇记叙文,讲述了一架由重庆飞往拉萨的飞机发生了事故,驾驶舱失压、前挡风玻璃破裂、驾驶系统失灵等,但该航班的机长刘传建凭借冷静与技术成功将飞机着陆于成都,将乘客们安全带到地面,因此他被称为“英雄机长”。

1细节理解题。根据“He safely landed the plane in Chengdu”,可知飞机成功在成都降落,故选A

2判断正误题。根据“A Chinese airplane made an emergency (紧急的) landing on May 14th…The flight, Sichuan Airlines 3U8633 took off from Chongqing on Monday morning”,可知这一天是周一,不是周二,A选项表述错误,排除;根据“my co-pilot had been sucked () halfway out of the window”,可知是副机长半身被吸出窗外,不是刘传建机长,B选项表述错误,排除;根据“Now, Liu is being called a hero in China”和“On the Chinese site Sina Weibo, users are writing messages with the hashtag (标签) # ChinaHeroPilot#”,可知刘传建被称为“中国英雄机长”,C选项表述正确,故选C

3细节理解题。根据“He had to land the plane by hand because the automatic flight-control system stopped working”,可知是因为飞行控制系统出了问题,所以才迫降,故选C

4词义猜测题。划线词所在句句意为“他不得不手动迫降飞机,因为________飞行控制系统停止运作了”,根据其前“by hand”需要手动操控,可推知此处表示自动系统失灵,故选A

5文章主旨题。通读全文,可知文章主要讲述了一架由重庆飞往拉萨的飞机发生了事故,驾驶舱失压、前挡风玻璃破裂、驾驶系统失灵等,但该航班的机长刘传建凭借冷静与技术成功将飞机着陆于成都,将乘客们安全带到地面的故事,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后在16-25 小题所给我的A、B、C、D 四个选项中选出一个最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Some British and American people like to invite friends for a meal at home. You should not be upset 1 your English friends don't invite you home. 2 doesn't mean they don't like you. Dinner parties usually start 3 7 and 8 p.m. and end at about 11 p.m.
Ask your hosts what time you should arrive. It's polite to bring flowers, chocolates or a bottle of wine 4 a gift.
Usually the evening starts with drinks and snacks. If you want to be extra polite, say how much you like the room, or the 5 on the wall. But remember-it's not polite to ask how much things 6.
In many families, the husband sits at one of the table and the wife sits at the other end. They eat with their guests.
You'll probably start the meal with soup or something small, then you'll 7 meat or fish with vegetables, and then dessert, followed by 8. It's polite to finish 9 on your plate and to take more if you want it.
Did you enjoy the evening? Call your hosts the next day, 10 write them a short "thank you" letter. British and American people like to say "thank you" all the time!
(1)A.if B.after C.before D.since
(2)A.He B.She C.It D.Its
(3)A.from B.between C.at D.in
(4)A.for B.like C.as D.with
(5)A.clothes B.pictures C.windows D.hats
(6)A.cost B.spend C.pay D.hate
(7)A.buy B.have C.need D.give
(8)A.water B.tea C.coffee D.juice
(9)A.everything B.anything C.something D.nothing
(10)A.and B.but C.also D.or

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
A
Zeb Hogan is always traveling around the world to save endangered fish.
This famous ecologist(生态学家) grew up in a city in Arizona, America, but he had a big backyard with lots of trees. He spent his free time climbing trees and catching animals with his brother. They each had their favorite places in the biggest tree and they worked out ways to climb from tree to tree without ever touching the ground. Their family went camping in the summer and they would usually visit zoos and aquariums(水族馆) on their family vacations. His clearest memories as a child all had to do with animals and the outdoors. As he was older, he became interested in animal shows on TV and he would wake up early to watch Wild, Wild World of Animals before the other family woke up.
One day when we talked about fish, he said, “As an ecologist, Mr. White, you should know that fish in most parts of the world have a hard life, such as the Mekong giant catfish, the Chinese paddlefish, taimen, and the Murray cod. They are all in danger and have to do with all kinds of challenges all by themselves. Water pollution is one of them. So these fish really need our help."
(1)Zeb Hogan travels a lot_________________.
A.to find funny animals
B.to save fish in danger
C.to do business
D.to know more about animals
(2)When Zeb was young,he often played with his brother__________.
A.in water near his house
B.on the street in the city
C.in a city in Arizona
D.in a backyard with lots of trees
(3)From Paragraph 3 we know that Mr. White is________________.
A.an ecologist
B.Zeb's brother
C.a famous swimmer
D.a reporter
(4)Which of the following is TRUE according to this passage?
A.Zeb Hogan thinks fish need help because they are facing all kinds of challenges.
B.Water pollution is the biggest problem for fish.
C.In fact, fish in most parts of the world are having an easy life.
D.When Zeb grew older, he began to become interested in animals.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网