题目内容
【题目】根据短文内容理解,选择正确答案。 Most of the flowers in nature are red, orange and yellow. If we have seen a black flower, it's chance in a million.
People have made a survey to colors of more than four thousand kinds of flowers and discovered that only eight of them are black.
As we know, sunlight is formed by seven colored lights. The wavelength of each light is also different, so the quantity(量) of heat in each light is also different. Flowers, especially their petals(花瓣), are easy to be harmed by high temperature.
Black flowers can take in the light of all the wavelengths that make them dry up because of high temperature, so black flowers can hardly resist(抵抗) sunlight. But red, orange and yellow flowers can protect themselves from sunlight by reflecting(反射) the red light, orange light and yellow light, each of which has a large quantity of heat.
(1)It is _______ to see a black flower.
A.impossible
B.two fifths
C.Very common
D.chance in a million
(2)The passage tells us that __________.
A.black flowers are so weak that it is difficult for them to grow up
B.there are only eight black flowers in nature
C.sunlight is formed by seven different colored lights including black
D.black flowers can take in the light of all the wavelengths that make them dry up because of high temperature
(3)Which of the following ideas is NOT true?
A.People have found that only few kinds of flowers are black.
B.Flowers are easy to be harmed by very high temperature.
C.Red, orange and yellow flowers can also absorb(吸收) the light of all wavelengths.
D.The black flowers can't protect themselves from sunlight.
(4)From the passage we know the red, orange and yellow light have ________.
A.Less heat than the other lights
B.More heat than the other lights
C.Very little light
D.A large quantity of heat
【答案】
(1)D
(2)D
(3)C
(4)D
【解析】本文解释了黑色的花很少见的原因。
(1)细节理解。根据短文中的句子If we have seen a black flower, it's chance in a million.可知,看到黑色花的几率为百万分之一。所以答案是D。
(2)细节理解。根据短文中的句子Black flowers can take in the light of all the wavelengths that make them dry up because of high temperature可知,黑色花可以吸收所有的波长的光波,由于高温而使它们干枯,所以答案是D。
(3)细节判断。根据短文最后的句子But red, orange and yellow flowers can protect themselves from sunlight by reflecting(反射) the red light, orange light and yellow light, each of which has a large quantity of heat.可知,红色、橙色和黄色的花能反射红光、橙光和黄光从而保护自己。所以答案是C。
(4)细节理解。根据短文最后的句子"But red, orange and yellow flowers can protect themselves from sunlight by reflecting(反射) the red light, orange light and yellow light, each of which has a large quantity of heat."可知,红光、橙光和黄光,每一种都有大量的热。所以答案是D。
【题目】还原短文。 My mother is a kind and nice woman. One Sunday night, when I was watching the film Harry Potter very happily. Mother asked me to go to bed. that I didn't move. But for a while, I noticed that she didn't say anything. I was so sad that I went into my room and cried. I thought "I have only two nights in a week to enjoy the TV. " The next day she cooked and talked with me as usual. I pretended not to hear, but she didn't mind and told me why she didn't allow me to watch TV Then I understood her. I love my mother.
A. But she is very strict with me. |
【题目】根据句意,从方框中选择恰当的单词填空。有的需要变换形式。
passenger, onto,trouble,hit,she |
(1)Tom didn't catch that ball and ithim on the nose.
(2)Sonia didn't need her brother's help.She wrote the letter all by .
(3)The new factory did well at first but then ran into
(4)When all thegot on the train.it left the station.
(5)I saw Alice's cat jumpthe table.