题目内容
【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项中选出最佳选项。
B
A woman is at the cinema, and she is enjoying the film very much, but there is a man in the next seat, and he begins looking at the floor under her. The woman is angry and asks, "What are you doing there? What are you looking for?"
"A piece of chocolate." The man says to her, "I drop(掉落)it on the floor."
"A piece of chocolate?" the woman says angrily, "It is dirty now. Take this and be quiet, please. I am listening to the film." She gives the man a big piece of chocolate. But the man says, "One of my teeth is in the chocolate!"
(1)What's the woman doing?
A.She is talking with a friend.
B.She is brushing teeth.
C.She's looking for chocolate.
D.She is seeing a movie.
(2)The underlined word "angry" means ______.
A.not sad
B.not light
C.Not happy
D.Not heavy
(3)The man wants to find the piece of chocolate because ___________.
A.The piece of chocolate is very expensive.
B.one of his teeth is in the chocolate.
C.he likes chocolate very much.
D.he wants to keep the cinema clean.
(4)The woman gives the man a piece of chocolate because ______.
A.she is friendly to him
B.she wants to the man to be quiet
C.the piece of chocolate is the man's
D.she likes the man
(5)Which is the following is RIGHT?
A.The man doesn't like the movie.
B.The man drops the chocolate on the seat.
C.The woman finds the chocolate, but it's very dirty.
D.The woman is angry when the man is looking for chocolate in the cinema.
【答案】
(1)D
(2)C
(3)B
(4)B
(5)D
【解析】这是一篇记叙文。主要讲一个女人正在电影院享受一部电影,旁边一个男人再找东西,这个女士很生气问他在干什么,男士说他再找一块巧克力,女士想让他停止寻找不要打扰看电影,便拿了一块巧克力给他,男子拒绝了,说:我的一颗牙在那块巧克力上。
(1)细节理解题。根据第一段“ A woman is at the cinema, and she is enjoying the film very much,“可知,一个女人在电影院看电影,她正很享受这个电影。故选D。
(2)词义理解题。根据前后文可知,这个女人当时很生气。angry生气的,相当于not happy不开心的。故选C。
(3)细节理解题。根据最后一段“One of my teeth is in the chocolate!“可知,我的一颗牙齿在这个巧克力上。故选B。
(4)细节理解题。根据第三段“ Take this and be quiet, please. “可知,拿着这个,请停止。故选B。
(5)理解判断题。根据第一段“The woman is angry and asks, “可知,这个女人当时很生气。故选D。