题目内容

【题目】根据句意,用括号中所给词的正确形式填空,每空限填一词。
(1)The poor girl died on a cold evening, with some (match) in her hand.
(2)—What happened to the old woman? —A car hit her and she was (bad) hurt.
(3)“I must study harder and get a better result in the future,” the twin said to (she).
(4)The boy is very (care) because there're always some mistakes(错误) in his homework.
(5)How strange! The boy likes to sleep with his eyes open (wide).

【答案】
(1)matches
(2)badly
(3)herself
(4)careless
(5)wide
【解析】

(1)句意:那个可怜的女孩在一个寒冷的傍晚死了,手里拿着一些火柴。此处考查名词的复数形式,match可数名词,some后跟可数名词的复数形式,所以答案是matches。

(2)句意:------那老太太怎么了?------一辆车撞了她,她伤得很严重。副词修饰动词hurt,所以答案是badly。

(3)句意:我必须更加努力地学习,将来才能取得更好的成绩,那位双胞胎对自己说。say to oneself自言自语,结合句意可知,答案为herself。

(4)句意:这个男孩很粗心,因为他的家庭作业总是出错。此句考查系表结构,形容词作表语,此处缺少形容词,从作业老是出错可以判断这个男孩粗心大意,所以答案是careless。

(5)句意:多么奇怪!这个男孩喜欢睁大眼睛睡觉。wide即可作形容词,也可作副词。而widely作副词时,主要表示"(地区)广泛,广阔"等意思,不表示"宽"这一层意思。此处是指睁大眼睛,应该用wide,这里它就是一个副词,表示具体的可测量的宽大。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。 Almost every child in cities have chances to go to school, but not all children in village are so lucky.
There is a girl called Xiao Lian. She is ten years old and lives in a small village. When she was seven, she wanted to go to school. But she could not, because her family was too poor to pay for school fees for her study, so her parents had to keep her at home. Instead of studying, Xiao Lian looked after her brother and worked in the field every day. Then Hope Project(希望工程) heard about Xiao Lian. And now she is studying in a school.
Unluckily there are many thousands of children who can not go to school. You can join in Hope Project and help these children. You know all the good work needs money. Hope Project needs your help.
If you give Hope Project 300 yuan each year, it can pay for one child to go to school for a whole year. With more money, Hope Project can build new schools, buy good desks, chairs, blackboards and books. Let's help the children together and give them a chance to have a good start in life.
(1)School fees means _________ in Chinese.
A.学费
B.校服
C.校规
D.住校费
(2)Xiao Lian didn't go to school when she was seven because _________.
A.her family was very poor
B.she had to look after her brother
C.she studied at home
D.she didn't like to go school
(3)A poor child can go to school for _________with 300 yuan.
A.half a year
B.a year
C.a whole month
D.nine years
(4)Many children _________ need our help.
A.in developed countries
B.from rich families
C.in small villages
D.in big cities
(5)From the passage we know that _________.
A.Xiao Lian's father worked for Hope Project
B.Xiao Lian joined in Hope Project
C.there are three people in Xiao Lian's family
D.Hope Project helps poor children to go to school

【题目】阅读短文,并按要求完成。 If you need to call your parents but your smartphone(智能手机) is not with you, can you remember their numbers? To remember 11 numbers is not difficult. _______, many of us can't because of the smartphone. What's more, people are not good at giving directions and face-to-face talks because of smartphones. Even when friends are having a meal together, it's common to play with their phones. Smartphones weaken(削弱) our skills in many ways.
According to a study, Chinese people spend about 170 minutes on their smart phones every day. For students, spending much time on smartphones isn't good for their study. The study shows children who spend more than four hours a day on their phones get much worse grades in school tests than those who play with their phones for 30 minutes.
It's true that the smartphone makes our lives easier. But many people also think spending too much time on it is bad for their study or work. People are trying to change that.
People make a new game called Forest. It lets users plant a seed that grows into a tree over the next 30 minutes. During it, users can't use their phones, or the tree will die.
There is a restaurant in the USA. It gives people a discount(折扣) if they don't play with their smartphones during a meal. Owner Mark Gold said that he hoped it gave people a way to enjoy their meal and talk with friends and family.
(1)判断正误。Because of the smartphone, people have fewer face-to-face talks.
(2)在文中的横线上填上一个恰当的词
(3)写下第一段的主题句
(4)完成句子If people don't play with their smartphones during a meal in a restaurant in the USA, they will pay money than usual.
(5)将文中划线句子译成汉语

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网